Baterie do noteboku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Dejva27
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Baterie do noteboku

Příspěvek od Dejva27 »

Slyšel jsem spoustu věcí o nebezpečných bateriích a tak se zdráhám s koupí nové. Jaké máte zkušenosti s neoriginalnimi bateriemi? Kdy se stává baterie nebezpečnou? Jen při nabíjení?A co značka whitenergy od 4World? A taky ještě záleží jak dlouho byla ve skladě,protože podle toho se jí zmenšuje kapacita.
Díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) Dejva27 dne stř 6. čer 2007, 22:18, celkem upraveno 1 x.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Zrovna ty nebezpečný explodující vyrábelo Sony :) ... Nicméně značku neznám, takže moc neporadím, radši bych ale sáhnul po originální - přijde mi to jako větší jistota, i když je to třeba o něco dražší...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
kao
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kao »

. . hele, to nikdy nevíš, jestli to buchne nebo ne . . buchnout muže každa . .

. . spíš bych se držel nejakých zásad, jako třeba nenechavat to v černym aute na slunku v pařáku . .
FS Xi1546 (nvFX770m)
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Asi takto, s neoriginálními bateriemi mám zkušenost ze spousty elektroniky snad s vyjímkou Lilon u foťáků a notebooků.
Osobně bych koupil jen originál značkovou novou pro daný model notebooku.
Další věcí je že rozhodně je dobré baterii občas vybít.Jsou lidi co baterie vybíjejí neustále a jsou lidi co jedou téměř furt na síť.
Baterie se musí občas vybíjet,ale má bohužel omezený počet ciklů.

Teď k věci.-špatné baterie vyrobila nedávno Sony a Sanyu se to také podařilo.

Bohužel tyto baterie jsou ve spoustě novějších notebooků téměř všech značek a modelů notebooků.
Ani mému IBM od vánoc se to nevyhlo. Mám tam Sanyo a i ty byly vadné.Naštěstí jsem si zkontroloval baterii na webu IBM a je bez vady. Baterie trpěli,že se většinou znítili.

Myslím si,že u jakékoli baterie i dkyž ji koupíš nebude problém zkontrolovat ji na webu a nebo zavolat na technickou podporu značky daného notebooku a optat se-oni již seznam vadných mít určitě někde budou. A pak ji musí vyměnit. Většinou se ,ale například vady u posledních vadných baterií týkali co tuším jen 9článkových a pár větších baterií.

PS: určitě záleží jak je baterie stará a kdy byla vyrobena. Samozřejmě klesá mírně její kapacita při stáří,ale vlvi na to má i okolní prostředí jako teplota,vlhkost apod.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“