Repra od redstaru

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
walltar
Nováček
Nováček

Repra od redstaru

Příspěvek od walltar »

Má tady někdo zkušenosti s http://www.redstar.cz/katalog/repro-rs-213bs-black-p9/ přemýšlím o koupi. Jak hrajou? je náký důvod proč je nekupovat ?
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

z oné recenze píše:Sice mají žluté membrány, větší dimenzovanost by jim ale prospěla.
Teda, nejsem repro teoretik, ale podle mně na barvě nezáleží...
Redstaru bych se vyhnul
1) malý výkon (od takhle velkých beden bych čekal aspoň 100W)
2) jedny 7.1 reproduktory od něj za nějakých 3.500Kč mne přímo naplňují nedůvěrou
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

X-COM píše:1) malý výkon (od takhle velkých beden bych čekal aspoň 100W)
:shock:

Máš dost divnej smysl pro humor :D
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Odkaz na recenzi je na starší typ těch Redstarů, které měly udaný výkon 25W (snad 2x25W??....). Ty na které se ptal walltar mají udaných 2x45W.....to je celkem rozdíl.
Jinak tu recenzovanou verzi jsem vlastnil asi půl roku, 3x sem je reklamoval, pak mi vrátili peníze. Hodně mizerné zpracování, zvuk slabota. Jediné, co na nich bylo slušné oproti jiným sestavám za podobné peníze byly středy, basy hlavně vzhledem k velikosti slabota, výšky děs a hrůza.
Ta nová verze bude lepší, ale určitě ne o moc......
X-COM píše: 1) malý výkon (od takhle velkých beden bych čekal aspoň 100W)
:lol: :lol: zajímavé uvažování......
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Aspon píše:Odkaz na recenzi je na starší typ těch Redstarů, které měly udaný výkon 25W (snad 2x25W??....). Ty na které se ptal walltar mají udaných 2x45W.....to je celkem rozdíl.
Řek bych, že zesilovač bude stejnej a jediná změna je barva repráku :(
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

90W už splňuje mé očekávání.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

X-COM píše:90W už splňuje mé očekávání.
:shock:

Padesátilitrový bedny Tesla o třech pásmech maj myslím 40W...proč bys od tohohle čekal 90?

///Teď sem domů dones docela zajímavý budky, 40W RMS:
Obrázek
...stále od Redstarů čekáš víc jak 10W? :roll:
Naposledy upravil(a) SleepY.664 dne úte 12. čer 2007, 23:24, celkem upraveno 1 x.
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Aspon píše:Odkaz na recenzi je na starší typ těch Redstarů, které měly udaný výkon 25W (snad 2x25W??....). Ty na které se ptal walltar mají udaných 2x45W.....to je celkem rozdíl.
Jinak tu recenzovanou verzi jsem vlastnil asi půl roku, 3x sem je reklamoval, pak mi vrátili peníze. Hodně mizerné zpracování, zvuk slabota. Jediné, co na nich bylo slušné oproti jiným sestavám za podobné peníze byly středy, basy hlavně vzhledem k velikosti slabota, výšky děs a hrůza.
Ta nová verze bude lepší, ale určitě ne o moc......
tak pod to bych se podepsal :)

ten starsi typ ma kamos, a presne jak pises, akorat nemuzu prilis hodnotit zvukovy projev, protoze jsem je slysel jen parkrat a kratce a nemam s cim srovnavat

ve srovnani s plastaky co meli ostatni na koleji, eventualne oblibenymi starymi Geniusy HT, nebo levnymi 2.1 sety od Creativu, ty Redstary vylozene excelovaly, vsiml jsem si pouze absence basu, coz osobne nepovazuju za minus

zajimalo by me jak je na tom znacka Redstar momentalne, protoze je na jeji repro posledni dobou i celkem dost positivnich ohlasu, konkretne i na dilenske zpracovani, ze by se zvedla uroven?

prave pro ty caste reklamace v minulosti, spatne dilenske zpracovani (krive nalepene dyhy, kapky lepidla, spatne kontakty beden, nefunkcni potaky, bzuceni trafa, spatne odruseni beden, a proste obcasne chrceni, praskani, sumeni atd.) povazuji tuto znacku stale za "kontroverzni", i kdyz se priznam ze po strance designu a pomeru cena/vykon je pro me tato znacka sympaticka, ale bal bych se cokoliv koupit naslepo
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja bych snad jen podotkl, ze jakoykoliv RedStary lze nahradit libovolnym trznicovym kouskem.. :roll: ..nejak nechapu, v jake rovine se zde bavime..
Mam si koupit nejhorsi bedny na svete, nebo druhy nejhorsi bedny na svete..? :D
..bozi veta.. :)

//edit: F1l1p - smazán duplicitní dotaz uživ. Hellraiser
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Maxtor píše:
..bozi veta.. :)
To jo no...(nejlepe P.N.P.O)

Jinak kluci,když se tady bavíte o výkonech reproduktorů, tak by jste mohli aspon vsichni mluvit v nějake "jednotce". On je dost velkej rozdíl ,když každej mluví o nečem jiným....Won se třeba rozlisuje hudebni vykon,nebo sinusovej výkon nebo treba spickovej výkon(tzv. P.N.P.O) apd...
Hlavně samotnej "výkon" at uz hudebni nebo sinusovej , nepodává naprosto zadnou hodnotu o tom jak dany reproduktor bude hrát :wink:
Wono je dobry si wo tom neco precist a nebyt jako moje babicka na trznici...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: Repra od redstaru

Příspěvek od Maxtor »

Presnet tak.. predstavit si 75W me dokaze rozesmat.. :)
walltar píše:Je náký důvod proč je nekupovat ?
No takhle.. neubranil jsem se a z principu recenzi uvadenou hned na zacaku treadu prolitl.. no lol.. blabol nejvetsi.. ten kdo to psal je opravdu hrdina.. uz jen veta..
A neřekl bych, že je to chyba konstrukce, ale spíše měničů. Sice mají žluté membrány, větší dimenzovanost by jim ale prospěla.
..me polozila na kolena.. to, ze je membrana menice zluta je nejaka vyhoda..? :D lol Nehlede na to, ze tedy podle autora by menicum prospela vetsi dimenzovanost.. hmm.. :roll:

no ale tedy celkove muj nazor.. jsou levny.. jsou to shity (proto jsou tak levny).. a nikdy bych je nekoupil.. radeji malinky bednicky se slusnou konstrukci, nez velky bedny, na kterych se setrilo, jak na strane materialu, tak na strane soucastekk.. fuj

EDIT: nemohl jsem jinakk, nez web http://mag.repro.cz prozkoumat hloubeji a tedy pratele.. tohle opravdu z oblibenych vmazte a nectete to.. co recenze, to perly.. vetsi amaterismus jsem nevidel.. uz jen podle zpusobu testovani je jasne, ze informace zde uvadene jsou naprosto zkreslene a o sestavach vubec nic nevyypovidaji.. tragedie..
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Maxtor píše: no ale tedy celkove muj nazor.. jsou levny.. jsou to shity (proto jsou tak levny).. a nikdy bych je nekoupil.. radeji malinky bednicky se slusnou konstrukci, nez velky bedny, na kterych se setrilo, jak na strane materialu, tak na strane soucastekk.. fuj
hele zase neblbni a srovnavej je s vyrobky v podobne cenove hladine, v ty dobe co prisla na trh ta starsi verze prilis velky vyber za podobne prachy nebyl

jako co se dilenskeho zpracovani tyce tak aspon co jsem cetl v te dobe a co zazil kamos na vlastni kuzi tak ok, proste maximalni shit, mnoho horsi nez Genius

dovedu si predstavit jak to asi vidi audiofil, zvlaste kdyz si k tomu dilenskemu zpracovani viditelnemu zvenku, predstavi jak je to oprcane uvnitr tech beden

co se tyce zvuku tak ja ti nevim, slysel jsem to zapojene na SB Live a hralo to lip nez 5.1 HT nebo levny Creativacky sety
drazsi 2.1 sety od Creativu jsem nemel moznost slyset a vim ze nekteri je hodnotili vic nez dobre, ale uprimne moc jsem tomu neveril ze by to zvladalo dobre stredy

ted uz si nejsem jisty kolik presne tenkrat staly, ale myslim ze nekde mezi 1500 az 2000,- Kc no a vsechny solidnejsi 2.1 sety jak od Creative tak od Logitechu od 2500,- vyse

dneska bych je asi nikomu uz nedoporucil za tu cenu, ale treba pod 1k bych zvazoval zda jit do Redstaru nebo Geniusu, myslim ze ani jedno z toho neni nic svetobornyho

btw.: co se tyce te hlasky
Sice mají žluté membrány, větší dimenzovanost by jim ale prospěla.
berte to trochu s nadhledem :P, je to sice dost nesikovne napsane no ale ony ty zlute membrany nevypadaly zas az tak spatne
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
walltar
Nováček
Nováček

Příspěvek od walltar »

No já se nažím pořád najít něaké bedny protože du na výšku a musím pryč z domu (je to daleko). To bude pro moje uši asi šok protože az do teď sem mohl používat soustavu Technics se zesilovačem SA-EX700 a bedýnky tam sou Jamo 128 . Tak se snažím něco vymyslet ale vypadá to že koupím Geniusy 5000 (snad mě to neutrhne hlavu :( ) a postupem času si postavím lepší repra a zesilovač. Co se dá dělat když nejsou peníze musím přejít na zoufalé prostředky. Třeba se mě podaří časem tu soustavu zabavit :-D
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

diskuse výkonu je hodně zcestná. zaprvé pokud si někdo myslí že rozdíl výkonů 25W a 45W je nějakej megapropastnej, tak vůbec - je jen znatelnej...
další věc je ta že jedny 25W repráky můžou s přehledem hrát hlasitěji než 45W, viz citlivost reproduktorů....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No je teda fakt, ze jsem vzhledem k dane otazce nemusel byt az tak kriticky.. je fakt, ze ve 2.0 segmentu pro PC se toho moc vybirat neda..
Jsem uz ale proste alergickej na zastup produktu, ktere oplyvaji kupou prislusenstvi, funkci a tlacitek, pritom ale stoji jako ono samotne prislusenstvi.. kdyby u tech Redstaru nebyl dalkac a podobny kraviny, mohl byt napr. silnejsi material a bylo by to zase uplne nekde jinde.. proste tyhle vyrobky imho kvalitou neoplyvaji a na to, co nabizeji mi pripadaji dokonce predrazene..
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

Jaké jsou tedy vlastně na výběr reprobedny k pc v cene do cca 3tisic? Určitě by stálo za to, kdyby někdo fundovaný shrnul jejich pozitiva i negativa.

Drobný OT:
Maxtor píše:
A neřekl bych, že je to chyba konstrukce, ale spíše měničů. Sice mají žluté membrány, větší dimenzovanost by jim ale prospěla.
..me polozila na kolena.. to, ze je membrana menice zluta je nejaka vyhoda..? :D lol Nehlede na to, ze tedy podle autora by menicum prospela vetsi dimenzovanost.. hmm.. :roll:
IMHO si myslím, že v této větě si autora nepochopil.
Ukáži napříkladu tuzingové Š105:
A neřekl bych, že je to chyba konstrukce, ale spíše motoru. Sice má růžový spojler, ale lepší karoserie by ji prospěla...
AMD Sempron 2500@2800+ (skt. A) | 768MB RAM CL2.5 | MSI KT6V Delta fisr | Palit GeForce 7600GT AGP [560/1400] - Accelero S1 rev.2 | WD Raptor 74GB | Fortron 450W | Genius HF-1250X
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no ja bych spise rekl, ze jsi ho nepochopil ty.. zluuta membrana totiz jednoznacne identifikuje kevlar.. autor tedy dal jasne najevo, ze kevlar/nekevla, dulezity je aby byla zluta.. :)
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

Maxtor píše:..no ja bych spise rekl, ze jsi ho nepochopil ty.. zluuta membrana totiz jednoznacne identifikuje kevlar.. autor tedy dal jasne najevo, ze kevlar/nekevla, dulezity je aby byla zluta.. :)
Ach tak to jo, ja se v audiu vubec nevyznam, takze sem zlutou povazoval jen jako vizualni zpestrenicko...
AMD Sempron 2500@2800+ (skt. A) | 768MB RAM CL2.5 | MSI KT6V Delta fisr | Palit GeForce 7600GT AGP [560/1400] - Accelero S1 rev.2 | WD Raptor 74GB | Fortron 450W | Genius HF-1250X
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Maxtor píše:..no ja bych spise rekl, ze jsi ho nepochopil ty.. zluuta membrana totiz jednoznacne identifikuje kevlar.. autor tedy dal jasne najevo, ze kevlar/nekevla, dulezity je aby byla zluta.. :)
Nejenom kevlar, viz bedny QLN s membránama ze skelných vláken.....ale to je asi fuk:)
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“