4GB karta a NB nečte.

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

4GB karta a NB nečte.

Příspěvek od Dzin »

Tak mám 4GB kartu a čtečka v NB ji nenačte 16MB ano při 4GB se tváří jako že tam nic neni, nevím jestli to je tím že mam kvůli záloze FAT32, ale je to prece jako jiny disk, takže to by nemelo vadit ne? :? setkal se stim nekdo?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Je mozny ze ta ctecka ma omezeni...a treba vetsi karty nez 1 nebo 2GB vubec nemusi umet. Je to jen par lez zpet kdyz limit kolem 1-2GB byl zcela beznym jevem.
Mel jsem treba tiskarnu od HP kde byla integrovana ctecka karet a max kapacita byla 512MB.

FATka vubec nehraje roli. Zkusil bych kartu od jineho vyrobce.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Butch píše:Je mozny ze ta ctecka ma omezeni...a treba vetsi karty nez 1 nebo 2GB vubec nemusi umet. Je to jen par lez zpet kdyz limit kolem 1-2GB byl zcela beznym jevem.
Mel jsem treba tiskarnu od HP kde byla integrovana ctecka karet a max kapacita byla 512MB.

FATka vubec nehraje roli. Zkusil bych kartu od jineho vyrobce.
Pravě je mi to divný jelikož čtečka neni soubor aby byla omezena FATkou, jinou nezkusim jelikož sem už tuhle koupil je to vysokorychlostni A-data...
To je jedno tak to pujde po kabelu :)
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Pokud je to SD karta, tak ty mají pro karty větší než 2GB jiný formát SDHC a starší zařízení ho neumí.
vss Vodnik DrC+ (kp)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Vodnik píše:Pokud je to SD karta, tak ty mají pro karty větší než 2GB jiný formát SDHC a starší zařízení ho neumí.
Jasně je to SDHC ono SD je pravě tuším do 2GB pak už to je SDHC...tak po kabelu no :)
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Dzin píše:
Vodnik píše:Pokud je to SD karta, tak ty mají pro karty větší než 2GB jiný formát SDHC a starší zařízení ho neumí.
Jasně je to SDHC ono SD je pravě tuším do 2GB pak už to je SDHC...tak po kabelu no :)
To je poměrně běžné, že starší čtečky čtou karty jen do 2GB. Taky v práci takovou mám a doma mi 4GB kartu čte v poho.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Stanley píše:
Dzin píše: Jasně je to SDHC ono SD je pravě tuším do 2GB pak už to je SDHC...tak po kabelu no :)
To je poměrně běžné, že starší čtečky čtou karty jen do 2GB. Taky v práci takovou mám a doma mi 4GB kartu čte v poho.
Už sem se stím smířil :) Koupim ještě jednu 4GB nebo 8GB s adapterém, neco jako
tohle
Bambuch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bambuch »

Je pravda, že SDHC karta není starším zařízením podporována, ale není pravda, že SD jsou omezeny 2GB. Obyčejné SD se dají sehnat i 4GB. Mám ji v PDA, je ale fakt, že se s ní to PDA trochu trápí, protože na ni zapisuje skoro 10x pomaleji, než na stejnou 2GB (stejný výrobce, stejná rychlost)
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“