No mam pro tebe 2 tipy...
Resetuj znovu BIOS tou propojkou u baterky, pak vytahni 3 moduly RAM a nech tam jenom jeden-pozdeji je tam postupne vracej, a jestli to nepomuze, tak zkus vymenit grafiku. (pokud mas nejakeho kamose k dispozici, co by ti pujcil bud do PCI, nebo do PCIe, tak bych timto krokem urcite zacal)
TomasH píše:Zdravím.
Měl bych jen skromný dotaz k této desce...
Když bych jí osadil 4ks stejných pamětí...tzn. 4x1G modul...budu mít k dispozici celých 4G nebo dojde k nějakému "krácení" kapacity ? Poběží v dual modu ? Má někdo zkušenost s přetaktem pamětí při plném osazení ?
OS mám 32b Windows XP....
Ked uz, aspon ten Win zmen na x64, mne to ide normalne. Stacilo "..remap.." v biose na enable a uz to ukazovalo viac ako 3GB.
SWE píše:
Resetuj znovu BIOS tou propojkou u baterky, pak vytahni 3 moduly RAM a nech tam jenom jeden-pozdeji je tam postupne vracej, a jestli to nepomuze, tak zkus vymenit grafiku. (pokud mas nejakeho kamose k dispozici, co by ti pujcil bud do PCI, nebo do PCIe, tak bych timto krokem urcite zacal)
No vyndal jsem vsechny pameti, dokonce i grafiku a pocitac se chova porad stejne. PC speaker mlci, neproblikne ani klavesnice, vetracky se zvesela toci ...
Zdravim, chtěl bych se zeptat, jak je to na téhle desce se 4GB RAM. Nedávno jsem si k svým pamětem corsair (viz. podpis) dokoupil další 2GB těch samých pamětí. Po zapojení všech 4 modulů jsem povolil v biosu memory remap. Pro začátek jsem zkusil jet bez přetaktování - vše na default, pouze napětí pamětí na 1,9V a nastavil jsem časování 5-5-5-15. Systém najel, ale po nějaké náhodné době se začal sám resetovat - orthos ani po hodině a půl testování nic nehlásil. Zkusil jsem tedy mírně přetaktovat - paměti z 800MHz na 830MHz (fsb 333). Tentokrát systém ihned po načtení zkolaboval (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL). Tak jsem zkusil zapojit jen ty nové paměti a důkladně je otestovat - po třech hodinách v orthosu a třech dnech používání pc jedou naprosto stabilně. Když jsem teď nechal tyto nové paměti v 1. a 3. slotu a k nim připojil ty původní, systém ani nenajel a už při načítání se sám restartoval. Nemá se ještě někde něco přenastavit/vypnout v biosu? Systém mám windows vista x64 bussiness. V biosu je nastaveno vše na auto kromě napětí pamětí (1,9V) a napětí na nortbridge(1,45V). Děkuji za odpověď
CPU: Intel Core 2 Duo E6600 @ 3000MHz (333 x 9), CPU-FAN: Scythe Infinity 1000 Mugen, MB: ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP (BIOS 1223), RAM: 4GB - 2x Corsair DIMM 1024MB DDR II 800MHz XMS2 Twin2X2048-6400 (667MHz) + 2x Kingston HyperX 1024MB (667MHz), GPU: XpertVision nVidia GeForce 8800GT 512MB (@600/1625/1800), Sound: HP X-Fi Extreme Music, Repro: Logitech Z-2300 2.1 THX, Disc: 2x Seagate Barracuda 7200.10 ST3400620AS - SATA II 800GB (RAID0) + Maxtor 160GB IDE, DVD-RW: Samsung SH-S182M, Source: Thermaltake ToughPower 750W, Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA - Middletower, LCD: 19" ViewSonic VX922, Mouse: Microsoft Wireless Laser Mouse 6000, Keyboard: Logitech G11 Gaming Keyboard CZ, OS: Microsoft Windows Vista Business CZ x64
Kolega to tiez poslednu dobu skusa na Vistach a ono je to zevraj skor problem OS. Ked da XP, tak nema problem ist s napatim alebo frekv. vyssie, proste Visty sa s tym nejak nekamaratia Ked mas moznost skus si to s klasickym x64, mne to ide v pohode, ale pravdu povediac som to este moc netrapil.
SWE píše:
No vyndal jsem vsechny pameti, dokonce i grafiku a pocitac se chova porad stejne. PC speaker mlci, neproblikne ani klavesnice, vetracky se zvesela toci ...
nekdy mi ten srot privez, podivame se na to skrz pivo
a problém je takový,že ty vitesty jsou nastaveny,tak jak si je nastavil bios,takže mají časování 5-5-5-15 a jedou jenom na 266MHz(podle cpu-z).pomůže mi,když nastavím časování na 4-4-4-12 nebo to je v něčem jiném??předem děkuji za odpověď
počkat,já zrovna nejsem expert přes paměti,ale když mají jet na 800MHz tak z 266MHz je to trochu rozdíl ne??nebo pravá frekvence je vždy polovina uvedené hodnoty výrobce??zaučte mě v tom pls trošku.jinak ještě:není na této desce u ATI X1950XT výsledek v 3DMarku 05 11037 bodů málo??
Blue Storm píše:počkat,já zrovna nejsem expert přes paměti,ale když mají jet na 800MHz tak z 266MHz je to trochu rozdíl ne??nebo pravá frekvence je vždy polovina uvedené hodnoty výrobce??zaučte mě v tom pls trošku.jinak ještě:není na této desce u ATI X1950XT výsledek v 3DMarku 05 11037 bodů málo??
Já tě nechápu, máš sestavu za hodně tisíc, ale nevíš jak nastavit časování a frekvenci ram na P5B deluxe? Prostě zvedni frekvenci na 800Mhz, voltáž na požadovanou a v northbridge nastav časování. Nic těžkýho.
Lidi moc vas zadam o pomoc !
Mam P5B Deluxe a mam problemy s integ.zvukovkou...Chci si totiz nahrat nejake veci z danceradia a at nastavim jakykoliv zdroj pro nahravani vzdy je vysledkem ticho (jen u mikrofonu slysim neco malo,ale to proto ze mikrofon zachyti zuk z bedynek)...
Vsiml jsem si ale celkem zvlatni veci a to ze mam jen 3 moznosti vyberu pro nahravani a 6 moznosti pro hlasiost prave hrajici hudby (vsechny desky ktere jsem mel predtim meli tech moznosti o dost vice !).
Pro Hlasitost mam tyto moznosti:Celová hlasitost,zařízení Wave,softwerový syntezátor,přehrávač CD,mikrofon,vstup vnějšího zdroje
a pro nahrávání jen:přehrávač CD,mkrofon,vstup vnějšího zdroje - nějak málo nemyslíte ??
Mám nejnovější audio drivery:SoundMAX Audio Driver v5.10.01.4580 .
Už jsem několikrát preinstaloval okna a uz si fakt nevim rady..
Prosim napiste VY co mate tuto desku a pouzivate int.zvukovku jake moznosti vyberu mate VY ....
ne ne,to jsem jenom dával příklad,kde ty všechny zařízení jsou,protože jsi nepsal,že to víš
jinak to z P5B Deluxe není,protože ji ani nemám.je to z MSI NEO2-P,akorát bych mohl hodit po víkendu z Strikera Extreme nebo byćh mohl sehnat z P5B Deluxe od kámoše