Než začneš plácat další podobné nesmysly, zjisti si alespoň základy o 3D renderingu. Mluvíme tady o vektorové grafice a ta žádné "doostření" nepotřebuje. Pokud máš obraz rozmazaný, je to buď problém monitoru, nebo by sis měl dojít na oční, ale rozhodně pro ostrý obraz není třeba žádný PP efekt. Krom toho nVidia už od toho taktéž upustila - pro GeForce 8 už tato funkce podporovaná není.Byte píše:Majitele Ati karet asi nevi jak ma vypadat jasny zaostreny obraz
-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #2 -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- no-X
- Středně pokročilý
Byte: Promiň, že nemám přehled ve všech featurách, který nVidie nabízí v ovládacím panelu ke ku*vení obrazu. Podobnou záležitost ATi nabízela pod záložkou smartshader effects, ale jelikož to nikdo nepoužíval, tak to asi před dvěma lety odstranili.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- MireC22
- Začátečník
-
hej NO-X krot sa, Byte sa pytal a ty ho takto atakujes, to ze si on mysli ze ma ATI rozmazanejsi obraz je jeho nazor a pravdepodobne ho mal ostrejsi s Nvidiou, tak co tu prudis, klidek pianko.
Naposledy upravil(a) MireC22 dne pon 11. čer 2007, 23:09, celkem upraveno 1 x.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
- no-X
- Středně pokročilý
Evidentně neměl, jinak by nepoužíval sharpening.MireC22 píše:pravdepodobne ho mal ostrejsi s Nvidiou
Krom toho se k uživatelům vždy chovám podl toho, jak se sami prezentují tady na fóru a vždy v mezích pravidel. Pokud se tobě, nebo koukuli jinému cokoli nelíbí, může si stěžovat u administrátorů. Nikoli zde, kde pro to není prostor.
- MireC22
- Začátečník
-
- Byte
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Beznadejny pripad, diky za rady uzivatelum kteri poradili. Pan asi nema dostatek zkusenosti. No nic mej te se. Pro srovnani dal jsem tu kartu do 3 pc obraz stejny. Nerikejte ze je to vadny kus protoze jsem navstiviv 3 pc na platforme ati a obraz stejny jako ja doma. Jeste 1 diky tady se rady nedockam. Jinak mam lcd NEC 1990SXi black - LCD 19 tam asi problem nebude.
Athlon 3000+ 3gb ram vga x1950 pro agp
- no-X
- Středně pokročilý
- jakas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jak to se mnou dopadlo:Zdravim,
Mam tyden starou Asus 1950 Pro po tak 10min hrani ztrata obrazu po chvili samovolnej restart a po restartu jak mile dam tvku na celou obrazovku nebo video tak nasleduje to same cerna obrazovka po chvili restart.Ale kdyz necham pocitac ta 2 az 3 hodiny vypnuty pak mi video i televize funguje bez problemu ale po zapnuti treba stalkera se problem opakuje nesetkal jste nekdo s obdobnym problemem?
Tak jsem grafiku reklamoval 23.5. 2007 se mi vratila se statusem opraveno hned jsem ji doma dal pokourit a opravdu uz nepadala ale 26.5. mi zase z cisteho nebe odesla deska (Asus A8R32-MVP Deluxe) rano jsem neco delal na kompu praci ukoncim a pocitac korektne vypnu.Vecer se vratim chci zapnout pc a nic (nevitila ani stand-by ledka na desce) zdroj jsem pustil na prazdno a ok.Dne 29.5. jsem desku reklamoval dnes se mi vratila se statusem opraveno nicmene deska po vyjmuti z obalu neprijemne smrdela a zespod byla cela pomatlana od pajedla ktere asi take zppusobovalo ten smrad nicmene deska funguje ale bylo to porve co jsem sel do asusu a ze dvou veci obe na reklamaci stesti nebo smula?
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože vždy se najde iniciativní blbec, který neví, že to nejde a udělá to!
- BBS
- Začátečník
mněl bych asi problem mam x1950gt pro agp při mam zakladku od asusu a na začatku kdy se počitatč startu a je a potom logu asus tak je vidět načitaní všemožních vecí no a nahoře v levo je loho něceho a to by mnělo byt červený nebo když du do biosu tak jak je nahoře ten pruh s barevnim přechodem tak tam mam jednotliví barvi neni tam plinulej přecho ani se ty barvi nehybou díky moc
PS omlouvam se za hrubky moc neumim čestinu
PS omlouvam se za hrubky moc neumim čestinu
CPU:Q6600@OC,Zalman CNPS9700,MB:ASUS P5E(x38),DDR2 800@OC,Corsair 2x2gb CL4.4.4.12,Corsair TX650w,HDD segate 250GB,500gb,dvd-RW,GTX560@OC
- JohnXTC
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Mam problem ve hrach s jasem. Mam klasicky CRT monitor a graf. k. ATi Radeo 1950Pro ver. ovl. 7.5 zkousel jsem i 7.1 - 7.5 ale bez uspechu ve hre kdyz chci dat jas na max tak je porad dost tmava tudiz nehratelna a kdyz se pokusim pridat jas v nastaveni Catalyst v polozce Full Screen 3D dam jas na max tak se to ve hre neaplikuje ani po restartu, ale kdyz hru pustim ve window mode tak mi nabehne v aktualnim jasu co mam nastaveny pro win. (desktop mode) tudiz je muj problem vyresel ale nechci hrat gamesy ve window mode nevite co by vyresilo muj problem s jasem nehradni ovladace ci jina utilita na jas.
pokusy ve hrach GRAW 1 a 2 nebo HL2 a CS.S
PS: kdyz si prehravam video pres youtube atd.. je jas take very low Sad ani pokus pres Catalyst nestavit jas video na full nic neresi
Predem moc dekuji za pomoc.
pokusy ve hrach GRAW 1 a 2 nebo HL2 a CS.S
PS: kdyz si prehravam video pres youtube atd.. je jas take very low Sad ani pokus pres Catalyst nestavit jas video na full nic neresi
Predem moc dekuji za pomoc.
- viky58
- Černá karta
-
Mám tuto GK Sapphire X1950 GT 256mega , a chci se zeptat jestli je možné když ji taktuji aby šlo GPU až na 670 mega a GDDR3 až na 850 mega ? nebo to je něco jako ja se tvařim že na těch taktech jedu ale opravdu nejede ???
Jinak ji taktuji v Rivatuneru v posledni ver co sem našel na netu.
A podle všeho na te GK jsou GDDR3 1.2 ns
poradte dik
Jinak ji taktuji v Rivatuneru v posledni ver co sem našel na netu.
A podle všeho na te GK jsou GDDR3 1.2 ns
poradte dik
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- viky58
- Černá karta
-
- SNowie
- Začátečník
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Wotan
- Začátečník
- holotrop5
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
textury
Postupem času co tu kartu mám tak jsem zjistil že bych potřeboval nějak udělat abych kvalitu textur nenastavoval v ovladačích ale jenom ve hře.. Když dám v ATT kvalitu textur na MIN a hraju třeba halfa2 tak v halfovi můžu nastavovat textury jak chci a vždy jsou stejné tj na MIN ( nepěkné :D ) a stejné je to když nastavím v ATT textury na MAX - ve hře jsou na MAX a přes nastavení hry nejdou stáhnout na MIN.Když jsem měl NVIDII 6600 (nongt) tak jsem mohl mít v ovladačích klidně nasatveno MIN ale při nastavování textur v HL2 ta hra reagovala a nastavila požadovanou kvalitu textur a tak to bylo ve všech hrách... u téhle karty to tak ale není, vždy je ve hrách taková kvalita textur co je v ovladačích.Zkoušel jsem driver+catalyst 7.3,7.4, DNA ATI (verzi už nevím, smazal jsem) a ted používám driver 7.3 + ATT 1.3.6.1042.Nevěděl by někdo jak se tohohle problému zbavit?Jestli to teda vůbec jde...
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- holotrop5
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ehm
Jo, nad tím už jsem taky přemýšlel no ale to mě přijde pěkně nepraktický... mělo by to fungovat tak že si to nastavíš ve hře a dál se o nic nestaráš, to budu muset dycky na xkrát testovat, nastavit max textury v ovladačích a 4x AA ve hře, když zjistím že to má nízký FPS tak tu hru zas budu muset vypnout, nastavit v ovladačích medium textury a zase zapnout hru.. u některejch her typu ghost recon advanced warfighter to pěkně douho načítá takže strávím 20 minut nějakým nastavováním... a taky bych měl ještě jednu připomínku a tou je
antialiasing,,, na bývalce 6600 o které už jsem mluvil jsem hrál NFS:Carbon.. když jsem tam nastavil 4x AA tak to sice mělo pekelně nízký FPS ale ani jedna zubatá přímka (či jak to nazvat) ale na téhle kartě dám 4x AA a zubatý je to dost..nejvíc je to vidět na autě, na té 6600 to auto bylo na 4x AA pěkně plastický , v ovladačích mám nastavený u AA "kontrolováno aplikací"... a taky jsem to testoval na víc ovladačích.
antialiasing,,, na bývalce 6600 o které už jsem mluvil jsem hrál NFS:Carbon.. když jsem tam nastavil 4x AA tak to sice mělo pekelně nízký FPS ale ani jedna zubatá přímka (či jak to nazvat) ale na téhle kartě dám 4x AA a zubatý je to dost..nejvíc je to vidět na autě, na té 6600 to auto bylo na 4x AA pěkně plastický , v ovladačích mám nastavený u AA "kontrolováno aplikací"... a taky jsem to testoval na víc ovladačích.
- viky58
- Černá karta
-
To sice problém není ale pak hřeje celej comp takže čim nižší teplota tak lepe neSNowie píše:v zátěži 50-60 je snad nějakej problém?viky58 píše:Asi ano, ale už mně štve ta teplota , ta moje X1950 GT je opravdové topeni do bytu , se zátěži ma teplotu klidně i 50 až 60c a to tam mam Zalman 700cu , existuje nakej vikonějši chladič ? (nebo potom je už jen vidník) ??