specialne zvuky

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

specialne zvuky

Příspěvek od keno 10 »

Mohli by ste mi nikto pomoct: hladam specilane zvuky ktore pustim, ja ich nepocujem ale trebars odplasuju psy a macky, komare a podobne
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

A máš i nějaké reproduktory, které tato ultrazvuková pásma zvládnou vysílat?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

...a zvukovku, kterou to proleze? :?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

O to ani moc nejde. mam vyzkouseno ze to ucinkuje na moc maly procento zvirat. treba polovinu psu to jen rozdrazdilo do agresinvna ze me chteli rozkousat. takze tudyma ne....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Ekkar Zvídavý
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ekkar Zvídavý »

To keno 10: Hele, nevěšel jsi NÁHODOU tenhle dotaz i na jiná fóra? Něco mi to totiž připomíná, a TAM někde jsem dotyčného odkázal na vlastní práci, protože pokud TOHLE někdo dokáže udělat, určitě to jen tak nedá FREE ven, budeš se muset přičinit sám... zkus NE555 a jeho aplikace...
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

v tom není problém. ven toho dalo už lidí dost, stačí jen hledat a s trochou kreativity třeba upravit kdejakou sirénu s jedním švábem tranzistorem a tak pěti součástkama okolo. Ale zrovna tohle bastlit mi přijde jako krajně zbytečné.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Až by ses divil, kolik lidí tohle uvítá. Tatík něco takového vyrábí a chtělo to po něm už dost lidí, funguje to spolehlivě....odpuzuje to dobře myši, potkany, holuby a mě.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

X-COM píše:A máš i nějaké reproduktory, které tato ultrazvuková pásma zvládnou vysílat?
Na to nepotřebuješ žádný speciální repro, stačí mobil :roll:
Sleepy.664 píše:...a zvukovku, kterou to proleze? :?
jejda, to se ti povedlo 8-)

Nedávno toho byl plnej net... ve škole si tyhle zvuky pouštěli děcka ve škole, páč starší lidi už je neslyšej. Někde jsem to měl i na disku, respektive, bylo to na notebooku, který jsem prodal, ale zkuste trochu googlit, jistě to najdete. :)
Bathory
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Ty zvuky v mobilech mají frekvenci kolem 16kHz, to není žádný ultrazvuk. Mnoho starších lidí už tyto frekvence neslyší a tak si mohou studenti dělat z důchodců legraci. Pokud zvukovka ořezává frekvenční pásmo na 20kHz, tak frekvence 50kHz zvukovkou neproleze. Běžný reproduktor tyto frekvence také nepřenese, takže musíš hledat speciální repráčky. Zkusil bych obchody s elektronikou (GM, GES a podobné).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

15-20kHz je pro většinu lidí v podstatě neslyšitelný zvuk (čím starší, tím spíš :) ) a většina i obyč. repro má 20kHz ve specifikaci... je sice fakt, že na to většina těch chrastítek nedosáhne, ale alespoň se přiblíží. Tak jako tak, repráky ven asi nikdo tahat nebude, natož PC, takže by to chtělo něco malýho, mobilního. keno 10 asi nebude kupovat žádnou spec. elektroniku s ultrazvukem a na signál pro psa vystačí i s mobilem, případně si může koupit speciální píšťalku (vyzkoušeno). :roll:
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“