Stále se točící větráčky

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
TSSK
Nováček
Nováček

Stále se točící větráčky

Příspěvek od TSSK »

Zdravím, mám takový problém, kterého sem si nedávno všiml..Když vypnu PC, tak se mi stále točí větráčky - chipset, procesor..Je to velice nepříjemné, hlavně v noci..Nevíte čím to může být? Napadá mě jako možná příčina zdroj :idea: , ale netuším čím to je způsobeno atd..Díky moc
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Problém bude nejspíš v tom, že tvoje deska nepřechází do režimu Stand By, ale do S1 nebo S2. Obvykle to jde nastavit v biosu.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
TSSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TSSK »

Opravdu? Zkusím to tam pohledat jestli to je opravdu ono..Zatím dík
TSSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TSSK »

No tak sem zkoušel nastavit - tuším, že to byla položka sleep state - bylo definováno auto, další možnosti S1 nebo S3 ať sem zvolil cokoliv, větráčky se stále točí..Je to tato položka nebo sem měnil něco jiného?
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Jo, to by mělo bejt ono.
G0 - zapnuto
G1 - S1: zapnuto, jen se vypne monitor a HDD
G1 - S2: jako S1 + vypnutý procák
G1 - S3: uspání do RAM, malá spotřeba, mělo by se vypnout vše mimo desky
G1 - S4: uspání do HDD, uspání + přepnutí do G2
G2: (občas ozn. jako S5), vypnutí, pod napětím je jen deska
G3: vypnuto vypínačem (třeba vzadu na zdroji)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
TSSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TSSK »

Promiň teď sem to moc nepochopil... :oops: Co znamená G0...G3..Já tam mám jen možnosti: S1, S3 a auto..Jde mi o to, že když prostě vypnu PC, klasicky ve windows..tak,aby bylo vyplé..nevím jak to říct bez napětí..Prostě aby se ty větráčky a nic podobného netočilo..:)
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

To, co jsem napsal výše jsou režimy aktivity počítače (géčka).
eSka jsou režimy spánku a úspory.

Taky napiš, kam máš připojené ty větráky MB / kabel od zdroje / ovl. panel /...
Napětí zjistíš jednoduše - prostě se bude točit.

PS: Doufám, že ve Widlích vypínáš Start - vypnout - vypnout a ne uspat / úsporák. A ještě zkus vypnout kompa natvrdo - podrž několik (obvykle 5) sekund tlačítko vypínání, jestli se ti ty větroně zastaví, nebo ne.
TSSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TSSK »

No tak větráček chipsetu je standartně připojen na konektor na desce..Také chladič procesoru..Ta deska je asi pod napětím-ale nejspíš jenom nějaká část, protože třeba přídavné větráčky vzadu a vpředu před disky se netočí..

Co sem hledal v BIOSU tak tam ty "géčka" nemám, pouze "eska"..Jo, PC vypínám standartně Start - vypnout...Zkoušel sem to vypnout i natvrdo, přidržením tlačítka, ale je to pořád stejné - furt se točí..Taky sem zkoušel, když se to točí - PC je vypnuté, tak vzadu na skříni vypnout tím kolébkovým tlačítkem zdroj a poté ho znovu zapnout..někdy se ty větráčky roztočily a někdy ne..nebo po delší době..
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

TSSK a este mi prezrad aky mas operacny System ... uz mi asi 15ludi doslo do obchodu co sme im nainstalovali Vistu ze po stlaceni tlacitka Obrázek Off
Sa im PC Vypne ale Vetraky sa stale tocia ... Totiz Vista Tlacitkom Off uvedie Zostavu iba do sleep Mode ... Vo Viste sa PC vypina v ponuke Shut Down
... ak mas XP tak nepoznam riesenie :oops:
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

TSSK píše:větráček chipsetu je standartně připojen na konektor na desce..Také chladič procesoru..

Co sem hledal v BIOSU tak tam ty "géčka" nemám, pouze "eska"
A vadilo by ti moc, kdyby sis přepojil ty dva větráčky na molex (přes regulátor)?
Jasně, v biosu jsou jen eSka, to je normální.
Tarwas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tarwas »

bych to videl na to co řiká Shark NX
C2D 6300@2.8GHz +Arctic Cooling Freezer 7 Pro| Gigabyte 965P-DS3| Sapphire (ATI) Radeon X1950 PRO+Zalman VF900-CU| GEIL DIMM 2GB (2x1GB) DDR2 PC6400 800MHz Ultra (4-4-4-12)| Fortron 400W| Briza E6097 black| Maxtor 250GB SATAII a Maxtor 80GB PATA| Microsoft Intellimouse Explorer 3.0A + QcK steel...
seiko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od seiko »

Vypni si zdroj zo zadu a nic sa ti tocit nebude: :o
CZEBLADE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZEBLADE »

A co kdyz mu to taky nepomuze ? .... :sigh:
Modul plugin nebyl nalezen, ale presto v nem doslo k chybe. :D Opravdu chcete Tento pocitac vyhodit do kose :P
TSSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TSSK »

to Shark NX: Mám XP - takže asi nic :(

to andrej cepka: Však to taky teď dělám - protože to je jediné řešení, na které jsem prozatím přišel - ale na pořád mi přijde krajně nevhodné...

to Trinom: Ani nevadilo, pokud to pomůže tak proč ne ale nevím jak na to.. :oops:
uraf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uraf »

CZEBLADE píše:A co kdyz mu to taky nepomuze ? .... :sigh:
To by pak měl někdo dostat nobelovku, že vynalezl přístroj, co k činosti nepotřebuje el. proud :-D (nebo perpettum mobile)
Dvě věci jsou nekonečné, vesmír a lidská blbost, ale tím vesmírem si nejsem tak jist.:D A.Enstein
Ntb: Asus EEE 1201n
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

TSSK píše:to Trinom: Ani nevadilo, pokud to pomůže tak proč ne ale nevím jak na to.. :oops:
Tak se koukni po nějakým regulátoru na http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... th_start=9 , třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42687 .
Pokud regulaci nepotřebuješ, ber http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31656 .
TSSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TSSK »

Ok porozhlédnu se po tom..Regulaci prozatím nepotřebuju, takže bych to zkusil pouze s tou redukcí..Myslíš teda, že to pomůže?
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

hele a to mas v kompu jen vetrak na cpu a chipsetu? zadnej jinej napajenej z desky? paklize to vypnes tim kolibkacem vzadu a znova zapnes tak se ti pusti vetraky a bezi porad?(nektere desky protoci vetraky) disky nic? paklize bezi jen vetrak tak bych rekl ze to bude vadna deska nebo zdroj - spis deska, protoze nevim jak by samotnej zdroj protlacil stavu az na vetrakovy konektory kdyz mu to deska nepovoli.
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

oyza píše:paklize bezi jen vetrak tak bych rekl ze to bude vadna deska nebo zdroj - spis deska, protoze nevim jak by samotnej zdroj protlacil stavu az na vetrakovy konektory kdyz mu to deska nepovoli.
Taky bych řekl, nezdá se mi, že by to byla vlastnost...
TSSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TSSK »

oyza píše:hele a to mas v kompu jen vetrak na cpu a chipsetu? zadnej jinej napajenej z desky? paklize to vypnes tim kolibkacem vzadu a znova zapnes tak se ti pusti vetraky a bezi porad?(nektere desky protoci vetraky) disky nic? paklize bezi jen vetrak tak bych rekl ze to bude vadna deska nebo zdroj - spis deska, protoze nevim jak by samotnej zdroj protlacil stavu az na vetrakovy konektory kdyz mu to deska nepovoli.
ne mám ještě další dva přidavné větráky - jeden vzadu na skříni a druhý vepředu před disky..Ty se ale když je PC vypnuté netočí - točí se pouze větráky na CPU, chipsetu a taky sem předtím zapomněl na grafiku - na té se točí taky..Jo říkáš to správně, když to vypnu vzadu na zdroji a znova zapnu tak se ty 3 větráky točí pořád..to samé po vypnutí PC..Takže je to deska nebo zdroj? A je to na reklamaci? Zkoušel sem PC pustit i s jiným starým neznačkovým zdrojem, který není už minimálně 2 roky použivaný a ty větráky se točili taky.. Po mých předchozích zkušenostech se všemožnými deskami ty moje vždy odchází těsně před nebo po vypršení záruční doby - tahle co mám nyní má záruku do listopadu (MSI K7N2 Delta2 Platinum Edition)..Zdroj je Redstar 350W (já vím, žádná bůhví jaká značka..)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“