AMD X2 4800+ problém s chlazením

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Honza.mess
Nováček
Nováček

AMD X2 4800+ problém s chlazením

Příspěvek od Honza.mess »

Mám MB Asus M2N32- Sli deluxe, procesor AMD X2 4800 +, pokud pustím nějakou složitějěí aplikaci nebo hru tak po chvíli má procesor cca 90 C a následně se i sám vypne. Chladič jsem měl boxový ten jsem vyměnil za chladič ASUS CHILLY VENT LUX socket 754/ 939/ AM2, měděný, heat pipes, 2000rpm, 55CFM, výsledek uplně stejný. Pokud běží normálně windows tak je vše v pořádku teplota cca 50 C pokud pustím nějakou hru tak se situace opakuje a teplota je rázem na 90 C až 100 C. Shodou okolností má můj bratr podobnou počítačovou sestavu také s procesorem AMD X2 4800 +, MB asus a problém se u něj v uplně stejné podobě objevuje také, pouze někdy ale bezproblémový chod to není. Mohl by mě někdo dát nějakou radu jak probém odstranit. Myslel jsem, že je třeba procesor špatný a tak ho budu muset reklamovat, ale vzhledem k tomu, že se problém objevuje i u druhé sestavy tak si myslím, že to v samotném procesoru nebude. Spíš sázením na nějaké nastavení. Za pomoc všem děkuji. Honza
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

udrzis ruku na chladici ked ti to vypne? Ked sa ten isty problem vyskytuje na dvoch podobnych zostavach tak problem bude najskor v cidle MB
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

stahni si Core Temp a pust neco narocnejsiho a sleduj jak vyrostou teploty (idealne orthos).. Core temp totiz nastesti nemeri teplotu pomoci cidla na desce ale toho primo v jadrech procesoru... kdyby byla teplota ok... tak je jasny ze je to cidlem a snad je v biosu moznost vypnout tyhle veci... (nevim jak asus)
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

staci polozit ruku na heatsink, ked ma cpu akoze 90 tak chladic by musel mat este viac...a to velmi rychlo zistis
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Bohuzel te zklamu.. Ten chladic, ktery jsi koupil misto BOX neni bohuzel moc dobry.. Viz treba tento test:

Kód: Vybrat vše

http://www.svethardware.cz/art_doc-F3117FA1532A3AF0C1257228006BBC4A.html
Shodou okolnosti jsem ted u znameho resil naprosto stejny problem.. Ma dokonce i identicky procesor, tedy x2 4800+ a s BOXovym chladicem se system po nekolika okamzicich zatizeni sam vypinal..

Tak jsme problem vyresili celkem jednoduse a levne.. Dozadu na skrin jsme dokoupili Arctic Fan 3 a misto BOXe lidovej a oblibenej Arctic-cooling Freezer 64 Pro

Telota se ted drzi do 50°C v zatezi celeho pc ( napr. hrani her )
Pokud je vyuzivano jen CPU, tak je teplota do 45°C..

Problem vadneho procesoru to jiste neni, jen je potreba ho dostatecne uchladit, uz to neni zadne "orezavatko".. Staci vyresit system chlazeni..

O tom se vice dozvis treba zde: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=59
Honza.mess
Nováček
Nováček

No to mě právě taky zaráželo, že chladič zůstává stále takový "vlažný" a teplota je dle biosu a softweru k desce na 90 C. Zítra si program stáhnu a napíšu výsledek. Díky za rady
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

ak je chladic vlazny bude problem na rozhrani CPU chladic. Aku pouzivas pastu? skusal si ju nanasat znova?
Honza.mess
Nováček
Nováček

pastu používám od Coolermasteru a zkoušel jsem ji nanášet znova, ale nějaký velký vliv jsem nepozoroval. Může samotná pasta mít takový velký vliv na chlazení ? je mě jasné, že o pár stupňů ano ale ty moje teploty jsou přeci jenom trošku v jiné úrovni.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Honza.mess píše:pastu používám od Coolermasteru a zkoušel jsem ji nanášet znova, ale nějaký velký vliv jsem nepozoroval. Může samotná pasta mít takový velký vliv na chlazení ? je mě jasné, že o pár stupňů ano ale ty moje teploty jsou přeci jenom trošku v jiné úrovni.
nemuze,... prebytecna pasta se vytlaci do okraju, takze nehrozi ze bys ji tam dal moc a malo taky ne. protoze pasty musi bejt co nejmin, jen aby byla rovnomerne rozprostrena, a vliv? kdyz tam nedas zadnou tak je to spatny.. a podle kvality pasty? 1-2 stupne maximalne rozdil...mel sem na CPU nejakou od TT a pak ji vymenil za nejakou neznackovou (silikonovou) za 10Kc a chladi se to permanentne o 2 stupne niz a navic nevysycha... nema to moc velky vliv... proste aby tam nejaka byla...
Honza.mess
Nováček
Nováček

tak jsem si stáhnul Coretemp Coretemetr, jako zátěž procesoru jsem použil 3Dmark. V coretempu jsem naměřil v postupných 3dmark testech tyto teploty C1 45,52,88 C2 43,44,63 v utilitě pc probe (asus) jsem naměřil C 62,69,102 dál jsem v testu nedošel protože teplota přes sto stupňu co naměřil asus test vypnula.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Honza.mess píše:V coretempu jsem naměřil v postupných 3dmark testech tyto teploty C1 45,52,88 C2 43,44,63 v utilitě pc probe (asus) jsem naměřil C 62,69,102 dál jsem v testu nedošel protože teplota přes sto stupňu co naměřil asus test vypnula.
Tim sis overil, ze treba jen neblbne deska a teploty jsou skutecne celkem presne mereny.. Takze se muzes ridit tim co jsem uz napsal vyse..
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

http://www.pixmania.cz/cz/cz/321278/art ... -silv.html
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33865 Za celý rok jediný pproblém s chlazením levné a přitom učiné.doporučuji
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

Doporučuju:Arctic-cooling Freezer 64 Pro---pokud nechces moc vyvalit
Chladim s nim svuj procak a nemužu si stěžovat.
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od Axeli_Machal »

Arctic-cooling Freezer 64 Pro:

Upozornění: Tento chladič není kompatibilní se socketem AM2 - dle zkušeností našich techniků jej sice lze na AM2 nasadit, ale s velkou pravděpodobností následně poškodí patici (plastový úchyt na socketu po čase podlehne tahu a ulomí se).

z CZC
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: re

Příspěvek od Shit »

Axeli_Machal píše:Arctic-cooling Freezer 64 Pro:

Upozornění: Tento chladič není kompatibilní se socketem AM2 - dle zkušeností našich techniků jej sice lze na AM2 nasadit, ale s velkou pravděpodobností následně poškodí patici (plastový úchyt na socketu po čase podlehne tahu a ulomí se).

z CZC
Nechci se dotknout (ne)šikovností techniků z CZC, ale myslím si o tom svoje....

http://arctic-cooling.com/further_prod2.php?idx=80
Lemures
Začátečník
Začátečník

Re: re

Příspěvek od Lemures »

Shit píše:
Axeli_Machal píše:Arctic-cooling Freezer 64 Pro:

z CZC
Nechci se dotknout (ne)šikovností techniků z CZC, ale myslím si o tom svoje....

http://arctic-cooling.com/further_prod2.php?idx=80
Ja som čítal, že v starších revíziach to nešlo, ale v novších hej. Predpokladám, že v CZC už predávajú tie nové, ale zabudli to vymazať.

CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

islo to aj na starsich ale tam hrozilo ulomenie pod tlakom. Novsie revizie uz su v pohode.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Axeli_Machal
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od Axeli_Machal »

Tak to je potom ok,ja jen aby bylo jasno,ale kdyz to pisou na strankach vyrobce,tak je vse jasne.No uz jsem si objednal http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41715 ,tak to je jedno :) snad bude take ucinny.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“