Zdravím,
mám docela zvláštní problém s touto deskou. A to ten, že v Biosu vidím 2 mechaniky a HDD. Když nastavím první bootovací jednotku na jakoukoliv mechaniku, tak se zdá vše v pořádku. Ale po uložení do CMOS a restartu PC se před samotným bootováním ukáže tabulka, kde jsou napsány některé informace o PC. (Rychlost CPU, názvy mechanik, atd...) A u mě se tam nezobrazí název žádné mechaniky. Primary Master: None, Primary Slave: None a přitom v BIOSU tyto jednotky načtené jsou Tudíž nemohu bootovat a instalovat Win XP Zkoušel jsem i předinstalovat na jiném PC, ale stejně to pak nepobere Bootování z diskety funguje, ale XPčka nemohu instalovat v DOSu, takže smůla...
Děkuji všem za rady
ASUS Rog Strix B650E-E, AMD RYZEN 9800X3D @, Cooling: Cooler Master masterliquid 360 ion, RAM:48GB Adata XMP DDR5 6000MHz CL30 , VGA: Gainward Phantom RTX 4080 16GB, NVMe: Kingston KC3000 2TB + Samsung 990 Pro 2TB, CASE: Asus GT502, PSU: Corsair RM1000x 3.1, 27" MSI MAG 274UPF E2, Creative AE-5 + GigaWorks 2.0 + Senheiser GSP 600, asus scope ii 96 wireless + Asus keris ii Ace, Windows 11 PRO
jaký diskety??? když jsem si udělal ve win XP spouštěcí disketu, tak byla k ničemu, protože instalace nemohla přes ni jít, protože ta disketa je v MS-DOS, což je na XPčka k ničemu. Nechápu tu logiku
ASUS Rog Strix B650E-E, AMD RYZEN 9800X3D @, Cooling: Cooler Master masterliquid 360 ion, RAM:48GB Adata XMP DDR5 6000MHz CL30 , VGA: Gainward Phantom RTX 4080 16GB, NVMe: Kingston KC3000 2TB + Samsung 990 Pro 2TB, CASE: Asus GT502, PSU: Corsair RM1000x 3.1, 27" MSI MAG 274UPF E2, Creative AE-5 + GigaWorks 2.0 + Senheiser GSP 600, asus scope ii 96 wireless + Asus keris ii Ace, Windows 11 PRO
skusal si tie zariadenia poprehadzovat ? respektive vyhod vsetko az na disk ci ti ho post najde. ak ano tak pridaj jednu opt. mechaniku. ak nie tak skusit sa pohrat s jumpermi.
edit: ja osobne by som na takomto pocitaci pouzil radsej win98se. ale to je len moj nazor. ak to ma aspon 512 RAM a a cpu zhruba nad 1GHz tak to pobezi v pohode.
edit : a naco to sem safra pisem tiez by som mohol obcas pozriet aj na datumi.
Použití těch disket co píše OndraSter bych docela chápal, jen nevím, zda tato možnost neskončila s Windows NT 4.0. Prostě rozjet instalaci z vygenerovaných disket, pak to dobíhá z CD-ROM, kterou si základ Windows již najde. Podstatné je, zda Windows vůbec uvidí disky (a CD-ROM mechaniku).
Další možnost je bootovací disketa MS-DOS s ovladačem CD-ROM MSCDEX a spuštění instalace Windows XP z CD příkazem WINNT, ale pokud BIOS při startu nevidí CD-ROM mechaniku, vidím to taky bledě.
nemá to nějakej ten HPT370 řadič...? tzn. nespouští se ti detekce až po postu BIOSu...?
zkusil bych instalaci Win98SE, jestli to půjde tak to asi bude tím řadičem->stáhnout ovladač pro WinXP a dát jim to před instalací,pak to bude OK