EIST a C1E
- nuchtala
- Začátečník
-
EIST a C1E
Mám desku Gigabyte DS4 a E4300 na 2,904MHz,bez zvýšení napětí.Funkce EIST a C1E jsem dal na disabled,ale nevím,jestli nemají být zapnuté.Např.když udělám test procesoru v Everestu (EIST a C1E enabled),tak mě ukazuje výsledek testu menší hodnotu a takt jen 1980MHz,než na disabled,kdy je pořád na 2904MHz.Tak zapnout či vypnout?
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý
- nuchtala
- Začátečník
-
- SWE
- Začátečník
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý
nemas pravdu, pokud bude mit pretaktovano bez zvyseni napeti, jako ze ma, tak EIST bude fungovat porad stejne dobre, mam to taky tak a funguje to. EIST ti meni jen FID a VID, takze logicky danymu nasobici odpovida dany napeti a protoze nema hybano s napetim, tak je jasny, ze to CPU na 99% ustoji uplne v pohode.
Zkouseno E4300@2.7GHz a fungovalo to bezchybne
Zkouseno E4300@2.7GHz a fungovalo to bezchybne
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý
- nuchtala
- Začátečník
-
- SWE
- Začátečník
nuchtala klidně to zapni (C1E) funguje totiž tak, že pokud nemáš Volty v BIOSu na Auto, tak se po snížení násobiče volty nesníží.
Jenom se sníží frekvence CPU a ušetříš tak nějaké WATTy.
Já třeba mám už nějakou dobu "jenom" 3000 MHz (333x9). Mám to proto, že při těchto frekvencích jsou úplně všechna napětí na minimu, nebo u CPU pod defaultem (1.24V místo 1.325V), takže jedu pěkně tichoučce a relativně chladně
)
Ad. Samozřejmě že pokud jedeš na vysoké FSB a nízký násobič (např. 7), tak se to absolutně nevyplatí (rozdíl 400 MHz apod. prostě neušetří dostatečné množství šťávy)
Jenom se sníží frekvence CPU a ušetříš tak nějaké WATTy.
Já třeba mám už nějakou dobu "jenom" 3000 MHz (333x9). Mám to proto, že při těchto frekvencích jsou úplně všechna napětí na minimu, nebo u CPU pod defaultem (1.24V místo 1.325V), takže jedu pěkně tichoučce a relativně chladně

Ad. Samozřejmě že pokud jedeš na vysoké FSB a nízký násobič (např. 7), tak se to absolutně nevyplatí (rozdíl 400 MHz apod. prostě neušetří dostatečné množství šťávy)