TNT2 - nový chladič moc nechladí, čím to...?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

TNT2 - nový chladič moc nechladí, čím to...?

Příspěvek od Behemot »

Vyměňoval jsem původní pasivní chladič za Primecooler Blue Ice na čipsety (tenhle: http://www.ascomputers.cz/images/prods/ ... KA9040.jpg ) a očividně je špatnej přenos tepla z PCB do pasivu; čím to? pastu jsem dal stříbrnou v tenké vrstvičce, i na okrajích přebývá takže se přenásí na opravdu velké ploše; čím to tedy je že čip je i z druhé strany grafiky opravdu horký (resp. pájka na spojích) ?

//edit Wilik - presun z nv grafik
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

sezen si radsi nejaky pasiv z p1 nebo k6 a dej tam 40x40 vetracek,u tamtoho mi pripada maly pasiv,predpokladam ze tu zvejku, co byla na tom blue ice jsi sundal ?
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

wolf00 píše:sezen si radsi nejaky pasiv z p1 nebo k6 a dej tam 40x40 vetracek,u tamtoho mi pripada maly pasiv,predpokladam ze tu zvejku, co byla na tom blue ice jsi sundal ?
jasně žvejku jsem zkoušel dát tak a spadlo to :roll: takže pak sem to stáhnul (nebyla to žvejka ale kus plechu se žvejkou z obou stran :lol: ) a pořádně přichytil dlouhými šrouby skrz pasiv a kartu a na druhá straně dal na gumovou podložku matku
problémem je jak jsem říkal přenos tepla-větráček je extrémně výkonnej takže tady by problém nebyl i kdyby se teplo přenášelo...ono se ale nepřenáší protože je pasiv studenej
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

ja jsem pouzil z toho blue ice jenom ten vetracek,ta tnt2 je na ni jeste puvodni pasiv ?
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

wolf00 píše:ja jsem pouzil z toho blue ice jenom ten vetracek,ta tnt2 je na ni jeste puvodni pasiv ?
nn,ten už jsem sundal...
říkám si jestli za to nemůže to,že pasta byla poměrně dlouho vystavena vzduchu? a taky nějakou dobu jsem měl chladič na grafice jen tak,samozřejmě to spadlo a nejsem si jist,zda jsem pastu odstranil úplně...je možný že se zahřála, zoxidovala a proto nevede...?
mám ji zkusit umejt a dát znovu...?
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

kdyz ji das znovu tak podle me nic neskazis ...
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

wolf00 píše:kdyz ji das znovu tak podle me nic neskazis ...
tak jsem dal znovu pastu a krom toho že jsem stříbrnej já a kus grafiky (část se mi podařilo vyčistit :-D ) se nic nestalo
schválně jsem pracně vytáhl multimetr z krabičky a změřil to:
pasiv se zapnutým větrákem 29, spoje zespoda PCB 38 (asi to bude víc-jsou malý,takže se o tu pecku ochladí,této teploty jsem dosáhl rychlými přesuny po spojích,asi to bude víc); s vypnutým větrákem po chvíli pasiv 40,spoje raději neměřeny

takže co s tím můžu dělat? napadlo mě dát na druhou stranu původní chladič,bude to double-cooled, hlavně to bude vypadat efektně a asi jí přidám nějakej ten rok života 8)
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

pokud byla chlazena puvodne pasivne tak se o ni neboj pri jeji kontsrukci se s tim uz pocitalo ...
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

wolf00 píše:pokud byla chlazena puvodne pasivne tak se o ni neboj pri jeji kontsrukci se s tim uz pocitalo ...
jn jenže to se hřála přece jen míň...
a to mi moc nesedí-když byl upadlej pasiv tak to nehřálo extrémně moc,rozhodně né tak abych se spálil...ale lak už na tom zažloutl,tak kvůli tomu mám obavy...aby hranice nebyla níž než se myslí...
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

btw vypadá to že PCB nevede teplo (vypadá jaoo by bylo z plastu eh) ale zase předtím to chladilo celkem slušně...
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

btw co je to za model ta tnt2?
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

wolf00 píše:btw co je to za model ta tnt2?
M64 Vanta :roll: (jsem z toho opravdu moudrý :D) skoro to vypadá na MSI ale nevsadil bych se...každopádně to má frekvenci 143MHz a celá karta je ZELENÁ
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“