Velký test zdrojů do 600W - výsledky !!!!!

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Seasonic je IMHO nejlepší elektricky (tedy i Corsair, to jsou opět Seasonicy), ale Enermax není o mnoho pozadu a Cable Managment mají doveden k dokonalosti a mě naprosto vyhovuje a je pro mě už nepostradatelný (jedna z největších výhod je, že při např. nových konektorech nemusím měnit celý zdroj, ale ke kvalitnímu zdroji dokoupim jen potřebné konektory ...). Co se hlučnosti týče, nej Corsair, Seasonic, Enermax při větším zatížení už o sobě dá trochu vědět, ale pořád patří k nejtišším zdrojům na trhu ;)
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

pokud to vezmu ciste podle toho testu tak jedine v cem je lepsi seasonic je ucinnost a hluk... v ostatnim enermax a to naprosto jasne nad vsemi ostatnimi zdroji ze vsech kategorii
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

xsuchy09 píše:Seasonic je IMHO nejlepší elektricky (tedy i Corsair, to jsou opět Seasonicy), ale Enermax není o mnoho pozadu a Cable Managment mají doveden k dokonalosti a mě naprosto vyhovuje a je pro mě už nepostradatelný (jedna z největších výhod je, že při např. nových konektorech nemusím měnit celý zdroj, ale ke kvalitnímu zdroji dokoupim jen potřebné konektory ...). Co se hlučnosti týče, nej Corsair, Seasonic, Enermax při větším zatížení už o sobě dá trochu vědět, ale pořád patří k nejtišším zdrojům na trhu ;)
Ty si můj člověk. :wink: Máš ale pravdu, lépe bych to nenapsal, ale proto jsme ten zdroj kupovali, no ne. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Don píše:pokud to vezmu ciste podle toho testu tak jedine v cem je lepsi seasonic je ucinnost a hluk... v ostatnim enermax a to naprosto jasne nad vsemi ostatnimi zdroji ze vsech kategorii
Víš takhle bych to také rád napsal, ale protože ho vlastním, hned by se na mě vrhly, ale souhlasím s tebou. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

coz prave znamena ze elektricky na tom lepe neni
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Don píše:pokud to vezmu ciste podle toho testu tak jedine v cem je lepsi seasonic je ucinnost a hluk... v ostatnim enermax a to naprosto jasne nad vsemi ostatnimi zdroji ze vsech kategorii
mno tak teda netusim co myslis tim ostatnim?? ale pokud osazeni a elektr. vlastnosti, tak imho by me zajimalo kdes na to prisel :o
ve vetsine recenzi se doctes ze osazeni seasonicu jsou jedny z nejlepsich
ale nejen enermax ale i ostatni kvalitni zdroje v tomto nejsou pozadu ci si nemaji co vycitat.

osobne me na enermaxu vadi hlavne hluk a jeho nastaveni fanu, ten pri vyssi zatezi uz toci docela rapidne hodne oproti seasonicu ci corsairu
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Lazovak píše:
mno tak teda netusim co myslis tim ostatnim?? ale pokud osazeni a elektr. vlastnosti, tak imho by me zajimalo kdes na to prisel :o
ale nejen enermax ale i ostatni kvalitni zdroje v tomto nejsou pozadu ci si nemaji co vycitat.

osobne me na enermaxu vadi hlavne hluk a jeho nastaveni fanu, ten pri vyssi zatezi uz toci docela rapidne hodne oproti seasonicu ci corsairu
Já bych jen ocenil, kdyby jsi mi vysvětlil ten hluk. Já ten zdroj mám a nevím o něm. O jakém " hluku " tu pořád mluvíš ??

Edit: nech to být, to je jedno. Enermax patří k těm lepším a to nikdo nevyvrátí. :wink:
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Jackal píše: Já bych jen ocenil, kdyby jsi mi vysvětlil ten hluk. Já ten zdroj mám a nevím o něm. O jakém " hluku " tu pořád mluvíš ??
ono kazdej ma jine usi :wink:, znam taky spousty lidi kteri tvrdi ze je enermax tichej
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Lazovak píše:

psal jsem ciste dle testu... takze jsem na to prisel asi tam... ma presnejsi vystupni napeti a projevuje se zvlneni... precti si ten test a nebud linej
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Don píše: psal jsem ciste dle testu... takze jsem na to prisel asi tam... ma presnejsi vystupni napeti a projevuje se zvlneni... precti si ten test a nebud linej
linej nejsem, ale computer nectu, resp. nekupuji :wink:
ale ok, ja zas doporucuji precist recenze na http://www.silentpcreview.com/
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

Jackal píše:
oyza píše:hele jackale, pisou tam na kolika kusech to testovali? jestli na jednom od kazdyho, tak je to mrtvy.... :)
xsuchy09 odpověděl dobře, to jak se ptáš a chceš zpochybnit test, je laciné. :wink:
no xsuchy09 napsal, ze to delal kamos tudiz by se dalo uvazovat o relevantnosti jeho postu :) ne ted vazne. 30 zdroju je masakr a imho je to blbost testovat najednou, protoze prave tim pak trpi "kvalita" testu. radsi bych videl 10 u nas bezne dostupnych, rozumnej i objemem prodeje zastoupenych, prodavanych zdroju a od kazdeho 2 kusy, kde se jiz znacne da omezit chyba kusu a mereni. kdysi na stredni elektro jeden nas profesor na mereni mel oblibenou vetu:"Muzete namerit co chcete, ale pokud nemate s cim srovnat, delate to zbytecne." Nechci nijak napadat kvalitu testu - proc taky, muj zdroj v ni vysel bajecne, muzu byt rad, ze jsem sve penize utratil dobre. jen mi to kazi dojem. add ty modely - pochybuji, ze by jim nebyl schopen kdokoliv z prodejcu zapujcit bezne prodavany model a ikdyby nebyl ochoten, jaky je problem, snad krom moralniho, zdroj koupit a v lhute dane x-obchody bez udani duvodu vratit... testu hw je vsude spousta, gpu, cpu, mechanik, ceho chces... asi jsem zaujaty, ale vysledek gpu v 3dmarku a jinych testech je informativni uz jen z duvodu zbytku sestavy a nemoznosti porovnat - dostanes proste nejakou cifru s ohledem na okolnosti a s tou si porad jak umis, cpu v testech - to same, mechaniky treba uz jsou mene zavisle a opravdu je jedno, jestli dany kus vypaluje o 3s dvd dele nebo ne, ale zdroj je zdroj a u nej informativni hodnota, ze dany kousek dodava 12,2V na 12V vetvi je skvela, ale fakt, ze do desky posle o 0,xV jiny napeti nebo na nejake zarizeni hodi o 0,xA jinej proud a ta vec chcipne, pripadne ma-li utahnout dle informace 350W a kolabuje uz pri 300W mi prijde trochu o necem jinem. kdyz se vyspis s jednou zenskou, nemuzes rict, ze je v posteli skvela, dokud to nesrovnas s jinou. myslet si, ze je i rano krasna, kdyz ji vidis prvni rano a ne treba uz dve rana....
fuj uz nebudu pit, pak pisu pikatchoviny, ale kdyz uz sem toho tolik napsal, tak to odeslu .)
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

z hospy rovnou na forum :)))) to delam taky :D...ale jako moc pekny no:) Me spis mrzi ze tam neotestovali vic OCZ zdrojů,ty by mě moc zajimali...
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

oyza píše:
Jackal píše: xsuchy09 odpověděl dobře, to jak se ptáš a chceš zpochybnit test, je laciné. :wink:
no xsuchy09 napsal, ze to delal kamos tudiz by se dalo uvazovat o relevantnosti jeho postu :) ne ted vazne. 30 zdroju je masakr a imho je to blbost testovat najednou, protoze prave tim pak trpi "kvalita" testu. radsi bych videl 10 u nas bezne dostupnych, rozumnej i objemem prodeje zastoupenych, prodavanych zdroju a od kazdeho 2 kusy, kde se jiz znacne da omezit chyba kusu a mereni. kdysi na stredni elektro jeden nas profesor na mereni mel oblibenou vetu:"Muzete namerit co chcete, ale pokud nemate s cim srovnat, delate to zbytecne." Nechci nijak napadat kvalitu testu - proc taky, muj zdroj v ni vysel bajecne, muzu byt rad, ze jsem sve penize utratil dobre. jen mi to kazi dojem. add ty modely - pochybuji, ze by jim nebyl schopen kdokoliv z prodejcu zapujcit bezne prodavany model a ikdyby nebyl ochoten, jaky je problem, snad krom moralniho, zdroj koupit a v lhute dane x-obchody bez udani duvodu vratit... testu hw je vsude spousta, gpu, cpu, mechanik, ceho chces... asi jsem zaujaty, ale vysledek gpu v 3dmarku a jinych testech je informativni uz jen z duvodu zbytku sestavy a nemoznosti porovnat - dostanes proste nejakou cifru s ohledem na okolnosti a s tou si porad jak umis, cpu v testech - to same, mechaniky treba uz jsou mene zavisle a opravdu je jedno, jestli dany kus vypaluje o 3s dvd dele nebo ne, ale zdroj je zdroj a u nej informativni hodnota, ze dany kousek dodava 12,2V na 12V vetvi je skvela, ale fakt, ze do desky posle o 0,xV jiny napeti nebo na nejake zarizeni hodi o 0,xA jinej proud a ta vec chcipne, pripadne ma-li utahnout dle informace 350W a kolabuje uz pri 300W mi prijde trochu o necem jinem. kdyz se vyspis s jednou zenskou, nemuzes rict, ze je v posteli skvela, dokud to nesrovnas s jinou. myslet si, ze je i rano krasna, kdyz ji vidis prvni rano a ne treba uz dve rana....
fuj uz nebudu pit, pak pisu pikatchoviny, ale kdyz uz sem toho tolik napsal, tak to odeslu .)
Asi te nechapu??
Co to tu meles,ze neni s cim srovnavat??
Testovali hafo zdroju,postavili kvuli tomu testovaci masinu,ktera simulovala i teploty v kompu,poklesy napeti,jak dlouho zdroj vydrzi mikro vypadky v siti atd..
A to ze 350w zdroj chcipne pri 300w si myslim,je taky dobry vedet ne??
Podle me supr test,s kterym meli v computeru prace az nad hlavu
MadCap
Nováček
Nováček

Příspěvek od MadCap »

To si ale pokacate ale pritom to v podstate takmer nikto zo zucastnenych necital. To je vam tych 60Kc moc? Tie vysledky tu inak nemaju co robit, porusuje to zakon a casopis si kazdy z vas moze kupit na trafike ...
I’m the trouble starter, fuckin’ instigator.
I’m the fear addicted, danger illustrated.
I’m the bitch you hated, filth infatuated.
Yeah. I’m the pain you tasted, fell intoxicated.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

MadCap píše:To si ale pokacate ale pritom to v podstate takmer nikto zo zucastnenych necital. To je vam tych 60Kc moc? Tie vysledky tu inak nemaju co robit, porusuje to zakon a casopis si kazdy z vas moze kupit na trafike ...
Ja ho osobne mam kupuju prakticky kazdy cislo
MadCap
Nováček
Nováček

Příspěvek od MadCap »

Red Devil píše:
MadCap píše:To si ale pokacate ale pritom to v podstate takmer nikto zo zucastnenych necital. To je vam tych 60Kc moc? Tie vysledky tu inak nemaju co robit, porusuje to zakon a casopis si kazdy z vas moze kupit na trafike ...
Ja ho osobne mam kupuju prakticky kazdy cislo
preto tam je to takmer 8)
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

Red Devil píše: Asi te nechapu??
Co to tu meles,ze neni s cim srovnavat??
Testovali hafo zdroju,postavili kvuli tomu testovaci masinu,ktera simulovala i teploty v kompu,poklesy napeti,jak dlouho zdroj vydrzi mikro vypadky v siti atd..
A to ze 350w zdroj chcipne pri 300w si myslim,je taky dobry vedet ne??
Podle me supr test,s kterym meli v computeru prace az nad hlavu
no napsal si to hned v prvni vete...
ano mas pravdu, to ze chcipne je dobry vedet - tak to bylo mysleno. prace nadhlavu, skvelej test, jen me na tom "mrzi" jiz zminene. zdroj je srdce kompu a nemel by se testovat "informativne" jako jiny hardware. proto me mrzi, ze jich nebylo min ale 2 kousky od kazdyho a vice bezne pouzivanych zdroju nez treba be quiet nebo trust...
Naposledy upravil(a) oyza dne pon 18. čer 2007, 08:32, celkem upraveno 1 x.
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

K cemu dva kousky a proc informativne??
Napodobovaly tam realnej provoz...
Myslis,ze kdyby meli dva kusy od kazdyho tipu,ze by to k necemu bylo??
To je prece kravina
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Bodaj by tam toho pochcipalo viac a tie sracky co pochcipali by zakazali predavat :jaw:
Ked tak pozeram sracky od Chill Inovation su zase v PREDAJI !!!! :blee:
JAK JE TOTO MOZNE :devil: :stupid:

COI BY SI MALA ROBIT SVOJU PRACU DOKLADNEJSIE. AUTOR RECENZIE BY MAL PODAT OZNAMENIE NA POZASTAVENIE PREDAJA TOHO CO POCHCIPALO ..TO MYSLIM UPLNE VAZNE 8)
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
MadCap
Nováček
Nováček

Příspěvek od MadCap »

Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“