Program na vytvareni webovych stranek

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
emperor-adam
Nováček
Nováček

Program na vytvareni webovych stranek

Příspěvek od emperor-adam »

Ahoj, Poradte mi prosim. Potreboval bych jednoduchy, ale dobry program na vytvareni stranek. Je jich hodne a nevim, ktery je dobry.
Dik
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

free? placený?

nejlepší placený je nejspíš Microsoft Expression Web
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Na základní pozicování určitě NVU:

http://www.czilla.cz/produkty/nvu/

Na zbytek třeba pspad + nějaký ty vědomosti :-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Smith píše:free? placený?

nejlepší placený je nejspíš Microsoft Expression Web
měl jsem s ním problémy, při velkém objemu textu v rámci jedné stránky kazil kód. jeho dvojče Sharepoint Designer 2007 tímhle netrpí.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

zombux píše:měl jsem s ním problémy, při velkém objemu textu v rámci jedné stránky kazil kód. jeho dvojče Sharepoint Designer 2007 tímhle netrpí.
já si v něm styloval text o 30 000 znacích a bez problému, ale nebylo to nic složitého na kód... někdy vyzkouším něco složitějšího a uvidím jak si s tím poradí :)
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

obyčejný notepad, PSPad (umí vše, ale zase se netváří moc složitě a je v češtině), popř. HTML-Kit (ale ten občas nestíhá české kódování)
ale jsou jich fakt mraky, každý si asi najde ten svůj ;)
Francie ... sladká Francie
Wors
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wors »

sovicka píše:obyčejný notepad, PSPad (umí vše, ale zase se netváří moc složitě a je v češtině), popř. HTML-Kit (ale ten občas nestíhá české kódování)
ale jsou jich fakt mraky, každý si asi najde ten svůj ;)
Jojo, PSPad je perfektní, jsem s ním moc spokojený, jenže to není přímo program který ti vytváří web. Je to klasický textový editor. (IMHO nejlepší možnost jak tvořit web)
Nevím jestli tazatel nemyslel spíš nějaký editor typu Frontpage ( :blee: )
To se vám to pracuje, když na vás studujeme!

Neumím nic, ale snažím se to skrývat...

Wors, http://wors.ic.cz
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Wors píše:Nevím jestli tazatel nemyslel spíš nějaký editor typu Frontpage ( :blee: )
Aby ses nedivil jaký kód generuje MS Expression Web (nástupce Frontpage) :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Smith píše:
Wors píše:Nevím jestli tazatel nemyslel spíš nějaký editor typu Frontpage ( :blee: )
Aby ses nedivil jaký kód generuje MS Expression Web (nástupce Frontpage) :wink:
koneckonců už Frontpage 2003 je velice solidní wysiwyg. ty předtím stály opravdu za Obrázek
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

a coz takhle nejaky publikacni system? je to jeste jednodusi nez se patlat se strankama.
nainstalujes a uz jen sypes obsah a vysledek vypada mnohem lepe pokud tvorbe webu zrovna nehovis.

osobne pouzivam wordpress a jsem s nim moc spokojen

zajimava je joomla ale uz neni tak jednoducha
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

wallot píše:a coz takhle nejaky publikacni system? je to jeste jednodusi nez se patlat se strankama.
nainstalujes a uz jen sypes obsah a vysledek vypada mnohem lepe pokud tvorbe webu zrovna nehovis.

osobne pouzivam wordpress a jsem s nim moc spokojen

zajimava je joomla ale uz neni tak jednoducha
zaleží co chce dělat za web... je blbost nasazovat CMS na 5 stránkovou statickou prezentaci.

ale když už jsi zmínil CMS, tak doporučuji CMS Faethon :oops:
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Wors píše:...
Nevím jestli tazatel nemyslel spíš nějaký editor typu Frontpage ( :blee: )
Zkoušel jsi to výše linkovaný NVU? FrontPage mu nesahá ani po kotníky a je to samozřejmě WYSIWYG, jinak bych to sem asi nedával :roll:

Nějaký info tady http://www.grafika.cz/art/webdesign/nvu.html
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Lemra píše:
Zkoušel jsi to výše linkovaný NVU? FrontPage mu nesahá ani po kotníky a je to samozřejmě WYSIWYG, jinak bych to sem asi nedával :roll:

Nějaký info tady http://www.grafika.cz/art/webdesign/nvu.html
Že nesahá? Zkus si v tom napsat cenový přehled s tunou tabulek... Tě rychle přejde chuť na to tuhnoucí GUI :oops:
Burn in hell.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Teuzz: tuny tabulek generuju z db a na napozicování šablonky mě NVU pohodlně stačí a je rychlejší než ty divy klobat v nějakým texťáku... si myslím, že velký cenový přehledy nemají ve statickým kódu absolutně co dělat. Jak to potom udržuješ, jak počítáš slevy, DPH a tak? Taky ručně? Není potom lepší a rychlejší třeba include nebo iframe a export z xls?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

pokud mas vyssi rozpocet tak dobry je Adobe Dreamweaver.. V posledni CS3 verzi se nechutne zrychlil (v 8micce jeste od Macromedia to dost casto lagovalo)..

Je skvely, PHP se v nem pise jedna radost, ale i obyc web by nemel byt problem (jeho "klikaci" cast jsem jeste nezkousel, navic ted po reinstallu winu nechce najet trial cast..)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Lemra píše:Teuzz: tuny tabulek generuju z db a na napozicování šablonky mě NVU pohodlně stačí a je rychlejší než ty divy klobat v nějakým texťáku... si myslím, že velký cenový přehledy nemají ve statickým kódu absolutně co dělat. Jak to potom udržuješ, jak počítáš slevy, DPH a tak? Taky ručně? Není potom lepší a rychlejší třeba include nebo iframe a export z xls?
Tabulky mi samozřejmě z CSV vyrábí PHP skript, ale stejně to zatuhne, psát okolní text pak není zrovna příjemný... prostě to tuhne...

iframe? :oops: slevy, DPH... to bude jinej CP :)

Na PHP je skvěly Eclipse, ale ta Java :sad:

//lemra: a proč ne iframe? Tento thread otevřel začátečník a tak lze předpokládat, že začne s html a k serverovým skriptům se dostane až časem. A určitě lepší si exportnout z excelu tabulku jako html a natáhnout ji do nějaké dopiplané html sajty přes iframe, než to celý vždycky znovu při každý aktualizaci piplat, ne? Navíc to lze použít i na víc stránkách. Je to berlička, ale občas použitelná vcelku dobře.

//2Lemra: jo, to jo, já myslel, že chceš používání iframů po mně :)
Naposledy upravil(a) Teuzz dne čtv 31. kvě 2007, 13:27, celkem upraveno 1 x.
Burn in hell.
Alianna
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alianna »

http://www.htmlkit.com/ ,, sice neni pro uplne zacatecniky , ale je docela prehledny a maly
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Taky používám NVU :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

notepad :roll: (přinejhorším notepad++, pspad a podobně)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Program na vytvareni webovych stranek

Příspěvek od zombux »

dovoluju si exhumovat to tady. zaujal mě MS Live Writer, ale jako samostatný editor to používat nejde, jen ve spojení s nějakou blogovací službou. proč sakra takováhle nadějně vypadající aplikace nejde používat jako standalone editor statických webů? nezná někdo něco podobného? Expression je zbytečně velký moloch, NVU a podobné pseudopokusy mě odpuzujou.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“