Obcas se mi stava, ze mi znicehonic zamrznou Windowsy (Vista x64 Ultimate), tak na minutu, a jakmile odmrznou, tak mi zmizi jeden ze SATA disku, vzdycky ten stejny. Mam jako disk C WD Raptor 74 GB a pak mam dva Maxtory MaxLine III 250 GB jako D a E. No a D proste zmizi, ale zarazi mne, ze bez nejakeho slysitelneho klapnuti, nebo spin-upu disku, jak tomu byva u kolisani napajeni. V XP to bylo to stejne, akorat ze vzhledem k tomu, ze byly na tom disku ktery se odpojuje, tak uz to samozrejme nerozchodily
Tak bych rad znal vas nazor, jestli to muze byt HW problem disku... ja uz fakt nevim... Na konfiguraci se mrknete v podpisu.
Predem diky vsem
EVGA nForce 790i SLI FTW Digital PWM, Intel Core2Quad Q9650 @ 4.0 GHz, ThermalRight IFX-14 + HR-10 + Noctua NF-P12-1300, OCZ DDR3 SLI-Ready Edition OCZ3N1800SR4GK 4x2GB 1800MHz CL8, EVGA GeForce GTX295 + EVGA 9800GT Single Slot (PhysX), WD Raptor WD740ADFD (74GB SATA NCQ), WD Caviar Black WD6401AALS (640GB), WD Caviar WD6400AAKS, SoundBlaster X-Fi Fatal1ty FPS, case Thermaltake Armor+ VH6000BWS, DVD-RW ASUS DRW-1814BLT a DRW-2014L1T, Zalman ZM-MFC2, Thermaltake ToughPower W0106RE 700W, HP w2408 24'' LCD, Logitech G15 Keyboard, Logitech G9 Laser Mouse, Logitech Z-5500 THX Repro, Windows 7 Ultimate x64
Může to být napájecím konektorem disku (zkontroluj nebo vzájemně přehoď s druhým SATA diskem), přehříváním disku nebo HW poruchou. Jaké jsou teploty toho disku (zkus třeba Speedfan)?
Kdysi se mi stávalo, že jeden disk se prostě vypnul (starší model takže bylo zřetelně slyšet "vžhhhhum"), Windows zatuhly, pak se po pár vteřinách zase vžhhhhum zapnul a zase to jelo dál. Bylo to zdrojem. Ale v tvém případě bych to viděl na povytažený konektor nebo prostě takovou nějakou chybu.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.