FAQ:Jaký chladič chipsetu - DISKUZE

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

no imho budou hlinikovy reseni lepsi, protoze hlinik lepe predava teplo do okoli nez med...
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ale med ho lepe rozvadi. :wink: Tenhle chladic jsem uz v ruce mel. Na NF4 s ofukem by spatny byt nemusel. Nemel jsem moznost videt ho v akci.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

A není to náhodou o tom, že odevzdání tepla do okolí záleží spíš na styčný ploše? Měď sice lépe rozvádí ( proto měděný středy ), ale hliník má větší kapacitu ( proto hliníkový žebra ).
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

jj To bude asi ono. Měď má hladkej lesklej povrch narozdíl od hliníku, který je mnohem hrubější. Proto má i větší styčnou plochu se vzduchem.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Kvalita povrchu zalezi na vyrobe.
Med lepe vede teplo a tak se dostane vetsi mnozsvi tepla i do vzdalenych oblasti. Tim i efektivni vyuziti vetsi plochy. Hlinik ho ale zase lepe predava vzduchu.
Priklad z praxe: Medena verze Ninji chladi o 2st lepe nez hlinikova.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

hosi mam super zkusenosti se servisem noctui, praskly mi ty bile plastove cudliky na uchyceni, napsal sem na jejich support a tady je odpoved:
Noctua píše:Hello Mr Zemek

Thank you very much for contacting us. Please accept our apologies for
this error and the trouble caused. Of course, we’ll send you the pins
right away.

Please tell me your exact adress, so i can send you the pins with
priority parcel
:) :worship:
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Zdravím,

co říkáte na tohoto krasavce?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

:) Uvažuju o jeho koupi, měl by (alespoň dle papírových předpokladů) být setsakramentsky účinný.
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

Onecar píše:Zdravím,

co říkáte na tohoto krasavce?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

:) Uvažuju o jeho koupi, měl by (alespoň dle papírových předpokladů) být setsakramentsky účinný.
bude hucat
zbytocny kolotoc
debilny layout

co takto klasiku hr-05?
...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

noctua simply the best ;), teda pokud ji nacpeš na mb
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Woyta píše: Hlinik ho ale zase lepe predava vzduchu.
Bože můj, můžete už přestat říkat tyhle krawiny tady na foru ? To musím každýmu zvlášt po ICQ vysvetlovat , že to je uplná hovadina a dokazovat to hromadou vzorecku na wikipedii ??...nevím jakej lojza s timhhle prisel,ale jak vidim tak se toho chytlo spousta lidi a bude to rikat furt dokola aniz by si otevrela ucebnici fyzika a zamyslela se nad tim...
pls zkuste to aspon.... :-(
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja te nechci nasrat, ale jeden cas, kdysi na pocatku si to tvrdil take, stejne jako ja :oops: :wink: , tak jim to neber :lol:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Flegy píše:ja te nechci nasrat, ale jeden cas, kdysi na pocatku si to tvrdil take, stejne jako ja :oops: :wink: , tak jim to neber :lol:
jo to máš pravdu, ale aspon jsem se nadtim zamyslel a prestal to rikat i kdyz vsichni si tady rikali svoji basnicku :)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... truktu%F8e
Tady je to pěkně popsané.Mělo by se to dát "nahoru",nastavit jako důležité.

\\edit Gr8 Vivec: ale ono to tam je
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Poprosil by som vas o par rad...

Kedze moj pasiv na severnom moste Asusu P5B dost hreje..rozhodol som sa tam dat nieco poriadne.Zatial sa mi najviac zapacila Noctua NC-U6
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42797

Dalej som natrafil na Nexusa NHP-2200
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45942
Pri tomto chladici sa mi zapacila hlavne jeho celomedena konstrukcia.Avsak,zatial som nan ziadny test nenasiel :(

Ktory z tychto chladicov by som lepsi?

Alebo nieco ine?

Pri aplikacii tychto chladicov nevznika ziadny stret s chladicom procesora? Urcite sa chystam aj ten menit (teraz mam BOX :-) ) tak aby som vedel co budem mat na vyber.

Na Asus P5B sa da chladic cipsetu uchopit do styroch klipsov,nebude mat niektori z tychto dvoch chladicov problem?
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

já mám noctuu a je super, akorát bez ofuku mi na slušnou teplotu nF4 na 300FSB neuchladí žádný vzduch, budu muset nějak zbastlit 80cm fan.. a přidělat na to
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Predsa len,P965 nie je az tak energicky narocny ako NF4.Maximalne by som daval s tymto chladicom 400FSB,viac urcite nie.Potom by som prirobil tiez ventilator.

A vlastne,ako by si chcel poriesit uchopenie ventilatoru 80mm? Vojde sa aj z boku na pasiv? Myslim si ze asi nie,je to az priliz male :) Nieco mensie by uz hucalo.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

no zkoušel jsem to a kdyby se to přidělalo páskama stahovacíma v protějších rozích tak by to snad šlo :)
blaxo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blaxo »

mám dotaz...když mě ga-p965-ds3 chladič na nb po 3 vteřinách skoro popálí tio by měl bejt ready na výměnu..co by ste mi doporučili za chladič ??
Sony VAIO CS11S\W + Logitech V470
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Spíš bych se postaral o solidní airflow, popřípadě pokud ti chladič na CPU fouká směrem dozadu k výfuku, instaloval nějaký větrák na díru v bočnici.
blaxo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blaxo »

No mám tam jednu 120 ve předu intake a jednu 120 vzadu outake chladič na cpu mi fouká přímo na cpu takže nb skoro neofukuje tak bud něco do tý bočnice nebo asi udělám výměnu až budu náký many
Sony VAIO CS11S\W + Logitech V470
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“