No, od té doby, co jsem rozšířil paměť o těch 512 MB, mi začal blbnout. Nejdřív párkrát během provozu hodil modrou smrt, pak začal stávkovat už při startu. Obvykle hned po zapnutí začne dlouze pípat, nenaběhne ani grafika. Nebo ani nezačne pípat, jenom se rozeběhnou větráky a nic. Ovšem zvláštní je, že po několikrát opakovaném vypnutí/zapnutí/resetu nakonec naběhne. Nebo to ještě zkomplikuje nějakou hláškou o poškozenym systémovym souboru, ale nakonec dycky nějak naběhne. Třeba teď z něj píšu... Vyměnil jsem zdroj, vyměnil jsem grafiku, nepomohlo. Ale je mi divný že by to bylo tou pamětí. Memtest mi před chvíli doběhl bez chyb. Původní je PQI 256 MB DDR PC2100 (133 MHz) ve slotu 2, dle Everestu má časování 2,5-3-3-7, nová je Kingston 512 MB PC 2100 ve slotu 1 s časováním 2,5-3-3-6. Co znamená ten rozdíl - může to být tím? Zkusil jsem bootovat se samotnou novou pamětí, ale nenaběhl, samotnou starou jsem ještě nezkoušel. Hlavně je mi divný, že někdy se kousne, někdy ne.
Podotýkám, že je to počítač v kanclu, takže mám omezené možnosti nakládání s ním (a ajťáky tu nevedem). A nad jeho kvalitami můžu lamentovat, ale to je asi tak všecko...
//edit mhl, přesun z desek