throttle procesoru pri prehrievani , ako nasadit BOX chladic
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- dendroid
- Začátečník

-
throttle procesoru pri prehrievani , ako nasadit BOX chladic
Tak mam taky problem , mam Athlon 64 3000+ a dosku Foxconn Winfast 6150K8MA-8EKRS a vzdy kd mi teplota jadra vystupi nad 54 stupnov pri prime 95 ( merane CORE TEMP-om) , zacne sa mi aj vo win zasekavat v pravidelnych intervaloch na niekolko desatin sekundy komp , proste vsetko ide normalne (aj prime) zrazu kratucky sek ( mys sa zstavi aj ked nou hybem) , potom to znova ide v poho a znova sek...Moze to byt throttle ? Ak ano ako je mozne ze to riesi pri tak nizkej teplote? Pri teplote pod 53 stupnov ide vsetko v poho. A dalsi problem mam s BOXOM , ked ho tam nasadim , prehrieva sa procak . skusal som ho nasadzovat veslijakymi sposobmi ( packou smerom k cispetu , smerom ku zdroju , so zaistenou aj odistenou packou) a v tom najhorsom pripade som mal pri prime 95 po asi 2 sekundach 80 stupnov
, v tom lepsom asi po 30 sekundach 65 stupnov. No a vcera som ho tam len volne prilozil a drzal svojou vahou a teplota 53 stupnov prime...Zeby som bol az taky debil? A aj moj kamos , chladice som menil x krat ale na socku 939 este ee
- scream
- Začátečník

nasadit zle BOX na socket 939 je skoro nemozne.... moze sa ale stat ze ten BOX ma krivu zakladnu alebo co... Tiez treba spravne naniest pastu. V Biose pozri ci nemas zapnute SMART FAN tj. akekolvek riadenie otacok ventilatoru vsetko povypinaj. Skontroluj ake napatie doska pusta do toho cpu. Ak je to ten procak odomna tak teplotu po OC si mozes pozriet tu http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6250&start=520 .
A skus si sahnut na ten chladic .... nad 60 stupnov na nom neudrzis ruku. Inak to sekanie nemusi byt prehriatim CPU mne nieco robila doska ked sa mi prehrieval chipset.
A skus si sahnut na ten chladic .... nad 60 stupnov na nom neudrzis ruku. Inak to sekanie nemusi byt prehriatim CPU mne nieco robila doska ked sa mi prehrieval chipset.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
- dendroid
- Začátečník

-
No oskusal som vsetko co ci povedal a jednoznacne som dospel k tomu ze je tam nieco s chladicom , ako pisem ked som ho nasadil tak tie teploty skakali az do nebies a chladic bol stale vlazny , ked som ho tam len prilozil tak tie teploty isli do normalu a aj chladic bol primerane vlaznyscream píše:...
//edit: No a neviem ci to bude chipsetom , ide o to ze mi to robil pri teplote chipsetu 33 stuponv aj 38 a myslim ze ten chipset viac nema lebo je tiez primerane zohriaty tej teplote.A 40 stupnov urcite nie je teplota pri ktorej by mal byt chipset nestabilny...
//EfineSS: Upravena citace a slouceny dva posty
- scream
- Začátečník

- dendroid
- Začátečník

-
No skusit to mozem ale tie RAMky behali na starom kompe v pohode nemyslim ze je to nimi , skor by som predsa povedal ze to je doskou , skusal som ci to zasekavanie ma nejaky suvis s teplotu CPU a asi nema , dnes mi to nerobilo ani ked mal CPU 56 stupnov a myslim ze to zas robilo aj pri nizsej teplote . Ale fakt to nechapem s nicim takym som sa este nestretol , asi tu dosku reklamujem .Chipset ma teploty do 40 stupnov , takze sa podla mna neprehrieva
//edit: no tak to je pre mna tazka haluz , zistil som se tie zaseky sa deju pri prudkych zmenach vytazenia CPU
//EfineSS: Upraveno, slouceny dva posty, pro priste pouzivej edit a jeden thread pro tvuj problem staci!
//edit: no tak to je pre mna tazka haluz , zistil som se tie zaseky sa deju pri prudkych zmenach vytazenia CPU
//EfineSS: Upraveno, slouceny dva posty, pro priste pouzivej edit a jeden thread pro tvuj problem staci!