Asus M2N-E (AM2, nF570 Ultra) - tipy a rady
Moderátor: Eddward
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- J.A.C.K.
- Nováček
-
Sestavil jsem počítač.
ASUS M2N-E 570U
AMD s.AM2 Athlon 64 X2 4600+EE
ASUS ATI Radeon X1950 PRO 256MB
DDR2 A-Data 2048MB (kit 2x1GB) PC800
CyberCase Turbine MAX, bez zdroje
LC Power LC6550GP-v2.0 550W
Seagate Barracuda 320GB
Bohužel nefunguje, po zapnutí se na monitoru nic nezobrazuje a deska my 1xdlouze a 3xkrátce pípne nevíte prosím co to je za chibu.
ASUS M2N-E 570U
AMD s.AM2 Athlon 64 X2 4600+EE
ASUS ATI Radeon X1950 PRO 256MB
DDR2 A-Data 2048MB (kit 2x1GB) PC800
CyberCase Turbine MAX, bez zdroje
LC Power LC6550GP-v2.0 550W
Seagate Barracuda 320GB
Bohužel nefunguje, po zapnutí se na monitoru nic nezobrazuje a deska my 1xdlouze a 3xkrátce pípne nevíte prosím co to je za chibu.
- crash3r_cz
- Červená karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- J.A.C.K.
- Nováček
-
Ramky si vystačí s 1.8V. A i kdybych to chtěl změnit tak nemužu, zapnu počítač, nic se neděje jen točí ventylátory a po chvíly deska vipíská chibovou hlášku, že je problém s pamětma nebo grafikou. (tzn.: do biosu se nedostanu abych mohl cokoli mněnit)crash3r_cz píše:Paměti ..malé napětí dej tam 1.9 nebo 1.95
- Soundczeck
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
regulace otáček
Prosím poraďtě proč mi nejde najednou regulace otáček u Chassis FAN konektorů kdyź po koupi mi to nějakou dobu šlapalo bez problému. CPU FAN konektor je regulovanej fpohodě. Díky moc
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
- Libor Vodehnal
- Nováček
-
4x512MB/dualchannel?
Zkoušel někdo na této desce dualchannel při obsazených 4 slotech?
Jde mi o to ,že mám 2x512MB 667 Cl5 Kingston paměti a ze staršími verzemi biosu paměti nešly v dualu a uvažuju,že přidám dalších 2x512MB ...
Jde mi o to ,že mám 2x512MB 667 Cl5 Kingston paměti a ze staršími verzemi biosu paměti nešly v dualu a uvažuju,že přidám dalších 2x512MB ...
Asus M2N-E, AMD4600 X2 2400/2800MHz AM2/Noctua NH-U12F, 2x1GB Kingston Hyper 800MHz MHz 5-5-5-15, Saphire 3850 Ultimate, Leadtek Winfast Expert, WD 120 GB SATA, WD 640GB SATA ,Samsung SH-S183A,Fortron 400W Bluestorm, M-audio Revolution 5.1
- Stanin84
- Nováček
-
Tak se stále peru se spouštěním PC. Týden mi nabíhá v pohodě napoprvé a potom mi nenaběhne vůbec (nekonečné restarty), nebo po cca 3 restartech. Zkoušel jsem přesadit paměti, vymněnit zdroj a pořád to samé.. PC není taktované. BIOS mám nejnovější. Když už PC naběhne, tak jede v pohodě bez problémů. Asi bude náladová deska, nebo už nevím.. Netušíte někdo, čím to může být? Asi to dám na reklamaci...
AMD Athlon64 X2 3600+EE, ASUS M2N-E, Seagate SATA/300 320GB/7200ot, 2 x 512MB RAM Kingston 667, Fortron 500W
- petrmegac
- Nováček
-
Re: 4x512MB/dualchannel?
Já mám 4x512 Kingston 675 CL4 a jedu na 750 a není problém.Libor Vodehnal píše:Zkoušel někdo na této desce dualchannel při obsazených 4 slotech?
- Majzl
- Nováček
Stanin84 píše:Tak se stále peru se spouštěním PC. Týden mi nabíhá v pohodě napoprvé a potom mi nenaběhne vůbec (nekonečné restarty), nebo po cca 3 restartech. Zkoušel jsem přesadit paměti, vymněnit zdroj a pořád to samé.. PC není taktované. BIOS mám nejnovější. Když už PC naběhne, tak jede v pohodě bez problémů. Asi bude náladová deska, nebo už nevím.. Netušíte někdo, čím to může být? Asi to dám na reklamaci...
No zdá se, že tvoje deska asi bude opravdu "náladová". Reklamace bude asik nejrozumější řešení
CPU: AMD Athlon II X4 630(Arctic Cooling Freezer 64 Pro) MB: Asus M2N-E RAM: 4x KINGSTON 1024MB/667MHz DDR2 CL5 HDD: Seagate 250GB, SATAII NCQ,7200RPM,16MB cache GK: Gainward GeForce BLISS 8800GT ZVUK: Creative Sound Blaster Audigy 2ZS REPRO: Creative SBS 580 CASE: GMC H60 ZDROJ: Arctic-cooling Fusion 550R
- koplih
- Nováček
Kompatibilita s 1950Pro
Zdravim.
Vcera jsem nechal stavet kamaradovi PC s touhle deskou a s grafikou Asus X1950Pro 256MB a tvrdili mu, ze tahle grafika je s MB nekompatibilni. Dokonce tvrdili, ze zkouseli i grafiku od Sapphire a ta tam taky nechodila. Jedina grafika, kterou tam zprovoznili byla Gigabyte X1950Pro s tim pomrvenym Zalman chladicem (co nejdou regulovat otacky).
Po te, co jsme PC prinesli z obchodu, tak nenabootoval ani do biosu a deska nevydavala zadne pipaci signaly. Po velkem (opravdu VELKEM) laborovani s usazenim grafiky v desce pocitac nabootoval. (Case Gigabyte Triton Silver).
Nevim, jestli problemy s usazenim grafiky nebyly duvod, proc tvrdili, ze Asus i Sapphire jsou nekompatibilni a nevim, jestli nemame narok na vymenu te graficke karty za Asus, ktery jsme vybrali.
Na druhou stranu se bojim, aby ty problemy s kompatibilitou nebyly pravdive, pak bych jsme si vymenou spise ublizili nez pomohli. Nemate nekdo nejaky napad? (Napada me jedine tu Asus grafiku zapujcit od stastneho majitele, ale bohuzel nikoho takoveho neznam ani v Praze ani jinde.)
Vcera jsem nechal stavet kamaradovi PC s touhle deskou a s grafikou Asus X1950Pro 256MB a tvrdili mu, ze tahle grafika je s MB nekompatibilni. Dokonce tvrdili, ze zkouseli i grafiku od Sapphire a ta tam taky nechodila. Jedina grafika, kterou tam zprovoznili byla Gigabyte X1950Pro s tim pomrvenym Zalman chladicem (co nejdou regulovat otacky).
Po te, co jsme PC prinesli z obchodu, tak nenabootoval ani do biosu a deska nevydavala zadne pipaci signaly. Po velkem (opravdu VELKEM) laborovani s usazenim grafiky v desce pocitac nabootoval. (Case Gigabyte Triton Silver).
Nevim, jestli problemy s usazenim grafiky nebyly duvod, proc tvrdili, ze Asus i Sapphire jsou nekompatibilni a nevim, jestli nemame narok na vymenu te graficke karty za Asus, ktery jsme vybrali.
Na druhou stranu se bojim, aby ty problemy s kompatibilitou nebyly pravdive, pak bych jsme si vymenou spise ublizili nez pomohli. Nemate nekdo nejaky napad? (Napada me jedine tu Asus grafiku zapujcit od stastneho majitele, ale bohuzel nikoho takoveho neznam ani v Praze ani jinde.)
MB: Gigabyte P965-DS4 rev3.3 (F10) CPU: C2D 6750 (stock speed) Cooler: Scythe Ninja Plus rev. B RAM: DDR2 Geil + A-DATA 800MHz 4x1GB GPU: Asus ATI 1950Pro 256MB (@stock speed) HDDs: Hitachi Deskstar T7K500 320GB SATA II & Hitachi Deskstar P7K500 500GB SATA II DVD-RW: LG GSA-H30N (A306) Zdroj: Seasonic S12 430W Case: Coolmaster Centurion 5 Silver
- petrmegac
- Nováček
-
Re: Kompatibilita s 1950Pro
Mám tuto desku s grafikou Sapphire X1950GT což je podtaktovaná PRO a žádný problém.koplih píše:Zdravim.
- limited
- Začátečník
-
Re: Kompatibilita s 1950Pro
mam tuhle desku a asus EAX1950 Pro 256 MB a zadnej problem proste sem to zapojil a jelo tokoplih píše:Zdravim.
Vcera jsem nechal stavet kamaradovi PC s touhle deskou a s grafikou Asus X1950Pro 256MB a tvrdili mu, ze tahle grafika je s MB nekompatibilni.
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý
-
janchv píše:Hele já bych to nedělal - buď jdi do varianty pro SLI (jedno že to nevyužiješ) a nebo se na tuhle vykašli..dle mého názoru to není špatná deska, ale jak se dočteš i takřka na všech zahraničních fórech, většina lidí se zasekne někde na 250 - 255MHZ FSB (i můj případ) ačkoliv procesor na to zjevně má...já toho teda moc nelituju protože na kámošově desce jsem se se svym CPU dostal jen na 262 a pak už byly chyby, takže o moc nepřicházím, ale pokud chceš jít na 3GHz tak se poohlídni radši jindeJ.A.C.K. píše: Myslim si že je to dobrá deska a jediným její velkým nedostatkem je 1,95Voltage na Ramkách.
Zajímá mně jestli i přes tento hendikep by dokázala dostat z toho procesoru frekvenci 3GHz+. (Procesor na to má!)
Nebo kde leží její max hranice za předpokladu že ramky nastavim na 667MHz a zvednu jim voltáž, nebo i při jiném nastavení.
a kde?
- Shimi_CZ
- Nováček
-
procesor : AMD Athlon 64 3500+ BOX, skt. AM2 (Orleans)
základka : ASUS M2N-E se socketem am2
Mám takový problém, když jsem si před půl rokem skládal počítač tak jsem zapomněl procesor uchytit takovou tou páčkou a položil jsem ho jen na socket bez uchycení pak jsem na něj dal chladič samozřejmě to nejelo a pak jsem si vzpomněl na tu páčku tak jsem to zase rozmontoval a procesor uchytil do socketu. PC jelo normálně. Včera jsem chtěl zapnout počítač a nenabootoval, vypadalo to úplně stejně jako když mu před půl rokem chyběl procesor. Tak jsem otevřel počítač a když jsem oddělával chladič tak se cpu z patice vytrhlo kvůli teplovodivé pastě i přes zapnutou páčku Frustrated no zase jsem tam procesor dal s novou vrstvou teplovodivé pasty na něj chladič. počítač jsem zapojil zmáčknu power a pc naběhl, bios vypsal new cpu detected enter bios ... však to znáte, tak jsem nastavil bios a uložil. Po uložení je samozřejmě restart. Tentokrát už počítač nenaběhl, zkoušel jsem to ještě několikrát ale zase jako kdyby mu chyběl procesor ani pc speaker nepípne, myslíte si že se poškodil procesor, nebo základní deska a mám nárok na reklamaci ? Procesor se nijak viditelně nepoškodil všechny nožičky vypadaly v pořádku.
základka : ASUS M2N-E se socketem am2
Mám takový problém, když jsem si před půl rokem skládal počítač tak jsem zapomněl procesor uchytit takovou tou páčkou a položil jsem ho jen na socket bez uchycení pak jsem na něj dal chladič samozřejmě to nejelo a pak jsem si vzpomněl na tu páčku tak jsem to zase rozmontoval a procesor uchytil do socketu. PC jelo normálně. Včera jsem chtěl zapnout počítač a nenabootoval, vypadalo to úplně stejně jako když mu před půl rokem chyběl procesor. Tak jsem otevřel počítač a když jsem oddělával chladič tak se cpu z patice vytrhlo kvůli teplovodivé pastě i přes zapnutou páčku Frustrated no zase jsem tam procesor dal s novou vrstvou teplovodivé pasty na něj chladič. počítač jsem zapojil zmáčknu power a pc naběhl, bios vypsal new cpu detected enter bios ... však to znáte, tak jsem nastavil bios a uložil. Po uložení je samozřejmě restart. Tentokrát už počítač nenaběhl, zkoušel jsem to ještě několikrát ale zase jako kdyby mu chyběl procesor ani pc speaker nepípne, myslíte si že se poškodil procesor, nebo základní deska a mám nárok na reklamaci ? Procesor se nijak viditelně nepoškodil všechny nožičky vypadaly v pořádku.
- koplih
- Nováček
Vypada to, ze mas ten procesor nejak spatne vlozeny. Zkus sundat chladic, odjistit packu a vyndat procesor, pak nekolikrat otevri a zavri socket naprazdno. Mel by se hybat cely socket. Kdyz tam vlozis CPU tak jak uzaviras tou packou nozicky, tak to musi klast trochu odpor. Je tam IMHO spatny kontakt - proto to nekdy nabootuje a nekdy ne.Shimi_CZ píše:... všechny nožičky vypadaly v pořádku.
MB: Gigabyte P965-DS4 rev3.3 (F10) CPU: C2D 6750 (stock speed) Cooler: Scythe Ninja Plus rev. B RAM: DDR2 Geil + A-DATA 800MHz 4x1GB GPU: Asus ATI 1950Pro 256MB (@stock speed) HDDs: Hitachi Deskstar T7K500 320GB SATA II & Hitachi Deskstar P7K500 500GB SATA II DVD-RW: LG GSA-H30N (A306) Zdroj: Seasonic S12 430W Case: Coolmaster Centurion 5 Silver
- marek16
- Začátečník
- oneill_sx1
- Začátečník
Odedneska se u me vyskytl problem, pocitac strasne dlouho startuje (odhadem to trva o 45 sekund dele). Zapnu pocitac, a na post screenu se zobrazi jen prvni radek (Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 ....) a pak by meli naskocit pameti (Memory testing), ale to trva silene dlouho. Cim by to mohlo byt? Memtest-86 jsem zkousel, ale nebavilo me cekat, tak jsem u someho testu skoncil (do te doby 0 chyb).
edit: uz je to v poradku, nicmene je to podivne
edit: uz je to v poradku, nicmene je to podivne
- petrmegac
- Nováček
-
Asi baterka
Ahoj, asi cca týden mi po každém zapnutí hlásí deska CMOS checksum error - Defaults loaded. Bios se nastaví do defaultu, čili špatné časování pamětí, špatně nastavené větráky, žádný OC, datum nastavené na 31.12.2006 a čas jak kdy. Naštěstí mám profil uložený takže ho pouze nahraji ale i tak cca v 50% případů kleknou při startu windowsy a následuje několik restartů a pak to jde. Mám podezření na baterku, zkuste se plíz někdo podívat jaké má napětí, mi to Everest hlásí jako 2,96V ale nevím jestli to je dobře. Pochopitelně problém může být i jinde, ale jelikož to začalo z ničeho nic, když nikdo do ničeho nevrtal, mám jedině toto podezření. Dík
Asus M5A99FX, AMD FX-8320E, CoolerMaster RR-DCH-S9U1 Hyper TX, Sapphire HD4850, 4x4096 Kingston HyperX
- Demon
- Začátečník
Tak baterie tam je 3V,ale kde ti ten everest ukazuje i napětí této baterie to mi teda řekni,nevím kde to hledat.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
- petrmegac
- Nováček
-
Ukazuje to Everest-Počítač-Senzory-Napájecí napětí (úplně dole)Demon píše:Tak baterie tam je 3V,ale kde ti ten everest ukazuje i napětí této baterie to mi teda řekni,nevím kde to hledat.
Ale pokud tam je 3V tak to je asi v pořádku, nevím jestli by pomohlo třeba přeflešnout ten bios ale nerad bych aby se to poničilo ještě víc.
Asus M5A99FX, AMD FX-8320E, CoolerMaster RR-DCH-S9U1 Hyper TX, Sapphire HD4850, 4x4096 Kingston HyperX