TNT2 - nový chladič moc nechladí, čím to...?
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Behemot
- Červená karta

-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
TNT2 - nový chladič moc nechladí, čím to...?
Vyměňoval jsem původní pasivní chladič za Primecooler Blue Ice na čipsety (tenhle: http://www.ascomputers.cz/images/prods/ ... KA9040.jpg ) a očividně je špatnej přenos tepla z PCB do pasivu; čím to? pastu jsem dal stříbrnou v tenké vrstvičce, i na okrajích přebývá takže se přenásí na opravdu velké ploše; čím to tedy je že čip je i z druhé strany grafiky opravdu horký (resp. pájka na spojích) ?
//edit Wilik - presun z nv grafik
//edit Wilik - presun z nv grafik
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
jasně žvejku jsem zkoušel dát tak a spadlo towolf00 píše:sezen si radsi nejaky pasiv z p1 nebo k6 a dej tam 40x40 vetracek,u tamtoho mi pripada maly pasiv,predpokladam ze tu zvejku, co byla na tom blue ice jsi sundal ?
problémem je jak jsem říkal přenos tepla-větráček je extrémně výkonnej takže tady by problém nebyl i kdyby se teplo přenášelo...ono se ale nepřenáší protože je pasiv studenej
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
nn,ten už jsem sundal...wolf00 píše:ja jsem pouzil z toho blue ice jenom ten vetracek,ta tnt2 je na ni jeste puvodni pasiv ?
říkám si jestli za to nemůže to,že pasta byla poměrně dlouho vystavena vzduchu? a taky nějakou dobu jsem měl chladič na grafice jen tak,samozřejmě to spadlo a nejsem si jist,zda jsem pastu odstranil úplně...je možný že se zahřála, zoxidovala a proto nevede...?
mám ji zkusit umejt a dát znovu...?
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem dal znovu pastu a krom toho že jsem stříbrnej já a kus grafiky (část se mi podařilo vyčistitwolf00 píše:kdyz ji das znovu tak podle me nic neskazis ...
schválně jsem pracně vytáhl multimetr z krabičky a změřil to:
pasiv se zapnutým větrákem 29, spoje zespoda PCB 38 (asi to bude víc-jsou malý,takže se o tu pecku ochladí,této teploty jsem dosáhl rychlými přesuny po spojích,asi to bude víc); s vypnutým větrákem po chvíli pasiv 40,spoje raději neměřeny
takže co s tím můžu dělat? napadlo mě dát na druhou stranu původní chladič,bude to double-cooled, hlavně to bude vypadat efektně a asi jí přidám nějakej ten rok života
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
jn jenže to se hřála přece jen míň...wolf00 píše:pokud byla chlazena puvodne pasivne tak se o ni neboj pri jeji kontsrukci se s tim uz pocitalo ...
a to mi moc nesedí-když byl upadlej pasiv tak to nehřálo extrémně moc,rozhodně né tak abych se spálil...ale lak už na tom zažloutl,tak kvůli tomu mám obavy...aby hranice nebyla níž než se myslí...
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele: