Jak nejlépe zabezpečit PINy, hesla apod?

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Radek Novák
Nováček
Nováček

Jak nejlépe zabezpečit PINy, hesla apod?

Příspěvek od Radek Novák »

Jelikož mám v poslední době několik kreditních karet, různých účtů na různých stránkách a také několik webových stránek, tak má pamět už moc nestačí na to, aby si všechno pamatovala a proto bych rád pomocí nějakého prográmku ukládal všechna hesla. Jelikož využívám TrueCrypt, napadlo mě si tyto věci ukládat do texťáku, který bude zašifrován pomocí tohoto prográmku. Je to bezpečné? Neexistuje něco lepšího klidně i komerčního?
likc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od likc »

Tuzka a papir? :)) No osobne jsem pouzival jednoduchy diar, zaheslovany vstup do jeho seznamu... Sice je to kalkulacka na vic a kdyz ji ztratis, tak jsi v.... Ale jinak vcelku bezpecny, rekl bych.
Petak69
Nováček
Nováček

KeePass

Příspěvek od Petak69 »

Tak přesně stejný problém jsem vyřešil nalezením dokonalého programu KeePass. Je lepší využívat jeho přenosnou verzi na flashce. http://portableapps.com/apps/utilities/keepass_portable
Existuje pro něj i český překlad. Všechna hesla ukládá do zašifrovaného souboru. Ten si lze samozřejmě uložit na několika místech, takže při ztrátě přenosného disku o hesla nepřijdeš. Lze si do něj i ukládat soubory jako přílohy k heslům. Neznám nic lepšího.
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Potrable TrueCrypt, cca 20MB disk na USB Flash a mam tam co potrebuju.
Petak69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petak69 »

Teď už si nejsem zcela jistý, ale ani tato přenosná verze nemůže namountovat disk, pokud na to nemá dostatečná práva systému. Nebo se pletu?
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Petak69 píše:Teď už si nejsem zcela jistý, ale ani tato přenosná verze nemůže namountovat disk, pokud na to nemá dostatečná práva systému. Nebo se pletu?
Spoustis EXE na svoji flashce, ktera namountuje soubor na svoji flashce. Nevidim v tom problem. Tedy samozrejme pokud nemas zablokovan pristup na USB.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

tohle si ukládám do zaheslované peněženky v mobilu a mam piny vždy při ruce :)
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“