//Thellwin - upraven název threadu
Vysoká teplota u GF 7100GS
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Dusanko
- Nováček

-
Vysoká teplota u GF 7100GS
Ahoj, mám grafickú kartu inno3d 7100gs a bola chladená pasívnym chladičom, pri ňom dosahovala teploty idle: 70C, burn: 90-100C. Pretože som mal takéto teploty, kúpil som si aktívny chladič spire (http://www.spirecoolers.com/main/produc ... ProdID=369), ale teploty sa nezmenili, skôr by som povedal, že o nejaké 3 stupne sa zvýšili. Je tento chladič nedostačujúci pre túto kartu, alebo som osadil zlú pastu? Pastu som použil nejakú bielu HEAT SINK COMPOUND (http://www.spirecoolers.com/main/produc ... ProdID=464) za 70 sk. 
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Maddogg
- Čestný člen

Nevím jak je to s 7100 , ale třeba u 7600 je kritická hodnota 115st. Takže těch 90-100 s pasivním chladičem se ještě dá , karta by se neměla poškodit. Je ovšem dobré mít v casu alespoň jeden větrák vpředu a jeden vzadu aby byl nějaký průvan.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Dusanko
- Nováček

-
V case mám urobený air-flow, mám tam 2x 80 mm a raz 120mm vetrák, ale tá karta má na mňa až veľmi veľa stupňov.Maddogg píše:Nevím jak je to s 7100 , ale třeba u 7600 je kritická hodnota 115st. Takže těch 90-100 s pasivním chladičem se ještě dá , karta by se neměla poškodit. Je ovšem dobré mít v casu alespoň jeden větrák vpředu a jeden vzadu aby byl nějaký průvan.
- BubakB
- Mírně pokročilý

Da sa to jednoducho vyriesit,kupit aspon nejaku 80mm,tak aby na ten pasiv nieco fucalo.
Pripadne by som skontroloval ci na cipe chladic dobre drzi a nie je nejaka medzera.Moze to byt mozne (tieto chladice nemaju dost dobre uchytenie
)
Prievan je jedna vec,a to co presne chladi druha. V zime ta predsa nehreje slecna ktora sedi v inom kupe v autobuse,nie?
Pasiv sa hnet rozhavy.Pricapit rovno nato,a finito
Presne priklad,moj Leadtek 7300GT HT...ak dam prec 92mm ventilator tak pasiv sa rozzeravy ako pec a cip ma teplotu aj 98 stupnov. A na 950 rpm do 65 max.
Pripadne by som skontroloval ci na cipe chladic dobre drzi a nie je nejaka medzera.Moze to byt mozne (tieto chladice nemaju dost dobre uchytenie
Prievan je jedna vec,a to co presne chladi druha. V zime ta predsa nehreje slecna ktora sedi v inom kupe v autobuse,nie?
Pasiv sa hnet rozhavy.Pricapit rovno nato,a finito
Presne priklad,moj Leadtek 7300GT HT...ak dam prec 92mm ventilator tak pasiv sa rozzeravy ako pec a cip ma teplotu aj 98 stupnov. A na 950 rpm do 65 max.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- BubakB
- Mírně pokročilý

- James.Sniper
- Začátečník

-
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
myslim ze vzhladom na velkost toho pasivu je ta teplota normalne. Ako ti uz vyssie radili daj tam 80mm vetron a mas vystaraneJames S píše:a čím měříš teplotu? co když čidlo ukazuje tu teplotu špatně?
ak je to tato karta http://www.overclockers.ru/images/news/ ... 0gs_01.jpg tak ten aktivny chladic ktory si tam dal je skutocne este horsi ako to co tam bolo povodne
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
- Thellwin
- Administrátor

- James.Sniper
- Začátečník

-
- THX_corp
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Co sa tyka teplot, tak si v advanced properties grafiky v zalozke s teplotami pozri "max teplotu". Ono to sice nie je max. teplota, ale teplota, pri ktorej zacne grafika throttlovat - teda znizovat vykon, aby sa nepriehriala. Moja gf6800 nv41 mala tuto teplotu snad 140C.
A aj keby, netreba sa bat, ze sa znici grafika - ta ma v sebe ochranu proti zle nasadenemu chladicu. Staci sa totizto pozriet, kolko grafik (predovsetkym lacnych typu manli) ma casto zle nasadeny chladic - napr. jedna strana nedolieha a pod. Taketo grafiky sa potom brutalne prehrievaju - ale preziju.
Zaujimavostou je potom do chladica vypaleny text co je napisany na jadre grafiky
A aj keby, netreba sa bat, ze sa znici grafika - ta ma v sebe ochranu proti zle nasadenemu chladicu. Staci sa totizto pozriet, kolko grafik (predovsetkym lacnych typu manli) ma casto zle nasadeny chladic - napr. jedna strana nedolieha a pod. Taketo grafiky sa potom brutalne prehrievaju - ale preziju.
Zaujimavostou je potom do chladica vypaleny text co je napisany na jadre grafiky
nx7400 1,86g