Radeon HD 2900 XT 512MB GDDR3 - info, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět

Kolik heatpipes má chladič na vaší HD2900XT?

Dvě
34
34%
Tři
43
43%
Moje HD2900XT nebyla osazena referenčním chladičem
23
23%

Celkem hlasů: 100
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

RV670 samozrejme nemyslim. ATI by sa taka karta ako podtaktovana R600 hodila, 65nm vyrobny proces , mensie takty, cena by bola prijatelna, ATI by malo celkom dobry zisk, priam si to ziada o nejaky refresh R600(okrem R650) na 65nm, u sucastnej HD2900XT je spotreba dost vysoka.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
keraM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od keraM »

V pondělí příjde bráchovi Asus, tak se těšíme jak děcka na Vánoce.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

keraM píše:V pondělí příjde bráchovi Asus, tak se těšíme jak děcka na Vánoce.
Me zase na Vanoce prijde 2950XTX..taky se moc tesim..endOT..
Walpeerr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Walpeerr »

socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

vcera vecer boli vydane nove ovladace catalyst 7.5
stahovat tu:
pre XP: http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeonx-xp.html
pre XP x64: http://ati.amd.com/support/drivers/xp64 ... -xp64.html
pre Vista: http://ati.amd.com/support/drivers/xp64 ... -xp64.html
pre Vista x64: http://ati.amd.com/support/drivers/vist ... sta64.html

//no-X: Je to v sekci drivery a je to zmíněné i v téhle sekci v ATi news. Myslím, že jednou v každé sekci to bohatě stčí :-)
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

sem zvedav na vykony s 7.5...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

To no-X: Kdy budou ony vami slibovane PCTuning.cz testy HD2900XT na tech novych uzasnych ovladacich v 7.5, kde uz bude tahle karticka zarit v cele sve krase a konecne ?? :roll:
owoce píše:Zase prudíte ?! :-D
Zase pises duchaplne prispevky ?
Naposledy upravil(a) rochne dne ned 3. čer 2007, 14:50, celkem upraveno 1 x.
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Zase prudíte ?! :-D
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

rochne: Nikomu jsem nikde nic nesliboval. A nevykej mi.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

no-X píše:rochne: Nikomu jsem nikde nic nesliboval. A nevykej mi.
Vami bylo nebylo na tebe, ale redakci PCt (delali ste na to dva, ne ?) priste napisu vama ;)
Tak to promin, pokud si to nepsal ty ... :)
Vim ze to neni thread 2600XT - info a recenze, ale otestujete (vy - redakce) ji taky, nebo bude jen newska s odkazama na tety zahranichnich serveru ? :roll:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nevím, s redakcí spolupracuju jen výjimečně a více-méně externě. O recenzi HD2600 series nemám bohužel žádné informace.
Dava_C
Začátečník
Začátečník

HD 2900XT ?

Příspěvek od Dava_C »

Ahoj, nevim jestli to sem úplně patří ale k věci.

Mám teď k dispozici na grafickou kartu okolo 10k a uvažuju o této kartě. Vyplatí se do ní jít? Nebo mám spíš koupit konkurenci 8800GTS 640? Myslím trochu na budoucnost, takže DX10 je podmínkou. Má 2900XT nějakej výraznej POTENCIAL?, co se třeba ovladačů týče, protože teď si nevede moc dobře oproti právě nVidii. Co ty nový 7.5, zlepšilo to trochu výkonovej propad?

Jo a ještě poslední otázka, co můj zdroj, utáhne?

Díky za odpovědi.
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Re: HD 2900XT ?

Příspěvek od beardie »

Dava_C píše:Ahoj, nevim jestli to sem úplně patří ale k věci.

Mám teď k dispozici na grafickou kartu okolo 10k a uvažuju o této kartě. Vyplatí se do ní jít? Nebo mám spíš koupit konkurenci 8800GTS 640? Myslím trochu na budoucnost, takže DX10 je podmínkou. Má 2900XT nějakej výraznej POTENCIAL?, co se třeba ovladačů týče, protože teď si nevede moc dobře oproti právě nVidii. Co ty nový 7.5, zlepšilo to trochu výkonovej propad?

Jo a ještě poslední otázka, co můj zdroj, utáhne?

Díky za odpovědi.
na vyber komponent pouzi
Rady a doporučení s výběrem komponent
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

To na obrázku je HD2900XT 512MB GDDR3 built by ATi, která má defaultní frekvence 850/2000MHz

Obrázek
Obrázek

víc jsem o ní nenašel :|

//diskuse o CoH zkopírována do DX10
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Do prvního postu jsem přidal seznam nestandardních a vylepšených verzí HD2900XT. Klidně jsem na nějakou mohl zapomenout, takže se případně někdo ozvěte :)

Obzvlášť by mě zajímalo, kdy (a jestli vůbec) Sapphire vyleze se slibovanou

Sapphire HD2900XT "Heatpipe Edition"

Obrázek

zatím mám totiž info pouze o HD2900XT Toxic s vodním chlazením, která bude mít garantované OC minimálně na 850MHz pro jádro a další modely zatím nic :-(
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Takže chladič stejný (-), spotřeba kvůli pamětem vyšší (-), z toho jediného nepřemazaného nápisu na čipu se dá vyluštit, že byl vyrobený poslední březnový týden (je tedy o necelých 14 dní novější, než čipy z recenzí), což znamená, že bude na 99% stejný (-), frekvence čipu je stejná (-), použité GDDR4 zbytenčě navyšují cenu (-), 1GB by ve vysokých rozlišeních při FSAA mohl přinést pár procent nárůst výkonu (+), konečně karta, na které půjde spustit Whiteout demo, které potřebuje cca 700MB na textury (+).

Bohužel, ať na to koukám, jak na to koukám - poměr cena výkon mi na rozdíl od 512MB verze vychází dost mizerně (cenu sice neznáme, ale ty paměti s výkonem v průměru prakticky nehnou)...
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

a kdy ma byt asi 2950xtx????
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Na to je thread tady...

ale performance 65nm produkty se obecně čekají na Q3/07. To může být teoreticky už v červenci, ale logičtější by bylo čekat je na konci září a abych nebyl optimista, tak spíš v říjnu. Na druhou stranu ale víme, jak to bylo s X1900XTX - nejen, že vyšla dřív než kokurenční produkt, ale dokonce o nějakou dobu dřív, než jak ATi původně plánovala.

Na vychytání chyb jádra měla ATi času dost (prakticky od začátku roku). Pokud nebudou problémy s 65nm mainstrem produkcí, která má běžet na 800MHz, pak nevidím důvody pro to, aby byla R650 nějak výrazněji zpožděná - na druhou stranu se ATi mhola rozhodnout pro nějaký změny, o kterých nevíme, což by samozřejmě zpoždění přineslo. Ale pokud se jede dle původních plánů, nečekal bych žádné extrémní zpoždění.
kenas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenas »

jakej je minimalni pozadavek na zdroj pro tuto grafiku. S tim co mam by ji utahl muj zdroj?
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)

CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“