zahorel mi zdroj.. neni to prvne co se mi to stalo jenze tentokrate i s tim ze jsem na kratko ucitil ten pach blizky tomu kdyz chlap vari v kuchini.. proste neco fakt odeslo spalenim.
takze jsem kupil novy zdroj a doufal ze tom bude jen zdrojem. nemam k dispozici druhe pc ci jen nejake komponenty na skousku. takze az s novym zdrojem jsem zjistil ze odesel i hdd. od zapojeni delal jen takovej ten klapavej zvuk ktery sem tam dela kazdy hdd kdyz se nam atleticky protahuje. trofam si tvrdit ze v tomhle se nemyslim a hdd je tuhe.
takze jsem tam vrazil novej hard ... (to by byla zapletka ted prijde hlavni dejova linie) ...
pc tedy jiz je schopno povazovat za "funkcni" jenze muj MB EPoX 8KRAI (do te doby vzorne slouzil) neni sschopen stabilne udrzet PC zapnute po jakekoliv zmene nastaveni CPU / RAM v biosu. procesor AMD Barton 2500+ je nucen bezet na fsb kterou ma bios jako def. po resetu a to > 100 < .takze CPU ted bezi s uzamcenym mutlakem na 1GHz a s tim ze nijak neni mozno fsb posunout aby to fustalo pouzitelne.... predtim jsem mel cpu takrka na taktu 3200+ jak u techto bartiku byva zvykem. ted vsak zadne jine nastaveni fsb system neudrzim a konci to tim ze PC se vypne a pak se odmita spoustet. musim vypnot zdroj aby se (predpokladam) vystavili kondenzaky a pak to muzu skusit.. obcas to nepomuze a jedine zarucene reseni je reset biosu. to ze nemzu jakkoliv nastavit pameti v biosu je "detail" ale to ze mi system jede jen s fsb na 100. je maras. byl to jedinej zpusob jak nainstalit wokna.
- nemam moznost reflesh biosu ... mam ho aktualni ale nemam FDD. pro manualni praci.
- nemam moznost skusit komponenty v jinem pc ci naopak.
- rad bych vas nazor .. kde je asi zakopanej pes... ja mam za favorita bord... chudaka to nejak oslehlo a ted proste kulha do hrobu.
diky za nazory.
--
kdyz to ted hebne uplne tak ani nebudu moct reagovat na pripadne dotazy