HDD do notebooku...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- kubisz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
HDD do notebooku...
dobry den,
rad bych poridil do NB novy HDD...je to ASUS A2500H...v SILu mi rekli, ze do NB muze jit pouze 4200ot. disk, ze by to neutahlo napajeni...pak mi poslali typy, ktere jsou pro provoz s timto NB cetrifikovane (jsou to hitachi, typy IC25N0xxATMR0x), ale tyto bohuzel nejsou jiz nikde dostupne...ze stranek IBM jsem si stahl info o napajeni techto HDD, je to 5V, 1A? (5W top)...utahl by NB i nejaky normalni 2,5"HDD, co se tedka prodava???nemate nekdo zkusenost? diky,
kuba
rad bych poridil do NB novy HDD...je to ASUS A2500H...v SILu mi rekli, ze do NB muze jit pouze 4200ot. disk, ze by to neutahlo napajeni...pak mi poslali typy, ktere jsou pro provoz s timto NB cetrifikovane (jsou to hitachi, typy IC25N0xxATMR0x), ale tyto bohuzel nejsou jiz nikde dostupne...ze stranek IBM jsem si stahl info o napajeni techto HDD, je to 5V, 1A? (5W top)...utahl by NB i nejaky normalni 2,5"HDD, co se tedka prodava???nemate nekdo zkusenost? diky,
kuba
- Stano K.
- Středně pokročilý

No síce nie som expert na NB ale podľa mňa si môžeš kúpiť aj 7200/min HDD, čo by som aj odporúčal.
Inak tu máš HDD do MB PATA Mobile a SATA Mobile
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2,5" 5400ot. notebookový HDD si vemou tak 2-3 watty, takže v to by neměl být problém. Osobně sem teda ještě neslyšel že by notes neutáh HDD 
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Fifi
- Středně pokročilý

Není to tak zcela pravda. Jestli se nemýlím, tak zrovna v 2500H bylo P4, což je dost nenažraný procesor. Raději bych se držel rad skutečných odborníků. Třeba některé starší sub-notebooky mají velké problémy s 7k2 rpm disky.sTano11 píše:No síce nie som expert na NB ale podľa mňa si môžeš kúpiť aj 7200/min HDD, čo by som aj odporúčal.
- kubisz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no prave, 7200 do toho urcte davat nebudu, to neni ani zamer, aby to bylo vykonny, ale holt je problem sehnat 4200ot disk...nema nekdo odkaz na nejaky prehledy energeticke narocnosti 2,5" pevnych disku?
edit: napriklad obyc SEAGATE ma tady: http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... ra-ata-100 spicku 2W, cili by moh jet? uaaa, kdo se v tomhle ma vyznat...
edit: napriklad obyc SEAGATE ma tady: http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... ra-ata-100 spicku 2W, cili by moh jet? uaaa, kdo se v tomhle ma vyznat...
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Dival jsem se na stranku vyrobce Seagate a u rady 5400.2 (80GB) je tam hodnota "Average seek" 2,2W, novejsi a rychlejsi rada 5400.3 ma jen 2W.
Co si v nejakem bezproblemovem obchode objednat HDD pres internet a kdyby nejel, tak mas moznost ho vratit do 14 dnu?
Co si v nejakem bezproblemovem obchode objednat HDD pres internet a kdyby nejel, tak mas moznost ho vratit do 14 dnu?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- kubisz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- kubisz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Thoma$
- Nováček

-
maličké ot:
neuvažoval si o externu??? v ntb mám sice 120GB ale nestačí mě to...
externí 320GB kůpíš za 3k a nejaké drobné... rychlost je více méně stejná a v některých případech dokonce lepší než u interního disku v ntb...
no a dyž chceš přenést data tak vemeš jenom externa a ne celý hdd... na druhou stranu to není tak velká zátěž aby se k ntb nedalal přibalit dyž bude potřeba....
tak co si o tom myslíš ?
neuvažoval si o externu??? v ntb mám sice 120GB ale nestačí mě to...
externí 320GB kůpíš za 3k a nejaké drobné... rychlost je více méně stejná a v některých případech dokonce lepší než u interního disku v ntb...
no a dyž chceš přenést data tak vemeš jenom externa a ne celý hdd... na druhou stranu to není tak velká zátěž aby se k ntb nedalal přibalit dyž bude potřeba....
tak co si o tom myslíš ?
- kubisz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: