nejedou mi cookies
- <big>lama
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nejedou mi cookies
na webu http://www.82ado.net mi nejedou cookies.
Koláček se vytvoří při ukládání příspěvku do návštěvní knihy
SetCookie ("82ado_nick", "$jmeno", time()+10000*10000);
a pak se v index html samozřejmě před všema hlavičkama kontroluje zda
if(!isset($_COOKIE["82ado_nick"])) $nickname = $_COOKIE["82ado_nick"];
pak při znovu načtení knihy by se měl vypsat cookie pomocí echo nickname do value políčka se jménem ale nefunguje to.
V podstatě se stane to že cookie se mi vytvoří, skontroluju to přes cookies managera v Opeře, ale $_COOKIE["82ado_nick"] ani $HTTP_COOKIE_VARS mi ho nenačte.
Cookie jsem prve vytvářel v jiné složce než jsem ho četl, ale to už jsem skusil i tak že jsem ho vytvořil i četl ve stejné složce a stejně nic.
Fakt už nevím co stím, není to životně důležité, tka ale nevidím důvod proč to nechce jet, s koláčkama si hraju prvně.
pak při znovu načtení knihy by se měl vypsat cookie pomocí echo nickname do value políčka se jménem ale nefunguje to.
V podstatě se stane to že cookie se mi vytvoří, skontroluju to přes cookies managera v Opeře, ale $_COOKIE["82ado_nick"] ani $HTTP_COOKIE_VARS mi ho nenačte.
Cookie jsem prve vytvářel v jiné složce než jsem ho četl, ale to už jsem skusil i tak že jsem ho vytvořil i četl ve stejné složce a stejně nic.
Fakt už nevím co stím, není to životně důležité, tka ale nevidím důvod proč to nechce jet, s koláčkama si hraju prvně.
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: nejedou mi cookies
Vzhledem k tomu, jak se cookies často používají v běžných aplikacích, si s nima IMHO hraješ taky naposledy, uživatel je může přepsat.<big>lama píše:na webu http://www.82ado.net mi nejedou cookies.
Zkoušel jsi $_REQUEST, to načítá všechny GPS proměnné, bez ohledu na konkrétní typ...
Zkusil bych taky delší zápis se složenými závorkami, tohle se serveru nemusí líbit..
Můžu si tohle nechat vysvětlit kódem? Díky...Cookie jsem prve vytvářel v jiné složce než jsem ho četl, ale to už jsem skusil i tak že jsem ho vytvořil i četl ve stejné složce a stejně nic.
//edit: už jsem se probudil - mysliš jako že zapisující a čtecí skript byly v jiné složce? To vadit nemůže.
Burn in hell.
- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ehm ... ten vykřičník tam máš proč ? Takhle se do $nickname přiřadí hodnota toho COOKIE jenom v případě že není nastavené ... což je logicky trochu kravina<big>lama píše:if(!isset($_COOKIE["82ado_nick"])) $nickname = $_COOKIE["82ado_nick"];
Kód: Vybrat vše
if(isset($_COOKIE["82ado_nick"])) $nickname = $_COOKIE["82ado_nick"];- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To ale jaksi neřešímatajon píše:...
//co dělá print_r($_COOKIE) ?$_COOKIE["82ado_nick"] ani $HTTP_COOKIE_VARS mi ho nenačte
Burn in hell.
- <big>lama
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Matajon: máš pravdu toho jsem si nevšiml, ještě to pak večer skusím bez toho.
Request jsem zkoušel, a to že se dá obsah přepsat mi nevadí, protože tam bude jen uložen nick na kterém moc nezáleží.
Ze začátku jsem to tam myslím měl bez té kontroly jestli cookie existuje nebo ne a stejně mi to ten skript který byl o úroveň výš nenačetl, ale pokud jsem si pustil přímo skript který se includoval do index.php (to je ten co je o úroveň výš) přesněji kniha.php (vypisuje knihu a formulář) tak se ten cookie načetl (načtení cookie jsem měl přímo vněm i v index.php).
struktura složek je následující: v root složce je index.php do kterého se includují všechny obsahy a ve složce kniha je soubor kniha.php a uloz.php, kniha vypise z DB příspěvky a formulář a uloz.php uloží do DB a vytvoří cookie.
Co jsem se koukal na http://cz.php.net/manual/cs/function.setcookie.php
tak tam jsou parametr pro které složky je platný a pro který server, nebo tak nějak.
//print r cookie nedělal nic, ale nejsem už si jist protože jsem to dělal včera, radši to všechno ještě dneska skusím.
Request jsem zkoušel, a to že se dá obsah přepsat mi nevadí, protože tam bude jen uložen nick na kterém moc nezáleží.
Ze začátku jsem to tam myslím měl bez té kontroly jestli cookie existuje nebo ne a stejně mi to ten skript který byl o úroveň výš nenačetl, ale pokud jsem si pustil přímo skript který se includoval do index.php (to je ten co je o úroveň výš) přesněji kniha.php (vypisuje knihu a formulář) tak se ten cookie načetl (načtení cookie jsem měl přímo vněm i v index.php).
struktura složek je následující: v root složce je index.php do kterého se includují všechny obsahy a ve složce kniha je soubor kniha.php a uloz.php, kniha vypise z DB příspěvky a formulář a uloz.php uloží do DB a vytvoří cookie.
Co jsem se koukal na http://cz.php.net/manual/cs/function.setcookie.php
tak tam jsou parametr pro které složky je platný a pro který server, nebo tak nějak.
//print r cookie nedělal nic, ale nejsem už si jist protože jsem to dělal včera, radši to všechno ještě dneska skusím.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ten prvni kod je blbost
tohle jsi chtel? 
Kód: Vybrat vše
if(!isset($_COOKIE["82ado_nick"])) {
$nickname = "defaultni nick";
setcookie ("82ado_nick", $jmeno, time()+10000*10000);
} else
$nickname = $_COOKIE['82ado_nick'];PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- <big>lama
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takže to co napsal OndraSter tak to je použitelný, ale ne pro můj případ, tímpádem je i to od Teuzz trochu mimo.
Já chci jen to abych nemusel pokaždé vyplňovat při psaní do GB jméno tak aby se mi uložilo do cookie a pak třebas za týden nebo druhej den se mi zní načetlo a já napsal jen správu.
Ještě to teď asi skusím si stím pohrát
Já chci jen to abych nemusel pokaždé vyplňovat při psaní do GB jméno tak aby se mi uložilo do cookie a pak třebas za týden nebo druhej den se mi zní načetlo a já napsal jen správu.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
v cem je problem? Ja to klidne prepisu..<big>lama píše:Takže to co napsal OndraSter tak to je použitelný, ale ne pro můj případ, tímpádem je i to od Teuzz trochu mimo.
Teuzz: taky jsem chtel navrhnout sessions, ale kdyz tam ma tak dlouhou trvanlivost tak to bude bud prihlaseni nebo automaticky vyplneni formulare tak jsem mu to neubiral
Ale jinak cookies nemam rad..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- <big>lama
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nechápu, nevím asi z teho porodím, tak jsem to udělal tak že ten if je konečně dobře napsaný a cookie vytvořím skriptem který je v root složce a pak jde přečíst i v root složce a i skriptama v podložkách.
Pokud jsem ho vytvořil skriptem v podsložce tak jsem ho ve šložce o ůroveň výše nemohl přečíst, ale teď když jsem ho vytvořil v rootu tak jde přečíst i ve složce.
Když jsem ho vytvářel v podložce tak v cookies manageru v opeře tam bylo u názvu toho cookie ještě i název té složky takže to bylo asi tak že to bylo čitelné fakt jen pro skripty ze složky ale ne o úroveň výš.
Bohužel o tomhle jsem se na netu nikde nedočet, ale je možné že na jiných hostincích bude jinak nastavený server a bude to přístupné odkudkoli.
Právě že o té přístupnosti je něco tady,
http://cz.php.net/manual/cs/function.setcookie.php
ale nevěděl jsem jak zapsat aby se to chovalo že to bylo vytvořeno o úroveň výše.
//to ondraster, tak už to mám tak jak jsem potřeboval, prostě jen vytvořit a pak vložit do value u toho jména nic víc, prostě jen předvyplnit formulář, a na to se sessions nehodí.
Jinak COOKIES taky nemusím, leda jako jídlo
Pokud jsem ho vytvořil skriptem v podsložce tak jsem ho ve šložce o ůroveň výše nemohl přečíst, ale teď když jsem ho vytvořil v rootu tak jde přečíst i ve složce.
Když jsem ho vytvářel v podložce tak v cookies manageru v opeře tam bylo u názvu toho cookie ještě i název té složky takže to bylo asi tak že to bylo čitelné fakt jen pro skripty ze složky ale ne o úroveň výš.
Bohužel o tomhle jsem se na netu nikde nedočet, ale je možné že na jiných hostincích bude jinak nastavený server a bude to přístupné odkudkoli.
Právě že o té přístupnosti je něco tady,
http://cz.php.net/manual/cs/function.setcookie.php
ale nevěděl jsem jak zapsat aby se to chovalo že to bylo vytvořeno o úroveň výše.
//to ondraster, tak už to mám tak jak jsem potřeboval, prostě jen vytvořit a pak vložit do value u toho jména nic víc, prostě jen předvyplnit formulář, a na to se sessions nehodí.
Jinak COOKIES taky nemusím, leda jako jídlo
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
aneb 3. parametr, je to hned na http://php.net/setcookie v seznamu<big>lama píše:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- <big>lama
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: