Miranda nejede pod účtem s omezeným oprávněním (WinXP)

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
kybrex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Miranda nejede pod účtem s omezeným oprávněním (WinXP)

Příspěvek od kybrex »

Mám takovej problém. Nainstaloval jsem Mirandu a v mým profilu jede v pohodě (mám práva admina), ale když se jí snaží spustit někdo z rodiny ve svým profilu, ve kterým jsou omezená práva, tak se miranda ani nespustí a objeví se Zpráva o chybách a možnost odeslat problém k řešení do Microsoftu. :-) Když dám tomu účtu administrátorský práva, všechno jede. Nenapadá mě co s tím... :? Díky za každou radu.

CPU: Intel Pentium (Prescott) 2,8GHz / 800MHz cache L1 16kB, L2 1MB; + CoolerMaster S9U1 Hyper TX MotherBoard: ASUS P5GD1PRO Intel 915P PCI-Express, GPU: ATI Radeon X700PRO 425MHz 128MB GDDR3 (860MHz), RAM: 2x256MB + 2x512MB 400MHz, HDD: Western Digital Caviar 320GB cache 16MB + Western Digital 1000GB 16MB cache, DVD mechanika: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082B writing: 8x DVD-R/+R, 4x DVD+RW/-RW, 3x DVD-RAM, 24x CD-R, 16x CD-RW reading: 12x DVD, 10x DVD-RW/+RW, 3x DVD-RAM, 32x CD. LCD: 19" AG Neovo F-419, CRT: 17" ADI Microscan M700, REPRO: Eltax concept 400 + Omnitronic P-250

NOTEBOOK:
Hewlett Packard 550 :: CPU: C2D T5270 @1,4GHz L2 Cache 2MB, FSB 800MHz, RAM: 2+2 GB DDR2 667 MHz, Chipset: Intel GME965, HDD: 160 GB 5400 RPM Serial ATA, DVD±RW, Komunikace: Modem 56 Kbit/s, 10/100 Mbit/s LAN Ethernet Controller, Wireless LAN 802.11a/b/g, BlueTooth
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

me funguje i pod User pravy. muzes jeste zkusit portable-mirandu
http://portableapps.com/apps/internet/miranda_portable
pokud ta pojede, tak muzes zkoumat dal
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

"Obyčejnej" user má pokud si to pamatuju omezený přístup k určitým složkám systému (snad ani s Program Files nemůže pořádně volně pracovat), takže i k složce kam si nainstaloval Mirandu. Řešení je buď mu zpřístupnit daný adresář (přes pravý tlačítko a tam myslim nějak) a nebo u každého usera nainstalovat znova Mirandu do jeho složky v Dokumentech (což je to nejhorší řešení).

A nebo si někde stáhnout Mirandu jako viz. výše.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

mně ve škole normálně jede a mají tam práva dost přísný. zkus tu portable verzi. jede normálně z flashdisku.
možná, jestli jí pouštíš zástupcem, tak si zkontroluj, kam máš nastavenou cestu "spustit v"
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

jak pise Emulgathor. miranda se instaluje do "Program Files", kde normalni user ma pravo jen cist. a to je ten problem, dava si tam totiz i datovy soubor (.dat), do kterehopotrebuje mit pravo zapisu ! nekdy si ho dava i do profilu uzivatele (to jsem predpokladal, ze mas).
takze pokud mas datovy soubor .dat v "Program Files", tak mu nastav plna prava, nebo ho musis presunout nekam, kde maji prava zapisu i ti uzivatele.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

informace o tom, kde ja datový soubor, je uložen v souboru mirandaboot.ini - nastav tam proměnnou

Kód: Vybrat vše

ProfileDir=.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“