Intel DP965LT /LTCK (775, P965 + ICH8)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
spree
Začátečník
Začátečník

Intel DP965LT /LTCK (775, P965 + ICH8)

Příspěvek od spree »

Zdravím,
mám taký zvláštny problém. Mal som zostavu:
Asus P5WD2 Premium - Intel 955X chipset
Asus GeForce 7800GT
2*1024 MB RAM Kingston 667 MHz
Intel Pentium 4 640 3.2 GHz 2MB cache
Emermax 485W - zdroj.

Na túto zostavu som si kúpil iba novú dosku Intel DP965LT a vtedy sa mi začal vyskytovať nasledujúci problém:
Nikdy sa mi poriadne nepodarí zapnúť počítač na prvý krát.
Vždy sa mi ho podarí zapnúť tak na druhý až tretí krát.
On sa ten prvý krát aj zapne, ale asi po 2 sekundách sa hneď aj vypne.

Robí to iba vtedy keď zapájam počítač tak, že prepnem zdroj z polohy 0 na 1. Vtedy sa na tie spomínané 2 sekundy zapne počítač dokonca sám, ani nemusím stlačiť POWER.
Ak ho zapínam klasicky (zdroj už je v polohe 1) zapínanie ide OK.
Skúšal som na dosku pripojiť inú grafiku, dokonca do klasického PCI slotu + som skúsil iný zdroj, no problém nezmizol.

Myslel som, že chyba je v doske Intel, ale dosku som dal reklamovať a to isté mi to robí aj s druhou doskou :(

Jediné, čo som zatial nemenil je procesor a Ramky.

Po zapnutí už ide všetko korektne.

Ďakujem za každú radu.
PLS HELP :sad:

//edit mhl, předmět
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

a toto ti dela kdyz mas desku v casu,nebo kdyz to zapinas na stole?
....ze by to byl MELOUN
spree
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spree »

Normálne to mám v case. Ten case je Thermaltake Swing...
LAMAR
Nováček
Nováček

Příspěvek od LAMAR »

Zdravim Mam ten isty problem s tou istou doskou..Mam tam E6600 2Gb ram GOODRAM 800....Inak nevies kedy sa vyriesi ten problem s Desktop utilities ? vraj by mal prist novy bios..Inak ma tato doska nejake pretaktovacie schopnosti ? lebo sa nemozem v biose dostat k manualnemu nastaveniu...Inak doska v pohode..S tymi ledkami a napajanim ma ten isty problem..nemas nejaku schemu prosim ako to normalne zapojit, pretoze momentalne startujem PC tlacitkom reset..Na inych Pc mi to problemy nikdy nerobilo..Sa mi zda ze tato doska bola zduchana dost narychlo...
spree
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spree »

Myslím, že správne zapojenie nájdeš v manuáli, ktorý sa dá stiahnúť na stránkach Intelu.
Dnes vyšiel nový bios!
LAMAR
Nováček
Nováček

Příspěvek od LAMAR »

Novy bios..to faktt...vacsiu radost si mi nemohol spravit...Manual som uz kukol uz to mam zapojene...Dakujem
xxquick
Nováček
Nováček

Příspěvek od xxquick »

Uz jsem tento prispevek odeslal v jinem vlakne, ale pro toto vlakno je rovnez vice nez relevantni.
Doposud jsem sice nenalezl zadnou recenzi, nicmene se mi podarilo objevit diskusi lidi, kteri si takovou desku koupili. Pro ty co o nakupu takove desky uvazuji je to takrka povinne cteni.

http://forums.anandtech.com/messageview ... TMP=Linear
[/quote]

Z vasich odpovedi, co by majitelu desky DP965LT, tak uplne nevyplyva co vsechno lze/nelze nastavit v BIOSu ohledne pretaktovani a jakou frekvenci se vam podarilo dosahnout, mohli byste se prosim trochu vice rozepsat, protoze o nakupu teto desky take uvazuji. Samozrejme nejvice me zajima moznost nastaveni FSB, napeti RAM, napeti CPU, napeti North bridge, frekvence PCI, frekvence PCIe.
dan
Začátečník
Začátečník

Intel DP965LTCK, Lemont

Příspěvek od dan »

mate ju niekto? ake su skusenosti?

zaujimala by ma hlavne jej stabilita a spolahlivost. na kompe do ktoreho pojde sa taktovat nebude, teda je zbytocne kupovat napr. gigabyte 965 ds3 alebo daco lepsie a da sa usporit min. 1700sk

privital by som prispevok majitela tej dosky.:D .
thx
e6300, GA-965P-ds3(f10), sapphire x1900xt(xtx), 2x1GB corsair Twin2X, wd 250gb sata2, x-fi, x-540, enermax liberty 500W
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Takze ja mam tiez dosku od Intelu:

Intel DG965RYCK, je to nieco podobne, inak doska je stabilna a bezproblemova, len tie moznosti v BIOS-e, su totiz skoro ZIADNE :sad:
Ale ja aj tak planujem prave vymenu dosky, zrejme za Asus P5B Deluxe, alebo
GB DS4, este uvidim :wink:
Ale pokial na tom PC nechces taktovat, naco bude to PC primarne urcene?
Co tam chces dat za procak?Tato seria dosiek je v Inteli z tzv. Clasic Serie, takze ziadne zazraky necakaj :roll:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ondrej1 »

S dovolením bych vzkřísil tenhle thread, protože o desce uvažuji, stejně jako OP. Jde o počítač do práce, rozhodně se nebude přetaktovávat a to co ušetřím za desku dám raději za pořádnou klávesnici a myš. Je nějaký důvod, proč bych to neměl dělat?
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

ja by som sa osobne pozrel aj po foxconn doskach, myslim ze je to dalsi adept na schopnu dosku na pracovne nasadenie bez OC, napr. tato http://online.asbis.sk/default.asp?cls= ... tiid=44933
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

promin ale za 4000 si uz rovnou muze koupit gigabyte 945/965 nejake to zakladni DS3 ci nizsi, nejako oc na tom pujde pokud na tu praci potrebuje wykon, pokud ne kupoval bych dle pozadavku na pripojena zarizeni , atp...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Jack_spk
Nováček
Nováček

Intel;

Příspěvek od Jack_spk »

Intelacke dosky su maximalne stabilne a spolahlive - takze ak nechces taktovat je to super volba
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ondrej1 »

Znovu to vzkřísím. Opožděně děkuji za všechny rady, desku jsem pořídil a zatím spokojenost. Šlo o pracovní stroj, čili pět procent výkonu sem tam mě nezajímá, o co mě jde především je dlouhá životnost. Abych teď nainstaloval čtyři operační systémy, v průběhu života tam přidám ještě jeden, ale chci, aby ten počítač vydržel pět let pracovního nasazení (12 hodin denně, 5 dní v týdnu). Tento požadavek na základě dřívějších zkušeností diskvalifikoval mimo jiné Abit, Gigabyte a Microstar. Naopak jediný Intel, který tu máme, se těm pěti letům blíží a zatím dobré. Další report za čtyři a půl roku. :D
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“