lama dotaz

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
mOOder
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

lama dotaz

Příspěvek od mOOder »

custe pls rychlou odpoved , mam zapojeny disk WS80GB a mechaniku LG4163B na jedny ksande do primarni paty, dam oboji CABLE SELECT nejdou oboje , kdyz dam jeden HDD SLAVE a MECHANIKU MASTER tak taky nejde , nevim co to muze byt je sance ze to pude i kdyz to naopak ? fakt nevim co s tim mam delat :sad: nechcu davat mechaniku a hdd na zvlastni ksandu protoze jedna pata mi dela bordel .
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ten delsi konec patri do desky.

Na konci kabelu je master zarizeni a uprostred slave zarizeni.. Pomoci pinu to natvrdo nastav. Pokud to takhle nefunguje, tak po jednom vyzkousej obe zarizeni jako master.. A druhe uz nepripojovat..

BTW pri kopirovani ci vypalovani, pokud maji tyhle dve veci komunikovat, je rychlejsi, kdyz je kazda na jine ksande..
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Většinou jsem se dočetl, že se doporučuje dát vypalovačka jako master a já jsem ji tak i vždy bez problémů měl i s disky. Nastav ji na master a disk na cable select. Předpokládám, že máš 80-ti žilový kabel zapojený modrým konektorem do desky.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
mOOder
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mOOder »

vim te modry patri do MB a konec je pro master a stred pro slave , skusim master a cable select . o tom ze ma byt vypalovacka jako master sem taky nekde slysel , dalsi problem sehnal sem si pata radic do PCI je to nec zol ma sec a pri konektory ale hdd mi z toho nechce najet a mechaniku tam nemuzu zapojit kratky kabel . nevim proc to ale nejde na jeden ksande z desky :? fakt blbost
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

kocourleo píše:Většinou jsem se dočetl, že se doporučuje dát vypalovačka jako master a já jsem ji tak i vždy bez problémů měl i s disky.

To ses dozvěděl kde? Když máš disk a vypalovačku na jedné kšandě, tak disk vždy jako master + v zapojení vypalovačky a disku na jedné kšandě není moc dobré,protože pomalejší zařízení na kšandě (vypalovačka) zpomaluje to rychlejší (disk).

Něco jiného je, když máš na jedné kšandě vypalovačku a nějakou obyčejnou mechaniku-pak je vždy vypalovačka jako master.

to mOOder:
nastav disk propojkami jako master a připoj ho na konec disku a mechaniku nastav propojkami jako slave a připoj ho na střed kabelu.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Nic se nezpomaluje, to je blud. Pokud pracuji jen s diskem, mám diskový výkon na 100%. Pokud pracuji jen s vypalovačkou, mám plný výkon vypalovačky. Pokud je disk zdroj dat pro vypalovačku, tak je to samozřejmě nevhodné (protože se po jedné kšandě data čtou i zapisují), ale v mém případě to tak nepoužívám, disk na kšandě u vypalovačky je jen záložní.

Moje první vypalovačka Teac odmítala jako slave fungovat. Když jsem dokoupil další 2 IDE disky, musel jsem sehnat i diskový PCI řadič. V té době jsem se o tom dočetl například na cdr.cz. To co doporučuješ znamená, že musí disk hodit přes redukci nad vypalovačku. Pokud ne, pak u větší skříně bude chybět délka kabelu. Obecně by to mělo být jedno, jestli je vypalovačka master nebo slave, ale moje zkušenosti jsou MASTER. Však to mOOder vyzkouší a použije to, co mu bude fungovat, nezávisle na našich názorech. :-)
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
mOOder
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mOOder »

to mOOder:
nastav disk propojkami jako master a připoj ho na konec disku a mechaniku nastav propojkami jako slave a připoj ho na střed kabelu

tak sem to presnme udelal skusil sem to i naopak a nic . mozna to bude zdrojem kdyz zapojim jeste jedno zarizeni tak se mi neukaze zadne :-(

BTW dalsi problem s tym pridavnym radicem . kdyz do nej neco zapojim tak nevim proc v biosu radice mi to najde ale ve win ne nevim proc potrebuju neajaky ovladace ?

myslim ze je to nejaky ZOLTRIX :-D nebo tak nejak :-D
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Ty jsi srandista. Takže máš v systému další PCI IDE řadič a nepochlubíš se, kam vlastně disky a mechaniku připojuješ. Máš 2 kanály PATA na motherboardu, pak SATA řadič na motherboardu Sil 3112A a Zoltrix PCI IDE řadič a nemáš k němu nainstalované drivery. Tak se pochlub, kam se snažíš ta zařízení připojit a taky si sežeň si ovladač na Zoltrix řadič a nainstaluj ho.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“