Opakované nahrávání na DV kazety

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Opakované nahrávání na DV kazety

Příspěvek od Jakub24 »

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak je to se znovunahráváním DV kazet. Kolik nahrání, následných přemazaní a znovunahrání průměrná DV kazeta snese, resp. jak moc přemazáváním degraduje kvalita záznamu?
pavel.tenista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.tenista »

uz se mi jednou stalo, ze po druhem nahrati nastaly VYRAZNE chyby ve zvuku... a bala to kvalitni kazeta od Sony. Od te doby si kupuju pokazde nove kazety a po sestrihani si je nechavam jako zalohu
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No jak kdy, jestli je chceš použit znova "taky si je nechávám jako zdrojovy material" tak ji dojed do konce a přetoč celou zpet...jinak to je jak kdy ale 3x to snese uplne v pohodě...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

Já používám také kvalitní kazety od Sony, a znovunahrávám je dokola už asi rok (přemazával jsem asi 30x). Zvuk se mi zdá pořád stejný ale obraz mi připadá méně ostrý, jde na něm rozpoznat méně detailů. S chybama jsem se zatím nesetkal.
Rád bych viděl nějaký test, srovnání nebo něco, co by o tom řeklo víc. Snažil jsem se hledat, ale marně. Nemá někdo nějakej zajímavej odkaz?
Čistě teoreticky vzato, kromě chyb o kterých mluvil Pavel by snad záznam z digitální kamery neměl opakovaným nahráváním na jednu DV kazetu ztrácet kvalitu, ne? To je jako kdyby film uložený na pevném disku v PC ztrácel kvalitu s přibývajícím věkem disku... Ale jestli se mýlím, tak mě prosím opravte :oops:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jakub24 píše:Já používám také kvalitní kazety od Sony, a znovunahrávám je dokola už asi rok (přemazával jsem asi 30x). Zvuk se mi zdá pořád stejný ale obraz mi připadá méně ostrý, jde na něm rozpoznat méně detailů. S chybama jsem se zatím nesetkal.
Rád bych viděl nějaký test, srovnání nebo něco, co by o tom řeklo víc. Snažil jsem se hledat, ale marně. Nemá někdo nějakej zajímavej odkaz?
Čistě teoreticky vzato, kromě chyb o kterých mluvil Pavel by snad záznam z digitální kamery neměl opakovaným nahráváním na jednu DV kazetu ztrácet kvalitu, ne? To je jako kdyby film uložený na pevném disku v PC ztrácel kvalitu s přibývajícím věkem disku... Ale jestli se mýlím, tak mě prosím opravte :oops:
No asi takto : Záznam je sice digitální a netrpí ztracenim kvality ale páska je analogová a ta se opotřebovává, na hdd je to jinak:)
pavel.tenista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ja radsi pouzivam ted uz opravdu pokazdy novou kazetu protoze kdyz uz se rozhodnu neco tocit tak se jedna o material, kterej se mi uz treba nikdy tocit nepovede..

ta chyba s kazetou se mi tsala zrovna na dovoleny v recku a prisel jsem na to samozdrejme az doma, ze na poslednich 15 min zaznamu jsou chyby..
berraneck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berraneck »

zalezi i na kazete, resp. od ktereho vyrobce je a jaky typ. zaznam je myslim magneticky, takze tam muzou byt chyby, ale jsou tam i algoritmy pro dopocitani chybne casti
podpis
pavel.tenista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

berraneck píše:zalezi i na kazete, resp. od ktereho vyrobce je a jaky typ. zaznam je myslim magneticky, takze tam muzou byt chyby, ale jsou tam i algoritmy pro dopocitani chybne casti
no kazeta byla "kvalitni" od Sony :-(
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

Nechávat si kazety jako zálohu a náhrávat pokaždé na nové je sice hezká věc, ale poněkud nákladná. To bych platil tisíce měsíčně jen za kazety.
Já používám Sony DVM60 premium, mám jich 10 a na každou z nich jsem nahrával skutečně nejméně 30x, a to jsem ještě docela často nedonahrál ani do půlky a přetočil jsem ji a nahrával od začátku, a zatím žádné výrazné problémy nepozoruji. Zvuk perfektní, bez chyb, jen jde na záznamu rozlišit méně detailů, jak už jsem zmínil.
Nejsem si úplně jistý, jestli má smysl ty staré kazety vyhodit a pořizovat nové. Není možné, že ta zmíněná neostrost je spíše chyba kamery? Poslední dobou trochu zlobí...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jakub24 píše:Nechávat si kazety jako zálohu a náhrávat pokaždé na nové je sice hezká věc, ale poněkud nákladná. To bych platil tisíce měsíčně jen za kazety.
Já používám Sony DVM60 premium, mám jich 10 a na každou z nich jsem nahrával skutečně nejméně 30x, a to jsem ještě docela často nedonahrál ani do půlky a přetočil jsem ji a nahrával od začátku, a zatím žádné výrazné problémy nepozoruji. Zvuk perfektní, bez chyb, jen jde na záznamu rozlišit méně detailů, jak už jsem zmínil.
Nejsem si úplně jistý, jestli má smysl ty staré kazety vyhodit a pořizovat nové. Není možné, že ta zmíněná neostrost je spíše chyba kamery? Poslední dobou trochu zlobí...
Ano nákladné to je ale záleží jak moc ti jde o kvalitu záznamu, detaily buduou v háji.
Chyba kamery může byt ale hlavne bych doporučil jiné kazety do moji Panasonic je nej kvalita Panasonic, Sony....ostatni se mi jaksi nelíbí a znát to je hodně :)
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

Na kvalitě záznamu mi záleží opravdu hodně. Také mám kameru Panasonic, máš nějaký tip na konkrétní model kazety, ktereý se nejvíce osvědčil?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jakub24 píše:Na kvalitě záznamu mi záleží opravdu hodně. Také mám kameru Panasonic, máš nějaký tip na konkrétní model kazety, ktereý se nejvíce osvědčil?
Musíš zkoušet, takle se to nedá....:)
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“