Zatížení 50-60% procesoru

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Thorus
Nováček
Nováček

Zatížení 50-60% procesoru

Příspěvek od Thorus »

jsem vlastníkem procesoru P4 3.00GhZ a občas mě docela trápí. Počítač začně "divně scvrčet (nevím, jak lépe ten zvuk popsat : ) a když spustím správce úloh, tak "Využití CPU" hlásí nad 50% a v "Procesech" nejvíce vytižuje CPU Explorer a "Nečinné procesy systému". Když vypnu Explorer, tak PC okamžitě ztichne a CPU je vytížený zhruba na 2%. Nevíte čím to je, nebo ještě lépe, co udělat s Explorerem aby přestal takto zatěžovat mého miláška?
Tarwas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tarwas »

no ja bych to videl na vymletej vetrak na cpu - pri rostouci zatezi rostou otacky vetraku a zacne delat cvrkot :)
C2D 6300@2.8GHz +Arctic Cooling Freezer 7 Pro| Gigabyte 965P-DS3| Sapphire (ATI) Radeon X1950 PRO+Zalman VF900-CU| GEIL DIMM 2GB (2x1GB) DDR2 PC6400 800MHz Ultra (4-4-4-12)| Fortron 400W| Briza E6097 black| Maxtor 250GB SATAII a Maxtor 80GB PATA| Microsoft Intellimouse Explorer 3.0A + QcK steel...
Thorus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thorus »

Tarwas píše:no ja bych to videl na vymletej vetrak na cpu - pri rostouci zatezi rostou otacky vetraku a zacne delat cvrkot :)
Mě ani tak nevadí ten zvuk, jako spíš to vytíženi procesoru jenom při Exploreru...
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Tarwas píše:no ja bych to videl na vymletej vetrak na cpu - pri rostouci zatezi rostou otacky vetraku a zacne delat cvrkot :)
Zde je ale otázka proč má 50% vytížení.. Napiš zbytek konfigurace PC. Jak dlouho máš instalovaný win. Skus rovnou jestli nemaš nějaký vir/spyware.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Thorus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thorus »

Maddogg píše:
Zde je ale otázka proč má 50% vytížení.. Napiš zbytek konfigurace PC. Jak dlouho máš instalovaný win. Skus rovnou jestli nemaš nějaký vir/spyware.
GeForce 7600GT, 2x512RAM 400MhZ, P4 3.00GhZ. Počítač pravidelně projíždím SpyBotem a minulý týden jsem přeinstaloval Windows...
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Thorus píše:GeForce 7600GT, 2x512RAM 400MhZ, P4 3.00GhZ. Počítač pravidelně projíždím SpyBotem a minulý týden jsem přeinstaloval Windows...
Ještě k tomu procáku , byl někdy taktován , jak dlouho ho máš? Jaké je na něm napětí?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Thorus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thorus »

Maddogg píše:
Thorus píše:GeForce 7600GT, 2x512RAM 400MhZ, P4 3.00GhZ. Počítač pravidelně projíždím SpyBotem a minulý týden jsem přeinstaloval Windows...
Ještě k tomu procáku , byl někdy taktován , jak dlouho ho máš? Jaké je na něm napětí?
nektoval jsem ho a mám ho už přes 2 roky. Napětí jádra 1. 4 V
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

vypni si automaticke aktualizacie winu :roll:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Thorus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thorus »

socket píše:vypni si automaticke aktualizacie winu :roll:
proč? Mám originální windows, tak proč bych si je měl vypínat? :) Ten procesor se přetěžuje, jenom když je spuštěný proces "Explorer", takže když ho ve Správci úloh vypnu, tak to přestane... jenže na ploše nic nemam, a zmizi i spodni lišta se "Start"em atd. ... takže toto take nevidím jako dlouhodobé řešení. Není to náhodou jeden z důkazů dosluhování procesoru? :shock:

PS: ty aktualizace jsem mimochodem vypnout zkousil, aby se neřeklo :) Ale "nečekaně" to nepomohlo
Naposledy upravil(a) Thorus dne úte 5. čer 2007, 20:16, celkem upraveno 1 x.
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

socket píše:vypni si automaticke aktualizacie winu :roll:
ee tím to není, to by mu jeden z procesů "svchost.exe" žral 100% z CPU
Thorus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thorus »

nepomohla by náhodou náhrada explorer.exe třeba jinym "prohlížečem" ... například http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=5136 ? :sad: Protože jsem si již na 100% jistý, že to způsobuje explorer.exe
Thorus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thorus »

Thorus píše:nepomohla by náhodou náhrada explorer.exe třeba jinym "prohlížečem" ... například http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=5136 ? :sad: Protože jsem si již na 100% jistý, že to způsobuje explorer.exe
Mooc se omlouvám za toto téma... ukázalo se, že to bylo asi tim, že jsem přes Mozillu Firefox stahoval jeden soubor. Právě se dostahoval a vytížení procesorů je zas mezi 1-10% :) . Ale stejně by mě velmi zajímal váš názor na "nový explorer.exe" s názvem Aston http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=5136
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“