Scythe Infinity
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Scythe Infinity
cau lidi, mam chladic Scythe Infinity na procesoru E6400, v klidu mam kolem 43-45 stupnu v burnu mam 60-63. Pride mi to dost. Pouzil sem pastu COOLER Arctic Silver 5. Planuju, ze to nasadim znova a použiju bílou pastu co byla prilozena ke chladici v pytlicku. Co si myslite o ty paste bude lepsi nez ta stribrna?? Jak am tu původní pastu dostat z procesorua achlkadice, abych mohl použt tu bílou. dik moc za rady
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
- jessie.james
- Začátečník

Mám ten samý chladič na E6400, tu samou pastu a teploty mám podobné. V Burnu mám při přetočeném CPU na 3400MHz (1.352V) teplotu kolem 62°C, jinak v minimální zátěži kolem 38°C. Záleží taky, čím teplotu měříš a také jsi neuvedl, jestli máš CPU přetaktováno (zřejmě ne, když jsi to nezmínil). Teploty, které jsem uvedl beru z CoreTempu.
edit: koukám, že v podpisu máš CPU na 2800MHz. Čím měříš teplotu?
edit: koukám, že v podpisu máš CPU na 2800MHz. Čím měříš teplotu?
- Onecar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak CPU ted momentalne pretoceny nemam takze jedu na 2,13Ghz. Teplotu merim coreTempem a everestem. Teploty v obou programech jsou stejne. Jinak si taky myslim, ze je to blbe nasazeny, ale taky to mozna bude tim, ze je tam malo pasty a nebo , ze blbe nasava Fan vzduch. Proto to chci zkusit presadit a zkusit tam dat tu druhou pastu. Spis bych potreboval poradit jak tu stribrnou pastu dostat z procaku a chladice. Nejlepsi asi bude technickej benzin nebo lih. Nemam s tim zkusenosti, proto se ptam
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
- jessie.james
- Začátečník

Jednoduše. Obyčejným ubrouskem sundáš pastu a pak přetřeš ubrouskem s trochou tech. benzínu.Drummz píše:Spis bych potreboval poradit jak tu stribrnou pastu dostat z procaku a chladice. Nejlepsi asi bude technickej benzin nebo lih. Nemam s tim zkusenosti, proto se ptam
Jinak, pokud na tom Infinity máš 2x 120 fan, tak ty teploty nejsou opravdu nic moc. Zkontroluj, jestli ti chladič dobře sedí na CPU.
- Onecar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asi už vím, odkud vítr vane.Drummz píše:tak CPU ted momentalne pretoceny nemam takze jedu na 2,13Ghz. Teplotu merim coreTempem a everestem. Teploty v obou programech jsou stejne. Jinak si taky myslim, ze je to blbe nasazeny, ale taky to mozna bude tim, ze je tam malo pasty a nebo , ze blbe nasava Fan vzduch. Proto to chci zkusit presadit a zkusit tam dat tu druhou pastu. Spis bych potreboval poradit jak tu stribrnou pastu dostat z procaku a chladice. Nejlepsi asi bude technickej benzin nebo lih. Nemam s tim zkusenosti, proto se ptam
Everest ti ukazuje stejnou teplotu proto, že bere údaje z coretempu. Jak známo, coretemp je ten nejnespolehlivější prostředek k měření teploty, proto si sežeň program TAT a jím ty teploty přeměř.
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ok, na chladici ma jen jeden fanjessie.james píše:Jednoduše. Obyčejným ubrouskem sundáš pastu a pak přetřeš ubrouskem s trochou tech. benzínu.Drummz píše:Spis bych potreboval poradit jak tu stribrnou pastu dostat z procaku a chladice. Nejlepsi asi bude technickej benzin nebo lih. Nemam s tim zkusenosti, proto se ptam
Jinak, pokud na tom Infinity máš 2x 120 fan, tak ty teploty nejsou opravdu nic moc. Zkontroluj, jestli ti chladič dobře sedí na CPU.
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
- jessie.james
- Začátečník

To je nesmysl, protože programy spolu nijak nespolupracují.Onecar píše:Everest ti ukazuje stejnou teplotu proto, že bere údaje z coretempu. Jak známo, coretemp je ten nejnespolehlivější prostředek k měření teploty
Nejnespolehlivější není, ale souhlasím, že TAT bude zřejmě přesnější. V mém případě mi TAT ukazuje asi o 3°C vyšší teploty, než CoreTemp.Onecar píše:Jak známo, coretemp je ten nejnespolehlivější prostředek k měření teploty
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Onecar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Drummz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
lol tak mi TAT ukazuje stejny teploty jako coretemp i everest. Ja sem cetl, ze za rozdilny teplotu v ruznych programech muze bios desky. Treba na mi DS4 s biosem F8 jsou vsechny teploty stejne. Lidi co mam F9 tak rikaj, ze se jim teploty v programech lisi.
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair