jak rychle otocit obraz o 90°

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
termit256
Začátečník
Začátečník

jak rychle otocit obraz o 90°

Příspěvek od termit256 »

U ovladacu ATI se dala nastavit klavesova zkratka. U Nvidie nic takoveho nenachazim, musim se proklikat tim jejich silenym ovladacim panelem, potvrdit nekolik priblblych dotazu jestli opravdu chci otocit obraz atd...
Jde to udelat nejak jednoduseji?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

U mé staré MX440, když jsem kliknul na plochu pravým tlačítkem nebo na ikonku nVidia vpravo dole, tak jsem měl rovnou nabídku rotace.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Me se to obcas ve skole podarilo kombinaci ctrl+sipka, ctrl+alt+sipka nebo necim takovym..
Snad i jednou doma, ale to je davno..
Zkus, treba to pujde :wink:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

OndraSter píše:Me se to obcas ve skole podarilo kombinaci ctrl+sipka, ctrl+alt+sipka nebo necim takovym..
Snad i jednou doma, ale to je davno..
Zkus, treba to pujde :wink:
Tohle jde tuším na integrovaných intel grafikách , zdá se mi že to tak máme ve škole.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

no jo, to je mozne ze u intelu to jede, ale u GF8800 muzu mackat sipky doblba a nic. Nechapu proc to ti pitomci z Nvidie nejsou schopni taky naprogramovat. Zjevne to neni nic sloziteho, kdysi jsem mel programek australia.exe ktery otacel obrazovku vzhuru nohama, melo to par kB.
Ausgezeichen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ausgezeichen »

termit256 píše:no jo, to je mozne ze u intelu to jede, ale u GF8800 muzu mackat sipky doblba a nic. Nechapu proc to ti pitomci z Nvidie nejsou schopni taky naprogramovat. Zjevne to neni nic sloziteho, kdysi jsem mel programek australia.exe ktery otacel obrazovku vzhuru nohama, melo to par kB.
Tak preco si kupujes karty na ktore programuju ovladace "pitomci" ? Nikto ti tu kartu nenunil, bolo to tvoje rozhodnutie.
CPU: AMD Athlon 64 3200+ (ClawHammer) | RAM: Apacer DDR-400, 2x512MB CL 2,5 | Board: K8T Neo - FIS2R
GPU: MSI GeForce 6600GT | HDD1: SeaGate ST380817 80GB | HDD2: Maxtor 6 Y160M0 160GB
PwrSpl: Enermax EG365AX-VE(G) 350W |DVD1: LG 4167B | DVD2: LG 4163B
Mouse: Logitech MX900 | Keyboard: Chicony | LCD 19" LCD AG Neovo F-419S 1280x1024
vindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vindy »

akoze co riesis? 3 kliky myskou a mas to otocene aj s potvrdenim
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

jasne ze mi nikdo nvidii nenutil, predtim jsem ty jejich ... nikdy nekupoval. Bohuzel ATI zaspalo dobu, takze pokud pozaduji trochu vykonnejsi kartu, neni jina volba.
Jinak ty tri kliky u
Nvidie: kliknu pravym tl. ma plochu, najdu nvidia control panel, kliknu na nej, otevre se okno, kliknu v nem na ikonu displej, zobrazi se dalsi nabidka cca 10 voleb. Najdu polozku a kliknu na otocit displej, az ted se zobrazi o kolik ze ° mam displej otocit. Kliknu na jednu ze 4 voleb a kliknu na tlacitko pouzit. Ted musim do cca 15 vterin otocit monitor a kliknout na potvrzovaci tlacitko. Po precteni treba pdf vsechno tohle musim udelat znovu. U karty za 15kKc bych teda cekal lepsi ovladace.

U ATI: pravou rukou mackam F11 levou otacim monitor.
Tot vse.

vindy: garantuji ti, ze kdybys tohle delal nekolikrat denne lezlo by ti to pekne na nervy. Opravdu si myslis, ze tva rada je to, co mi pomuze vyresit problem?
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Promin mi takovou blbou otázku termite ale k čemu je dobrý mít otočený obraz? To máš nějak speciálně umístěnej monitor?
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Pokud chci aby byla citelna cela strana A4 na vysku, otocim monitor o 90 °. Napr. http://mujweb.cz/www/peterka256/ixys/mcC56.pdf
Tento DS patri jeste k tem zdaleka citelnejsim, ale mnohdy jde jen o nascanovene obrazky a tam je problem. Bud vytisknout, nebo neustale rolovat nahoru a dolu po strance, v pripade treba schemat nezbyva nez to vytisknout, pokud nemas moznost si to otocit.
Jestli vam to pomuze, berte to treba jako muj prispevek k ekologii :-)
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karlos.s »

No u ATI je v control center možno nastavit hotkeys. Tak prolez to nvidia nastavení a určitě to tam je taky.

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

No prave, ATI byla v pohode, ale nvidiu jsem prolez kde se dalo a nic nenachazim.
Jestli to tam je, maji to kur... dobre zasite.
Jedine co jsem nasel je ulozeni a nahrani profilu, ale to se dela pres klasicky dialog otevrit soubor... Poklikanim na soubor s profilem se nic nestane (neni s nicim asociovan)
vindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vindy »

tak akoze mne cely ukon trva asi tak 5 sekund aj s otocenim obrazovky,
a su to 3 kliky ako pisem!!!
pravym klik na nvidia tray icon -> rotation settings -> 90' a mas to, 5 sekund ta hadam nezabije, ci vari otacas monitor 100 krat denne? :o

btw pouzivam 165.01
Ausgezeichen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ausgezeichen »

Teda Vindy ma pravdu.
Schvalne som to teraz skusil , a mas to hned pristupne v tray-i.
Dokonca ani tych 5 sekund mi to netrvalo.
CPU: AMD Athlon 64 3200+ (ClawHammer) | RAM: Apacer DDR-400, 2x512MB CL 2,5 | Board: K8T Neo - FIS2R
GPU: MSI GeForce 6600GT | HDD1: SeaGate ST380817 80GB | HDD2: Maxtor 6 Y160M0 160GB
PwrSpl: Enermax EG365AX-VE(G) 350W |DVD1: LG 4167B | DVD2: LG 4163B
Mouse: Logitech MX900 | Keyboard: Chicony | LCD 19" LCD AG Neovo F-419S 1280x1024
iks
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iks »

neni lepsi nekdy misto flamu neodpovidat vubec ?

k puvodni otazce :

vlastnosti plochy - nastaveni - upresnit - Geforce XXXX - sprava desktopu - nvidia desktop namager - aktivovat

pravy na plochu - vlastnosti nview - zkr. klavesy - rezim zobrazeni - otocit displej - pridat
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Ja tam nic takoveho nemam, vzdy ma naskoci tohle http://mujweb.cz/www/peterka256/mys/Capture.jpg okno, kde nic jako zkratkove klavesy neni
iks
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iks »

ten popis byl pro klasickej nvidia panel ten novej vubec nepouzivam

muzes si prepnout na klasickej nvidia panel

zobrazit - pouzit klasicky nvidia panel

a pouzit ten popis co sem psal driv

at hledam jak hledam tak to v tom novym panelu to nedokazu najit ale mozna mam jen stary ovladace 93.71 :(

kdyz mas aktivovanej ten novej nvidia panel tak to de pouze pres ikonu v tray{pokud ji tam nemas tak se da zapnout zobrazit - zobrazit ikonu prihradky pri prihlaseni} na ni kliknes pravim zvolis nView desktop manager - vlastnosti nView

tam uz jen das aktivovat nview desktop manager a aktivujou se ti ostatni zalozky mezi kterejma je i ta s klavesovejma zkratkama

http://img101.imageshack.us/my.php?image=fikesgb1.jpg
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Bingo! Zcela zasadni problem byl v tom ze ja jsem zadnou takovou ikonu v trayi nemel a z toho noveho ovladaciho panelu se k tem volbam nedalo nijak dostat. Ikona se objevila az po zatrzeni dabelsky pojmenovane volby "Zobrazit ikonu prihradky pro hlaseni" :-) http://mujweb.cz/www/peterka256/zlodejka/Capture.jpg
Predtim jsem Nvidii nikdy (hodne dlouho) nemel, takze mi neprislo, ze neco chybi.
Uz ve me zralo rozhodnuti si na to otaceni neco napsat.
Dik moc.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“