FAQ: Výběr ventilátoru do skříně - aktualizace 12.1.2015

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

Don#2 píše:Zdravím

Má někdo tady osobní zkušenosti s těmito ventilátory?
Mam ho jako outtake a je nejhlucnejsim fanem v kompu... ale v tydnu konecne vyriznu mrizku co tam je tak uvidime jestli se to zlepsi o toklik kolik predpokladam...

Jinak ma nekdo zkusenosti s "golfovyma" zawardama ?
třeba tu http://prodejonline.cz/shop/103/detail/522095
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Uz jsem to psal driv. Jsou hlucne, motor cvaka atd. Nebrat.

A ty zawardy asi nebudou nic moc. Na tech 5v mozna budou OK.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

Mám zkušenosti s dvěma Zawardy jako takovými (s tímto ne) a jsou to dost dobré dvoj-ložiskové ventilátory. Na 7V budou perfektní a ženou mrtě vzduchu - něco jako trošku lepší Akasa Amber.

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Akasa Amber neni moc dobrej fan. Ma spatna loziska. Po roce umiraj. Spis je to stylovka. Plast maj ale zpracovan dobre. Prutok je spis prumernej.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

No tak ja zkusim ty Zawardy... soucasnej AC12 vzadu je des a hruza, prerve vsechno...
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

zdravím

potřeboval bych poradit s výběrem 140 FANů

nechtěl bych aby byly nějak výrazně dražší, ale aby zase naopak měly solidní výkon a nebyly příliš slyšet.

prostě takový ten zdravý střed

co byste mi doporučili?
Pupu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pupu »

Nemam s tim osobni zkusenost, ale znamy mam dva tyhle

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35289

a je s tim velice spokojen :wink:
nuchtala
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nuchtala »

Mám skříň Thermaltake Matrix a ventilátor ten origo vzadu.Chci dát ještě jeden-nasávání zepředu a ještě je možnost do bočnice.Má dávat i do bočnice,aby foukal na procesor,nebo je to zbytečné?Na procesoru mám Arctic Freezer 7 Pro.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

nuchtala píše:Mám skříň Thermaltake Matrix a ventilátor ten origo vzadu.Chci dát ještě jeden-nasávání zepředu a ještě je možnost do bočnice.Má dávat i do bočnice,aby foukal na procesor,nebo je to zbytečné?Na procesoru mám Arctic Freezer 7 Pro.
Mám stejnou skříň u AC freezer . Nemám problém s teplotou žádných komponent. Takže mám jen ten větrák vzadu. Myslím že pokud nemaš třeba pasivně chlazenou grafiku nebo ti nějak zvlášť nehřejou disky je zbytečné tam dávat další ventilátor.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
nuchtala
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nuchtala »

Grafiku mám GeForce 7300 GT-pasiv.Hřeje celkem dost 56°C.Disk má 40-42°C.Takže abych mohl regulovat ten origo zadní,např. přes Speedfan,tak ho musím pichnout do desky na 3 pin?Tak budu potřebovat přechodku,že jo.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

nuchtala píše:Grafiku mám GeForce 7300 GT-pasiv.Hřeje celkem dost 56°C.Disk má 40-42°C.Takže abych mohl regulovat ten origo zadní,např. přes Speedfan,tak ho musím pichnout do desky na 3 pin?Tak budu potřebovat přechodku,že jo.
No těch 56st. je uplně v pohodě , disky kolem 40st taky v poho. Jo ta redukce bude potřeba , ale jestli to bude pak možné regulovat speedfanem nevím protože jsem ten program zkoušel jen na starem pc a tam mi při pokusu o regulaci mrznul systém...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
nuchtala
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nuchtala »

A ty ho reguluješ jakým způsobem,ten zadní ventilátor?Mě ukazuje Speedfan,že jede kolem 4000 otáček.Nevím,jestli je to správná hodnota.V každém případě,bych ho chtěl aspoň na noc stáhnout na nějakých 1800 otáček.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

nuchtala píše:A ty ho reguluješ jakým způsobem,ten zadní ventilátor?Mě ukazuje Speedfan,že jede kolem 4000 otáček.Nevím,jestli je to správná hodnota.V každém případě,bych ho chtěl aspoň na noc stáhnout na nějakých 1800 otáček.
No říkam , mám http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0W3000B5W
A 4000 otáček nemá určitě . Spíš bude mít kolem těch 1800.
nuchtala
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nuchtala »

Taky se mě to nějak nezdálo.Asi ukazuje špatně.Snad přes tu redukci to bude dobré.
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

bigbalu píše:zdravím

potřeboval bych poradit s výběrem 140 FANů

nechtěl bych aby byly nějak výrazně dražší, ale aby zase naopak měly solidní výkon a nebyly příliš slyšet.

prostě takový ten zdravý střed

co byste mi doporučili?
mam taky aerocool 14cm ted my tady lezi jen tak ale ja mam ty UV Blue
jsou docela dobre maji spis prumerny proud vzduchu ale maji super velkou plochu tak to je plus :) a hluk je taky OK, jo a jine 14tky budes teda schanet opravdu tezko o jinych teda nevím
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

Cus, poradte mi jakej levnej 12 Fan na vyfuk z scythe infinity, na nafuk mam nexuse. Chci nejakej levnej vetrak, kterej ale vydrzi a neodejdou mu hned loziska. Ten vetrak nemusi mit malo otacek, aby byl tichi, protoze si ho sam fan controlem zreguluju na nejakych 800RPM. Jde mi hlavne o co nejvetsi kvalitu za uplen nejnizsi cenu. :) cca vetrak do 150kc

//Woyta. Co by? Dalsi nexus. :-)
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

Drummz píše:Cus, poradte mi jakej levnej 12 Fan na vyfuk z scythe infinity, na nafuk mam nexuse. Chci nejakej levnej vetrak, kterej ale vydrzi a neodejdou mu hned loziska. Ten vetrak nemusi mit malo otacek, aby byl tichi, protoze si ho sam fan controlem zreguluju na nejakych 800RPM. Jde mi hlavne o co nejvetsi kvalitu za uplen nejnizsi cenu. :) cca vetrak do 150kc

//Woyta. Co by? Dalsi nexus. :-)
kdyz ten nexus stojji kolem tri kil :( tolik se mi do toho davat nechce 8) chtel bych neco ve stylu xilenc, Arctic Fan, Primecooler, proste vetrak kolem kila. ale pokud tydle vetraky i se snizenejma otackama delaj bordel nebo brzo odejdou, tak je nema cenu kupovata a radis si priplatim na noctuu, ktera je ticha a snad i dlouho vydrzi(nemam s ni zkusenosti, ale prej je to nejlepsia nejtissi vetrak). Co si mam etdy koupit?? poradte
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

tak vemu toho Xilenc
i7 2600k
Asus P867 v3.1
2x4GB corsair 1333Mhz
750w corsair
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

mohl by mi tady nekdo srovnat xilence red wings s nexus real silent co se tyce hlucnosti, proudu vzduchu a moznosti snizeni otacek? nexus stoji 2x tolik a potrebuju nakupit hoodne techto fanu.

mi staci kdyz pojedou treba na 800 otackach, protoze na radiatoru jich bude 9ks + ve skrini dalsi 3. xilency uz mam 3, takze bych rad vedel, jestli by se ta investice navic vyplatila... :?
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“