Secret files: Tunguska

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Secret files: Tunguska

Příspěvek od Maxtor »

..takze dalsi adventurni kousek je uz nejakou tu dobu na svete.. graficky vypada slusne, herne ponekoud jednoduseji, uvidime.. zase mam u ceho chvili vysedavat..

..recenze CZ verze je zde.. adventuristi by meli zpozornet jiz jen diky male HW narocnosti.. bohate staci 1GB CPU..
Obrázek
..v kazdem pripade jsem ale nucen resit zasadni problem.. s titulkama neni jediny problem az na zasadni chybu v diakritice.. nezobrazuji se mi ceske znaky, ale misto nich obligatni ctverecek.. help.. :( ..carky jsou.. "š" take.. chybi ě, ř, ž.. mozna dalsi..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne čtv 10. kvě 2007, 06:18, celkem upraveno 2 x.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Tak s tou diakritikou valím docela oči, protože tuhle hru hraji také a tenhle problém jsem teda nezaznamenal. S jednoduchostí hry to myslíš jak? Jako že je jednodušší na řešení, nebo že zápletka hry je z těch jednodušších? Jestli máš na mysli herní jednoduchost, tak za sebe můžu říct, že mi to tak teda rozhodně nepřijde. Na pár věcí jsem přišel až po hodně dlouhé době. Přiznám se, že mě tahle adventurka opravdu nadchla. Po dlouhé době konečně hra, která mě baví a vydržím u ní víc jak 2 hodiny.
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

jak si stoji v porovnani s Syberii (1. i 2. dilem, Syberia ma opravdu skvely videa, predevsim to uplne posledni.. :inlove: By me zajimalo co se nasledne stalo s Kate..)?

Je to hodne tezky?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no ukonceni Syberii mi prave pripadalo, rekneme smutne pojate.. proste trapas.. na to, co se delo celou hru a jak se stridaly prostredi byl konec ponekud trapny..
..no a tady jsem tu jednoduchost myslel spise smerem zpristupneni masam.. uz jen cudlitko pro klik-pointy tomu nasvedcuje, jinak samozrejme urcite to nejak moc easy nebude.. co se tyce porovnani nemuzu zatim rict.. pred vikendem jsem ji dostal a sedl jsem k tomu dneska..
..graficky parada.. fakt je to hezky.. ale jak rikam.. proste prusvih s fontama.. sem nahodim screen hned ze startu..

EDIT: tak tady je ten screen a prvni dve hlasky..
Obrázek
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

mezi nej adventury co jsem hral bych zaradil Posel smrti(skoda toho konce - ten mi nesednul), Still Live, Post Mortem a z tech srandovnich Zhavy leto, 7 dni a 7 noci a docela mile me prekvapil ackoliv to nebyla adventura, ale interaktivni film - Fahrenheit. na Tungusku se chystam, docela se mi to libi. Siberii sem nikdy na chut neprisel.
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Maxtor píše:...
Zkoušel jsi hru s patchem, jestli se ta chyba diakritiky vyskytuje i potom?
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

jessie.james píše:Zkoušel jsi hru s patchem, jestli se ta chyba diakritiky vyskytuje i potom?
..no to by me taky docela zajimalo.. v jaky verzi to maze.. ta ceska je ve verzi 1.02, tj. v posledni.. teda alespon tohle je muj pripad..

EDIT:
Tak muj problem vyresen.. konecne jsem nasel trochu casu a nainstaloval jsem to na jinych oknech, kde se problem neprojevuje.. dalsi vec je ta, ze kdyz jsem nad tim vcera chvilku sedel, zjistil jsem, ze ty znaky vypadavaj jen obcas.. treba hned rozhovor s nejakym tim doktorem v kancelari vedle te otcovy je uz v pohode.. tzn. problem je na strane mych, jiz radne "znecistenych" oken..
..no.. v kazdym pripade uz ted bude vice casu, takze se na to pomalu vrhnu..
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no tak tady mate teda moji recenzi..

Hruza, hruza, hruza.. zacnu teda ale trochu veseleji.. vyborna grafika, ktera je podporena docela slusnym mnozstvim prostredi dava hre spoustu procent nahoru.. trochu me mrzi, nedomyslenost hlavni postavy, ktera objede prakticky cely svet ve stejne bunde a riflich.. neresit no.. jinak parada.. graficky se to fakt povedlo..
Hudba a zvuky pekny.. samply kvalitni, potesujici.. hudby je minimum, ale kdyz uz, tak dobry.. zde take neni co vycitat..
A ted teda k samotne hre.. bohuzel nemuzu s hodnocenim na BonusWebu vubec souhlasit. I pres velmi pekne ztvarneni se totiz hra nevyhyba nelogicnostem a v nekterych situacich skoro popira fyzikalni zakony nasi planety.. vzhledem k tlacitku zobrazujicimu vsechny waypointy se take stava vylozene projizdeckou a myslim si ze spechalkove by ji dali za jeden den (vezmeme-li situaci rano - vecr/noc).. zminovane nelogicnosti se pote projevuji tak, ze na nektere veci proste nelze prijit, protoze by vas za normalnich okolnosti nikdy nenapadly.. nebudu prozrazovat konkretni detaily, abych nekazil zazitky, ale proste pripravte se na obcasne klikani vsim na vse.. pokud nejste v dane situaci, je hra naprosto easy.. s tim zase souvisi zminene tlacitko pro zobrazeni waypointu a clickpointu, ktere zpetne musim povazovat za spatnou volbu.. na te obtiznosti se to opravdu projevilo.. degraduje to celou hru nize.. na druhou stranu bez nich by to chvilemi vzhledem k dane nelogicnosti bylo jeste vetsi peklo..
Pribeh.. dobry, ze zacatku zajimave a tajemne se rozvijejici, v poradku.. casem se pak vyvine ve vcelku stupidni frasku, ktera konci naprosto smesnym az detinsky trapnym zaverem.. celkove vzato jde o takovy jakoby jeden dil telenovely, slataninu uplne vseho, co tvurce napadlo..
..v titulkach se potom dostaneme k urazeni vsech narodu krome zeme puvodu - Nemecko.. vsemu nasazuje korunu stupidni ztvarneni nepovedenych zaberu pri nataceni..

..celkove vzato.. hra urcite neni nejak vyrazne spatnym kouskem, ale rozhodne bych ji neopevoval tak, jak tomu v mediich je.. po dohrani ve me zanechala ztrapnele zvlastni pocity s mirnym urazenim sebe sama, umocnene puvodem, tj. zapadnimi sousedy.. cilova skupina jsou podle me zuhrovateli nactileti pobertove z Nemecka.. jinak si to opravdu nedovedu vysvetlit..
Verni adventuriste by si Tungusku ujit nechat nemeli, ale pro obcasneho hrace tohoto zanru nedoporucuji.. byly by to v takovemto pripade vyhozene penize, a zklamani nad celym prave objevenym zanrem..

..k dotazu ohledne Syberie.. dnes uz mohu odpovedet: "Zblaznil jsi se..? Tyhle hry se nemohou rovnat. Tunguska saha Syberiim tak po kolena." (nebrat urazlive.. spise jako vysvetleni stavu, jak to opravdu je)..

..me hodnoceni tedy 6/10.. preberte si to jak chcete.. :)
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

no tak jsem diky zahorele desce zacal taky hrat nekdy od vikendu sem tam po vecerech a musim rict, jsem na tom dojmy stejne jako ty. jeste nejsem uplne na konci, ale uz brzo... nektery veci jsou totalne nelogicky a nebejt napovedy, tak ses proste v kopru. muzes klikat jako kokoska na vsechno a hledat po pixelu jestli tam nahodou neco neni. vec ktera me naposled dostala bylo pouziti hlavicek sipu k preriznuti prkna... grafika dobra - prekvapilo me, ze na 766Mhz celeru/512sdramky a radeonu 9600 to facha skvele, pribeh do pulky dobrej - pak je to takova venezuelska telenovela...
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

to je tak tezky to vsezobrazujici tlacitko nepouzivat?
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

tezky to neni, ale kdyz fakt uz nevis blbosti autoru co bys, tak jeste rad kliknes :) je tam opravdu mrte debilit na ktery se fakt da prijit snad jen bezduchou klikackou.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

oyza píše:tezky to neni, ale kdyz fakt uz nevis blbosti autoru co bys, tak jeste rad kliknes :) je tam opravdu mrte debilit na ktery se fakt da prijit snad jen bezduchou klikackou.
ja to uz davno dohral, me to rikat nemusis
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Maxtor píše:.

EDIT: tak tady je ten screen a prvni dve hlasky..
Obrázek
Problem s tou diakritikou je v tom ze pouzivas ine nastavenie kodovacej stranky ake potrebuje hra. Treba nastavit vo Windowse v Miestnych a jazykovych nastaveniach ....
XBOX360
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Shack píše:Problem s tou diakritikou je v tom ze pouzivas ine nastavenie kodovacej stranky ake potrebuje hra. Treba nastavit vo Windowse v Miestnych a jazykovych nastaveniach ....
2x identicka instalace oken, na jedne jede, na jedne ne.. tzn. presne jak jsem psal.. moje okna maj po roce provozu dost a je potreba je preinsalovat.. ani v jedne instalaci jsem na jazykova nastaveni vubec nesahal..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“