Zařízení USB nefunguje (problém s napájením klávesnice)

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
jerrry
Nováček
Nováček

Zařízení USB nefunguje (problém s napájením klávesnice)

Příspěvek od jerrry »

Mám notebook FSC, a jelikož dost píšu, přikoupil sem si k němu podsvícenou USB klávesnici TRUST KB-1500. Klávesnice funguje v pohodě, ale jen do té doby, než zapnu podsvícení, pak v systému (XP SP2) přestane fungovat, a to samé se děje i třeba přímo v biosu.

Zkoušel jsem psát na tech. podporu (CZ i ENG), a všude mě odkazovali, že to dělá tohle http://support.microsoft.com/kb/870893/cs . Nemá někdo řešení, jak to obejít nebo napájet, aby mi to fungovalo? Budu moc vděčný za jakoukoliv radu, díky :-)

jeste doplnim, ze jsem klavesku zkousel i na dalsich pc a noteboocich, a fsude chodila bez problemu (cimz se vylucuje zavada na klavesnici).
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Prihodim poddotaz.. podobna situace.. USB 2.0 řadič v PCI.. pripojim-li flash klicenku vse jede jak ma.. pripojim-li externi disk (napr. 2.5") bez sance.. budto se vubec neukaze, nebo se behem chvilky kopirovani odpoji.. premyslim nad tim, jestli to nemuze byt napeti.. bohuzel, napr. pri pripojeni 3,5 ext. disku s adapterovym napajenim stejna situace.. :(
Petr L.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr L. »

Problem bude pravděpodobně v tom, ze USB da je 500 mA na 2 USB konektory , takže zapnutim podsvicenim, nebo pridanim dalsiho zarizeni vzroste spotreba nad tutuo hodnotu a USB se vypne.
jerrry
Nováček
Nováček

Příspěvek od jerrry »

zkusil sem vsechno ostatni z usb odpojit a nechat tam single klavesnici, a stejne mi to porad dela. pritom na jinem notebooku mam pripojenou mys i s klavesnici a aktivnim podvicenim, a without problems.
Petr L.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr L. »

skusil bych zmerit spotrebu klavesnice, jestli to neni na hranici tech 500mA.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“