Hrčení disketové mechaniky
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ondra11
- Nováček

-
Hrčení disketové mechaniky
Zdravím,
nevím čím to je, ale již nějakou dobu když vypínám počítač probíhá vše asi takto: objeví se modrá obrazovka XPček (každý to zná když vypíná PC) no a teď se tam objevilo obligátní "Ukládání nastavení" a v tom momentu se rozsvítí kontrolka disketovky a hrk.... pak se objevuje "Vypínání" a disketovka zase hrk, při vypínání PC prostě disketovka hrčí a to vždy když se objeví hlášky XPček ("Ukládání nastavení",...pak to tam ještě něco píše ted si nevzpomenu..., "Vypínání").
Největším paradoxem je, že v ní není žádná disketa a nevím co tam chce ještě číst. A další zajímavostí je, že hrčení mechaniky se objevilo (ted nevím jestli hned) poté, co jsem nainstaloval NOD 32 a Spyware Terminator (Spyware Terminator je nyní již odinstalovaný ,ale stejně to nepomohlo).
Dík každému kdo mi poradí
nevím čím to je, ale již nějakou dobu když vypínám počítač probíhá vše asi takto: objeví se modrá obrazovka XPček (každý to zná když vypíná PC) no a teď se tam objevilo obligátní "Ukládání nastavení" a v tom momentu se rozsvítí kontrolka disketovky a hrk.... pak se objevuje "Vypínání" a disketovka zase hrk, při vypínání PC prostě disketovka hrčí a to vždy když se objeví hlášky XPček ("Ukládání nastavení",...pak to tam ještě něco píše ted si nevzpomenu..., "Vypínání").
Největším paradoxem je, že v ní není žádná disketa a nevím co tam chce ještě číst. A další zajímavostí je, že hrčení mechaniky se objevilo (ted nevím jestli hned) poté, co jsem nainstaloval NOD 32 a Spyware Terminator (Spyware Terminator je nyní již odinstalovaný ,ale stejně to nepomohlo).
Dík každému kdo mi poradí
- kocourleo
- Začátečník

- LGA
- Začátečník

- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- LGA
- Začátečník

- Muad'Dib
- Červená karta

-
- Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ
Presne tak - zakazovať ju v OS, je predsa kardinálny nezmysel - na čo by ju vlastne potom mal? Jasné, že je bude používať najmä pri štarte počítača, keď tam bude mať nahraté nejaké pomocné programy (=utility) - ale ako ich tam nahrá, keď si ju zakáže v OS?Guli píše:radsej si v antiviraku odskrtni nech ti necheckuje mechaniky.... nie ju zakazovat vo win :wink:
Naozaj, ideálne je zakázať to testovanie boot sektora - iba to nepríjemne zdržuje - a jediný rozdiel - hrozbu zavírenia - by to mohlo znamenať iba v prípade, že by sa počítač snaźil naštartovať najprv z diskety a až potom z iného média. No a ktože to má dnes takto nastavené, resp. ktože si to nemôže prestaviť?!
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-