divné chování disku ST340016A

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

divné chování disku ST340016A

Příspěvek od Václav Sedlář »

Mám disk seagate st340016a v mém starším "záložním" PC.
Na PC mám 2 uživatelské účty (můj učet s právy administrátora a omezený účet).
Problém je v tom, že když se někdo přihlásí na ten omezený účet, tak je vše OK do té doby, než se PC vypne, protože po zapnutí se skoro vždy spustí při bootu win XP pro chdsk a začne kontrolovat disk a že prej je to nutné a vždy najde dost chyb.
Ale když se přihlásím na můj neomezenej účet tak se tohle nikdy po opětovném zapnutí nestane. Co s tím?

PS.:
Disk už měl jednou problém s 1 sektorem, takže byl proveden remap a nasledoval formát a nová instalace win, ale dělal to před i po instalaci win.
Tarwas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tarwas »

bych skusil kontrolu povrchu disku, jestli se vadny sektor nešíří
C2D 6300@2.8GHz +Arctic Cooling Freezer 7 Pro| Gigabyte 965P-DS3| Sapphire (ATI) Radeon X1950 PRO+Zalman VF900-CU| GEIL DIMM 2GB (2x1GB) DDR2 PC6400 800MHz Ultra (4-4-4-12)| Fortron 400W| Briza E6097 black| Maxtor 250GB SATAII a Maxtor 80GB PATA| Microsoft Intellimouse Explorer 3.0A + QcK steel...
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

co na něm ne za fs ?
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

petr_ píše:co na něm ne za fs ?
NTFS
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

To je Baracuda IV, 40GB? To už je dost prehistorický kousek. Každopádně bych zálohoval důležitá data. Vypadá to na to, že odešel víc, než jeden sektor, mrknul bych na stránky výrobce jestli nenajdeš nějakou utilitu pro low format. Nicméně ten disk spíš dříve, než později odejde.
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Fifi píše:To je Baracuda IV, 40GB? To už je dost prehistorický kousek. Každopádně bych zálohoval důležitá data. Vypadá to na to, že odešel víc, než jeden sektor, mrknul bych na stránky výrobce jestli nenajdeš nějakou utilitu pro low format. Nicméně ten disk spíš dříve, než později odejde.
Jasně, s tím počítám že ten disk brzo odejde-taky už má na to právo-je kupovanej v roce 2002. Ale jak jsem už psal-je to moje záložní PC které mám u prarodičů a používám ho na net.

Na stránkách segate je program na kontrolu disku-s tím jsem to projel a tím jsem taky zjistil, že je v háji 1 sektor.

Další věc je divná- když použiju speedfan starý přes 1/2 roku, tak mi ukazuje stav disku pod 50%, ale když použiju speedfan nejnovější, tak skoro 100.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“