Rozsáhlá domácí síť

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

to neexistuje router ktery routuje LAN do wi-fi casti?
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

myshob píše:to neexistuje router ktery routuje LAN do wi-fi casti?
nerozumím otázce
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

proste vezmi si treba normalni router ma wan port a lan porty a tento by mel misto toho wan wi-fi
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

myshob píše:proste vezmi si treba normalni router ma wan port a lan porty a tento by mel misto toho wan wi-fi
ted uz si rozumime, ja takovy router neznam, maximalne to muze byt nejake zarizeni typu client s moznosti routovat
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Sorry ted jsem 2 dny neměl přístup na net. Ten obrázek co nakreslil myshob je skoro tak jak si to představuju. Jenom ten router u mě není připojenej k netu přímo, ale přes AP co mám na střeše. Takže asi to vyřeším přes bridge. Jenom mám docela hrůzu z počtu všech těch krabiček. Můj router je celkem stabilní. Vytuhne tak maximálně 1 do měsíce, ale teď na něho bude asi větší nápor... Jaký AP by jste mi doporučili koupit? Nechtěl bych, aby celková částka přesáhla 3 litry.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

myslím, že ten Ovis 5460 resp. dva proti sobě je dobrý a levný řešení
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

Partyman píše:Jenom ten router u mě není připojenej k netu přímo, ale přes AP co mám na střeše.
sry ono to primo ani nejde :oops:
jestli chces o krabicku min tak misto jednoho bridgovyho AP kup router s AP, ale pak ten svuj stavajici router nevyuzijes.

v tom pripade bys ke kamosovi hodil tohle
a k sobe nakej wi-fi router (taky od ovisu)
Dimi3
Nováček
Nováček

DOTAZ k tomu sdileni netu

Příspěvek od Dimi3 »

Zdravim,
resim podobny problem, mam ADSL MODEM D-Link G664T a DAP-1160, kdyz nastavim DAP-1160 do rezimu CLIENT, tak se na nej budou moct pripojit lidi a bude jim sdileny internet pres ten modem? Nebo je lepsi pouzit BRIDGE? Pak mam jeste moznost pouziti BRIDGE s AP. Co by bylo lepsi?
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

no net mas pres ten ADSL router ne? a ty lidi se na nej muzou pripojit pres jeho wi-fi cast ten DAP-1160 je tam zbytečnej

//edit: asi sem te spatne pochopil... chces mit ten G664T jako AP a ten DAP-1160 jako klienta a k nemu se budou pripojovat lidi pres kabel... no tak no-problem to je jedno jestli AP---klient nebo bridge. Akorat kdyz to das jako bridge tak uz se zadny jiny klient nez to AP na ten router pres wi-fi nepripoji.
Dimi3
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dimi3 »

myshob píše:no net mas pres ten ADSL router ne? a ty lidi se na nej muzou pripojit pres jeho wi-fi cast ten DAP-1160 je tam zbytečnej

//edit: asi sem te spatne pochopil... chces mit ten G664T jako AP a ten DAP-1160 jako klienta a k nemu se budou pripojovat lidi pres kabel... no tak no-problem to je jedno jestli AP---klient nebo bridge. Akorat kdyz to das jako bridge tak uz se zadny jiny klient nez to AP na ten router pres wi-fi nepripoji.
nepochopil jsi me spatne, skutecne modem je zdrojem ADSL, ale lidi co jsou daleko nevidi primo na modem, proto jsem dal ten DAP do jine budovy na kterou lidi vidi, proto potrebuju at se lidi muzou pripojovat na DAPa a ten pak na MODEM... ale nekde je zakopany pes, protoze mi to nejde sladit a jako BRIDGE bych to v tom pripade pripojit nechtel, protoze bych casem planoval urcite jeste jeden DAP pro dalsi lidi z jine casti... vsechno tohle chci sladit do bezdratove komunikace, zadna kabelaz... DAP ma funkci v APclientovi vyhledani site ke ktere se ma pripojit, jenze i kdyz tohle udelam, stejne se mi nestane, ze se pripojim pres WiFi k DAPu, ale porad k MODEMU, proto kdyz uz jsem daleko od MODEMU a v dobre viditelnosti DAPu, tak stejne nic nechytnu, protoze to nejede :( Dik
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

na to se pouziva mod WDS jenze ten ADSL router to neumi... jinak se to resi o par threadu vyse :-)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“