EIST a C1E

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
nuchtala
Začátečník
Začátečník

EIST a C1E

Příspěvek od nuchtala »

Mám desku Gigabyte DS4 a E4300 na 2,904MHz,bez zvýšení napětí.Funkce EIST a C1E jsem dal na disabled,ale nevím,jestli nemají být zapnuté.Např.když udělám test procesoru v Everestu (EIST a C1E enabled),tak mě ukazuje výsledek testu menší hodnotu a takt jen 1980MHz,než na disabled,kdy je pořád na 2904MHz.Tak zapnout či vypnout?
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

vypnut. je to automaticke podtaktovavanie.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nechat zapnuto, pokud mas vse stabilni, nevidim duvod, proc v idlovani jet porad naplno
nuchtala
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nuchtala »

Aby funkce EIST fungovala správně,musí být i ve Win zaplé...v možnostech napájení minimální spotřeba?Tak mě to bylo řečeno.
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

nuchtala píše:Aby funkce EIST fungovala správně,musí být i ve Win zaplé...v možnostech napájení minimální spotřeba?Tak mě to bylo řečeno.
Presne tak, ale pri C1E to ridi BIOS. Ja osobne mam EIST vypnuty a C1E zapnute.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

tuto funkci MUSIS mit vypnutou! Pokud pretaktovavas cpu nemuzes po nem chctit aby ti pak behem necinnosti snizoval takty a napeti, to by ti to take mohlo z niceho nic padat a EIST se bude tlouct s pretaktovanim ...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nemas pravdu, pokud bude mit pretaktovano bez zvyseni napeti, jako ze ma, tak EIST bude fungovat porad stejne dobre, mam to taky tak a funguje to. EIST ti meni jen FID a VID, takze logicky danymu nasobici odpovida dany napeti a protoze nema hybano s napetim, tak je jasny, ze to CPU na 99% ustoji uplne v pohode.
Zkouseno E4300@2.7GHz a fungovalo to bezchybne
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

no to ano, ale ja rikam po pretaktovani ... a s tim samo pocitam i s vyssim napetim ... 2.7 neni zadne OC ... :lol:

mimoto to prepinani pretaktovaneho cpu znacne zatezuje cpu ale hlavne cipset a jeho delicky ...proto i v nejzakladnejsi prirucce OC najdes vypnout vsechny setrici funkce ...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

to jo, na nejaky vetsi OC to neni....on ale taky ma 2.9 na coz se vztahovala otazka ;)
Jasne, ze kdyz jedes na 4GHz a mas tam 1,6V tak kdyz to shodi na 1,1V tak to udela jen paseku...
nuchtala
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nuchtala »

Když dám v možnostech napájení minimální spotřeba,tak se mě vždycky sníží násobič na 6 (2100 MHz) a výš to nejde....např. při hře.Když dám doma nebo v kanceláři,tak to jede na 2,1 GHz a když zapnu hru,tak se zapne násobič na 9 (3150 MHz).Tak sem to nechal na ,,doma,,.
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

nuchtala klidně to zapni (C1E) funguje totiž tak, že pokud nemáš Volty v BIOSu na Auto, tak se po snížení násobiče volty nesníží.
Jenom se sníží frekvence CPU a ušetříš tak nějaké WATTy.
Já třeba mám už nějakou dobu "jenom" 3000 MHz (333x9). Mám to proto, že při těchto frekvencích jsou úplně všechna napětí na minimu, nebo u CPU pod defaultem (1.24V místo 1.325V), takže jedu pěkně tichoučce a relativně chladně :))

Ad. Samozřejmě že pokud jedeš na vysoké FSB a nízký násobič (např. 7), tak se to absolutně nevyplatí (rozdíl 400 MHz apod. prostě neušetří dostatečné množství šťávy) :)
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“