Opakované nahrávání na DV kazety
- Jakub24
- Začátečník
Opakované nahrávání na DV kazety
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak je to se znovunahráváním DV kazet. Kolik nahrání, následných přemazaní a znovunahrání průměrná DV kazeta snese, resp. jak moc přemazáváním degraduje kvalita záznamu?
- pavel.tenista
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Jakub24
- Začátečník
Já používám také kvalitní kazety od Sony, a znovunahrávám je dokola už asi rok (přemazával jsem asi 30x). Zvuk se mi zdá pořád stejný ale obraz mi připadá méně ostrý, jde na něm rozpoznat méně detailů. S chybama jsem se zatím nesetkal.
Rád bych viděl nějaký test, srovnání nebo něco, co by o tom řeklo víc. Snažil jsem se hledat, ale marně. Nemá někdo nějakej zajímavej odkaz?
Čistě teoreticky vzato, kromě chyb o kterých mluvil Pavel by snad záznam z digitální kamery neměl opakovaným nahráváním na jednu DV kazetu ztrácet kvalitu, ne? To je jako kdyby film uložený na pevném disku v PC ztrácel kvalitu s přibývajícím věkem disku... Ale jestli se mýlím, tak mě prosím opravte
Rád bych viděl nějaký test, srovnání nebo něco, co by o tom řeklo víc. Snažil jsem se hledat, ale marně. Nemá někdo nějakej zajímavej odkaz?
Čistě teoreticky vzato, kromě chyb o kterých mluvil Pavel by snad záznam z digitální kamery neměl opakovaným nahráváním na jednu DV kazetu ztrácet kvalitu, ne? To je jako kdyby film uložený na pevném disku v PC ztrácel kvalitu s přibývajícím věkem disku... Ale jestli se mýlím, tak mě prosím opravte
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No asi takto : Záznam je sice digitální a netrpí ztracenim kvality ale páska je analogová a ta se opotřebovává, na hdd je to jinak:)Jakub24 píše:Já používám také kvalitní kazety od Sony, a znovunahrávám je dokola už asi rok (přemazával jsem asi 30x). Zvuk se mi zdá pořád stejný ale obraz mi připadá méně ostrý, jde na něm rozpoznat méně detailů. S chybama jsem se zatím nesetkal.
- pavel.tenista
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ja radsi pouzivam ted uz opravdu pokazdy novou kazetu protoze kdyz uz se rozhodnu neco tocit tak se jedna o material, kterej se mi uz treba nikdy tocit nepovede..
ta chyba s kazetou se mi tsala zrovna na dovoleny v recku a prisel jsem na to samozdrejme az doma, ze na poslednich 15 min zaznamu jsou chyby..
ta chyba s kazetou se mi tsala zrovna na dovoleny v recku a prisel jsem na to samozdrejme az doma, ze na poslednich 15 min zaznamu jsou chyby..
- berraneck
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.tenista
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Jakub24
- Začátečník
Nechávat si kazety jako zálohu a náhrávat pokaždé na nové je sice hezká věc, ale poněkud nákladná. To bych platil tisíce měsíčně jen za kazety.
Já používám Sony DVM60 premium, mám jich 10 a na každou z nich jsem nahrával skutečně nejméně 30x, a to jsem ještě docela často nedonahrál ani do půlky a přetočil jsem ji a nahrával od začátku, a zatím žádné výrazné problémy nepozoruji. Zvuk perfektní, bez chyb, jen jde na záznamu rozlišit méně detailů, jak už jsem zmínil.
Nejsem si úplně jistý, jestli má smysl ty staré kazety vyhodit a pořizovat nové. Není možné, že ta zmíněná neostrost je spíše chyba kamery? Poslední dobou trochu zlobí...
Já používám Sony DVM60 premium, mám jich 10 a na každou z nich jsem nahrával skutečně nejméně 30x, a to jsem ještě docela často nedonahrál ani do půlky a přetočil jsem ji a nahrával od začátku, a zatím žádné výrazné problémy nepozoruji. Zvuk perfektní, bez chyb, jen jde na záznamu rozlišit méně detailů, jak už jsem zmínil.
Nejsem si úplně jistý, jestli má smysl ty staré kazety vyhodit a pořizovat nové. Není možné, že ta zmíněná neostrost je spíše chyba kamery? Poslední dobou trochu zlobí...
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano nákladné to je ale záleží jak moc ti jde o kvalitu záznamu, detaily buduou v háji.Jakub24 píše:Nechávat si kazety jako zálohu a náhrávat pokaždé na nové je sice hezká věc, ale poněkud nákladná. To bych platil tisíce měsíčně jen za kazety.
Chyba kamery může byt ale hlavne bych doporučil jiné kazety do moji Panasonic je nej kvalita Panasonic, Sony....ostatni se mi jaksi nelíbí a znát to je hodně
- Jakub24
- Začátečník
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele: