Zpomalí špatné časování PC?
- Thorus
- Nováček

Zpomalí špatné časování PC?
Dobrý den. Jsem vlastníkem stroje GeForce 7600GT, P4 3.00GHZ, základní deska FIC P4-865PEMax, DDR 2x512RAM 400Mhz CL 2.5 . A dokud jsou paměti levné, tak plánuji dokoupit další 1GB RAM... jenže díky tomu, že jsem nedávno zjistil že mám DDR, a ne DDRII, tak se mé možnosti značně zmenšily. Ještě si sám nevydělávám, a od rodičů nějakou moc velkou finanční dávku nečekám, takže plánuji paměti okolo 1500,- . Jenže jde o to, že žádnou CL 2.5 400Mhz s touto cenou neseženu, a tak se chci zeptat, jestli by mi http://nezatrideno.mironet.cz/1024mb-dd ... m+dp39110/ nějak pomohlo s výkonem, a jestli by mi to, že jde o CL3, moc neubralo na výkonu... děkuji
PS: v čem se liší http://nezatrideno.mironet.cz/1024mb-dd ... m+dp39110/ od http://major.mironet.cz/1024mb-ddr400-major+dp39109/ ? (kromě ceny)
PS: v čem se liší http://nezatrideno.mironet.cz/1024mb-dd ... m+dp39110/ od http://major.mironet.cz/1024mb-ddr400-major+dp39109/ ? (kromě ceny)
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Thorus
- Nováček

- Thorus
- Nováček

koupě
Tak nakonec jsem objednal 1024MB DDR400 KINGMAX ORIGINAL. Viz. http://kingmax.mironet.cz/1024mb-ddr400 ... l+dp47038/ Je to pro mě dobrá volba? CL2.5 a tak celkově? zítra mi přijde, tak chci mít do té doby dobrý pocit, že jsem udělal dobře (aspoň řekněte, že se mi výkon ztrojnásobí atd
)
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Thorus
- Nováček

A u hraní náročnějších PC her se zvýší FPS? Nebo jak mám chápat to "Výkon se určitě nezvýší" ... pro mě je důležitější, zda se mi přidáním této paměti zvýší plynulost nových pc her, a jestli je tento typ/značka paměti dobrá a stabilní (s ohledem na cenu). DěkujiX-COM píše:Výkon se ti určitě nezvýší, ale omezí se výkonnostní propad v situaci, kdy jsi doposud měl paměti málo a systém musel swapovat na disku.
Koupil jsi dobře.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Pokud si k 2x 512MB objednal jednu 1024MB, tak na ty i865 prijdeš o dual channel, situace bude teda taková, že pri hraní sceny (například ve FPS hře), ti pujdou oproti dřívějšku FPS (ted myslim snímky
) dolu, ne razantně, ale půjdou a znát to bude ...
Naopak ve chvilich, kdy ta hra swapovala nebo dotahovala data, na ktery v RAM nebylo místo, se to ted zlepší, nebude to "cukat" atd.
Jinymy slovy - pokud budeš hrat hru, kterej stačí GB ram, tak ted po zmene pujde paradoxně hůř. Hry, ktery "žerou" skoro 2GB, se budou hrat naopak samozřejmě pohodlněji.
Co víc k tomu říct
Naopak ve chvilich, kdy ta hra swapovala nebo dotahovala data, na ktery v RAM nebylo místo, se to ted zlepší, nebude to "cukat" atd.
Jinymy slovy - pokud budeš hrat hru, kterej stačí GB ram, tak ted po zmene pujde paradoxně hůř. Hry, ktery "žerou" skoro 2GB, se budou hrat naopak samozřejmě pohodlněji.
Co víc k tomu říct
Naposledy upravil(a) Sentenced dne pát 15. čer 2007, 13:02, celkem upraveno 1 x.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Thorus
- Nováček

A kdybych časem přikoupil další paměť 1GB 400Mhz a dal bych ji do posledního slotu, tak bych zas měl Dual Channel (2x)Sentenced píše:Pokud si k 2x 512MB objednal jednu 1024MB, tak na ty i865 prijdeš o dual channel, situace bude teda taková, že pri hraní sceny (například ve FPS hře), ti pujdou oproti dřívějšku FPS (ted myslim snímky) dolu, ne razantně, ale půjdou a znát to bude ...
Jinymy slovy - pokud budeš hrat hru, kterej stačí GB ram, tak ted po zmene pujde paradoxně hůř. Hry ktery "žerou" skoro 2GB bude se budou hrat ale samozřejmě pohodlněji.
Co víc k tomu říct
?
Naposledy upravil(a) Thorus dne pát 15. čer 2007, 11:01, celkem upraveno 2 x.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
JJ, pokud bys to mel v konf. 1024vs1024, 512vs512, tak by to melo jet, prece jen na i865 je rozdil dual a single celkem znat a je škoda se o nej připravit, i kdyz si myslim, ze než k tomu vůbec dojdeš, tak to cely vyhodíš a zupgraduješ, pač to bude proste celkově moc pomalý.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Thorus
- Nováček

1) takže jsem si tou koupí moc nepomoh?Sentenced píše:JJ, pokud bys to mel v konf. 1024vs1024, 512vs512, tak by to melo jet, prece jen na i865 je rozdil dual a single celkem znat a je škoda se o nej připravit, i kdyz si myslim, ze než k tomu vůbec dojdeš, tak to cely vyhodíš a zupgraduješ, pač to bude proste celkově moc pomalý.
2) CPU-Z mi v záložce Memory píše hodnoty 1:1, 3.0-4-4-8
a "performance mode enabled" ... jsou tyto hodnoty normální? A nemoh bych nějak upravit v biosu ten 3.0-4-4-8 aby se paměti zrychlily? Moc se v tom nevyznám
.... děkuji za odpověďi
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Chce to vyzkoušet, jestli by to nejelo v dualu i v kombinaci 1024 vs 512+512...
V biosu si můžeš zkusit pohrat i s časovanim a jít níž než je tech 3-4-4-8, ale u i865 nema časovani temer zadnej vliv na vykon a to odladění může bejt běh na dlouhou trat, kdyz zkusíš treba 2,5-3-3, tak to jet může, ale chce to dlouhej test a nevim jestli kvuli par procentům vykonu ti to za to stojí.
Jinak to chapeš spravne - hra, ktera žere treba 800MB ram, by ti ted (pokud jedeš v singlu) jela o par FPS hůř než predtim, kdyz si mel dual.
Naopak hra, která žere 1800MB se bude hrát pohodlněji, pac nebude za kazdym rohem zaškubávat a dotahovat textury, zvuky a buhví co ješte, co na 1GB musela ...
V biosu si můžeš zkusit pohrat i s časovanim a jít níž než je tech 3-4-4-8, ale u i865 nema časovani temer zadnej vliv na vykon a to odladění může bejt běh na dlouhou trat, kdyz zkusíš treba 2,5-3-3, tak to jet může, ale chce to dlouhej test a nevim jestli kvuli par procentům vykonu ti to za to stojí.
Jinak to chapeš spravne - hra, ktera žere treba 800MB ram, by ti ted (pokud jedeš v singlu) jela o par FPS hůř než predtim, kdyz si mel dual.
Naopak hra, která žere 1800MB se bude hrát pohodlněji, pac nebude za kazdym rohem zaškubávat a dotahovat textury, zvuky a buhví co ješte, co na 1GB musela ...
- Thorus
- Nováček

dobře, moc děkuju za vysvětleníSentenced píše:Chce to vyzkoušet, jestli by to nejelo v dualu i v kombinaci 1024 vs 512+512...
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jasně,
pokud hraješ hry, ktery chteji víc jak GB (Gothic3, LOTR2, Company of Heroes, FEAR a mraky dalších) , tak se ten upgrade vyplatí a dá se oželet i ten dual channel.
Pokud bys hral hry, ktery tolik nechtej, tak sis nepomohl, naopak.
Idealne nekam prodej ty dve 512ky a kup ješte jednu gigovku a máš klid.
pokud hraješ hry, ktery chteji víc jak GB (Gothic3, LOTR2, Company of Heroes, FEAR a mraky dalších) , tak se ten upgrade vyplatí a dá se oželet i ten dual channel.
- Thorus
- Nováček

možná to někdy udělámSentenced píše:Jasně,