zdravim
mam jeden dotaz ohledne modu wisp ... nastavil jsem ho pro routerovani z kabelu ( tj vnitrni sit ) do wifi pripojeni ( tj pripojeni k poskytovateli )...tedy za smerovou antenou vystupuje jako jedna ip adr at je cokoliv do nej ( pres utp ) pripojene. Tohle slape bez problemu.
Ale ted bych potreboval uplnej opak tedy na apcko, kde bezi dhcp, se muzu pripojit s nekolika NB najednou, ale za apckem ( tj na upt kabelu ) se bude tvarit jako jedna ip adr ( tj bude routerovat z bezdratoveho pripojeni do pevneho).A dhcp bezi tedy jen na bezdratovem pripojeni.
Tohle bych potreboval kvuli tomu, ze nechci aby mi na hlavni siti bezelo dhcp, ale na bezdratove pripojeni NB by to chtelo aby bezelo... nevim jak jinak to omezit nez, ze necham bezet dhcp za routerem ( tedy nikam pred router se uz nedostane) pokdu to jde i jinak tak dejte vedet.
diky vsem za pripadnou pomoc
ovislink 5460 wisp mod
Moderátor: Don
- -=ForRest=-
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ovislink 5460 wisp mod
|| Cpu : Willamette 1500@1770MHz 400@472MHz FBS || Gpu : Asus 9560 Fx 5600 128MB (128bit) || MB : Asus P4T - e i850 || Hdd : WD Caviar 120 GB Hitachi 7k250 160GB Matrox DiamondMax 8 40GB|| Pameti : RIMM 2*256 400@472MHz || DVD-Rom : Toshiba 16XDvd 48XCd || DVD-+R/RW : LG 4082 || CD-RW : Teac 548 || Audio : Sound Blaster Live5.1 Digital || Monitor : CRT Eizo FlexScan F77s 21''
- xchlade3
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- -=ForRest=-
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja jsem pres tenhle mod delal akorat routerovani ... nevim jestli je to primo delane pro jakoby repeater, ze by na jednu antenu prijimalo a zaroven vysilalo. Verim, ze to asi nejak jde, ale nebude to moc efektivni (min. polovicni rychlost ) a taky nemuzes pouzit smerovku, ale nejakej vsesmer. Nejednodussi je sehnat si jeste jedno apcko a propojit to. rozhodne je to tak lepsi ptz se nemusis delit dva o rozdilne signaly (jeden pro ISP a jeden pro NB) o jednu antenu a muzes pouzit smerovku pro pripojeni k poskytovateli a pendrek pro NB a nastaveni je jednodussi. Takhle jsem to delal u souseda a jede to ( Wisp bezi na AP pro pripojeni k ISP a do tohoto apcka je zapojene dalsi apcko pres ktere se pripojuje Notebook ). Wisp se da pouzit spise pro rozdeleni siti aby se dali udelat dve samostatne site, ktere o sobe vedi jen pres tohle Apcko ( defakto router ). U souseda jsem pouzil tenhle mod aby mu bezel DHCP server pouze v jeho domaci siti ne v nasi hlavni kde je DHCP vypnuty.
|| Cpu : Willamette 1500@1770MHz 400@472MHz FBS || Gpu : Asus 9560 Fx 5600 128MB (128bit) || MB : Asus P4T - e i850 || Hdd : WD Caviar 120 GB Hitachi 7k250 160GB Matrox DiamondMax 8 40GB|| Pameti : RIMM 2*256 400@472MHz || DVD-Rom : Toshiba 16XDvd 48XCd || DVD-+R/RW : LG 4082 || CD-RW : Teac 548 || Audio : Sound Blaster Live5.1 Digital || Monitor : CRT Eizo FlexScan F77s 21''