Slyšel jsem spoustu věcí o nebezpečných bateriích a tak se zdráhám s koupí nové. Jaké máte zkušenosti s neoriginalnimi bateriemi? Kdy se stává baterie nebezpečnou? Jen při nabíjení?A co značka whitenergy od 4World? A taky ještě záleží jak dlouho byla ve skladě,protože podle toho se jí zmenšuje kapacita.
Díky za odpovědi.
Baterie do noteboku
Moderátor: Don
- Dejva27
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Baterie do noteboku
Naposledy upravil(a) Dejva27 dne stř 6. čer 2007, 22:18, celkem upraveno 1 x.
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna ty nebezpečný explodující vyrábelo Sony ... Nicméně značku neznám, takže moc neporadím, radši bych ale sáhnul po originální - přijde mi to jako větší jistota, i když je to třeba o něco dražší...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- kao
- Začátečník
- Luk
- Mírně pokročilý
-
Asi takto, s neoriginálními bateriemi mám zkušenost ze spousty elektroniky snad s vyjímkou Lilon u foťáků a notebooků.
Osobně bych koupil jen originál značkovou novou pro daný model notebooku.
Další věcí je že rozhodně je dobré baterii občas vybít.Jsou lidi co baterie vybíjejí neustále a jsou lidi co jedou téměř furt na síť.
Baterie se musí občas vybíjet,ale má bohužel omezený počet ciklů.
Teď k věci.-špatné baterie vyrobila nedávno Sony a Sanyu se to také podařilo.
Bohužel tyto baterie jsou ve spoustě novějších notebooků téměř všech značek a modelů notebooků.
Ani mému IBM od vánoc se to nevyhlo. Mám tam Sanyo a i ty byly vadné.Naštěstí jsem si zkontroloval baterii na webu IBM a je bez vady. Baterie trpěli,že se většinou znítili.
Myslím si,že u jakékoli baterie i dkyž ji koupíš nebude problém zkontrolovat ji na webu a nebo zavolat na technickou podporu značky daného notebooku a optat se-oni již seznam vadných mít určitě někde budou. A pak ji musí vyměnit. Většinou se ,ale například vady u posledních vadných baterií týkali co tuším jen 9článkových a pár větších baterií.
PS: určitě záleží jak je baterie stará a kdy byla vyrobena. Samozřejmě klesá mírně její kapacita při stáří,ale vlvi na to má i okolní prostředí jako teplota,vlhkost apod.
Osobně bych koupil jen originál značkovou novou pro daný model notebooku.
Další věcí je že rozhodně je dobré baterii občas vybít.Jsou lidi co baterie vybíjejí neustále a jsou lidi co jedou téměř furt na síť.
Baterie se musí občas vybíjet,ale má bohužel omezený počet ciklů.
Teď k věci.-špatné baterie vyrobila nedávno Sony a Sanyu se to také podařilo.
Bohužel tyto baterie jsou ve spoustě novějších notebooků téměř všech značek a modelů notebooků.
Ani mému IBM od vánoc se to nevyhlo. Mám tam Sanyo a i ty byly vadné.Naštěstí jsem si zkontroloval baterii na webu IBM a je bez vady. Baterie trpěli,že se většinou znítili.
Myslím si,že u jakékoli baterie i dkyž ji koupíš nebude problém zkontrolovat ji na webu a nebo zavolat na technickou podporu značky daného notebooku a optat se-oni již seznam vadných mít určitě někde budou. A pak ji musí vyměnit. Většinou se ,ale například vady u posledních vadných baterií týkali co tuším jen 9článkových a pár větších baterií.
PS: určitě záleží jak je baterie stará a kdy byla vyrobena. Samozřejmě klesá mírně její kapacita při stáří,ale vlvi na to má i okolní prostředí jako teplota,vlhkost apod.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!