-!- Radeon HD2900XT - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Crocodilus píše:jj... budou to ovladače... ale je divný, že někomu to dělá, jinýmu asi ne... a dělá to u různých grafik... já to nechci zakřiknout... ťuk ťuk ťuk na dřevo, ale teď to nějak přešlo... uvidíme... a ještě malá technická... možná se mi to zdá, ale přijde mi, že se mi nějak pomalu překreslujou okna... když jedno otevřu a druhym přes něj přejíždim, tak obsah toho pod tim neni hned, ale je vidět jak se překresluje... asi už z toho blbnu, člověk jak vyskočí jedna moucha hned vidí mouchu za všim :roll:
Mě teda catalyst 7,4 vydrží scroll v opeře bze problému :-D
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

Na 100% to je ovladači na hd 2900xt,na předešlé gpu (x1900xt),jela opera bez problému.
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

owoce píše:Mě teda catalyst 7,4 vydrží scroll v opeře bze problému :-D
mě bohužel ne :(
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja si nainstaloval novej firefox a uz mi to 5 dni neudelalo zvlastni[/quote]
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Stratos píše:ja si nainstaloval novej firefox a uz mi to 5 dni neudelalo zvlastni
nejsou nějaký informace na zahraničních fórech? jak říkám, tenhle problém se alespoň u mě netýká čistě Opery ale celkově Windows :?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

Mayhem(cz) píše:Na 100% to je ovladači na hd 2900xt,na předešlé gpu (x1900xt),jela opera bez problému.
Napr. ja mam HD2900XT uz vyse mesiaca, cely cas mam nainstalovanu aj Operu aj Firefox a idu uplne OK, mal som vsetky drivery, ktore boli na tu kartu vydane a ani raz som este nevidel BSOD alebo restart VPU.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mirkee píše:
Mayhem(cz) píše:Na 100% to je ovladači na hd 2900xt,na předešlé gpu (x1900xt),jela opera bez problému.
Napr. ja mam HD2900XT uz vyse mesiaca, cely cas mam nainstalovanu aj Operu aj Firefox a idu uplne OK, mal som vsetky drivery, ktore boli na tu kartu vydane a ani raz som este nevidel BSOD alebo restart VPU.

podle me je spis na vine deska rekl bych co sem videl dela to hlavne lidem co maj DS4
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

změnil jsem MB a problém přestal :)
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

Takze pred chvilou mi to zacalo tiez, 2xreset VPU pri scrolovani vo Firefoxe a Worde.
Radas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radas »

Me se to vubec na xpckach nepodarilo rozjet,kazdych 5 minut reset vpu recover. Nainstaloval jsem vistu a v te to nedela.
MSI X670E Tomahawk, R9-7900X, Thermalright Ultra 120, Kingston DDR5 6000 2x16 CL30,
Sapphire RX6800, X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, Samsung 990 2TB,
WD 30EFRX, Antec P180B, Corsair TX750W
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Mě to zase dělá VPU recovery nebo modrou smrt když mám zapnuté popupy v QIP (alternativa ICQ), chvíli přesýpací hodiny, pak černo a buď se resetne adaptér nebo modrá smrt a restart PC, stačí ty popupy vypnout a je zatím klid, ale i tak divné.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

2900XT+Catalyst 7.5 ofiko drajvry

Jak uz tady nekdo zminoval, uvedene problemy se tykaji prakticky pouze a jen WinXP, ve Vistach se neobjevuji.

Coz mohu potvrdit i z vlastni zkusenosti. V XP (nechavam si je kvuliva flashovacim utilitam, kde je mam stoprocentne vyzkousene a nerad bych experimentama s flashovanim externich chipu ve Vistach vyrabel elektronicky srot, navic nezanedbatelne porizovaci ceny, jinak jedu vicemene uz pouze a jen na Vistach) jsou nektere webove stranky, ktere spolehlive vedou k BSOD na ati2dvag.dll knihovne, lze to proste nasimulovat a predvidat.
Ve Vistach na stejne masine se podobna zalezitost u mne jeste nevyskytla, ono uz podle urovne instalatoru a CCC, porovname-li verze pro XT a pro Visty, je videt, kam smeruje usili vyvojaru v prve rade.....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jak jsem napsal výše, netýká se to jen webových stránek ale obecně systému, padlo mi to do BSODu i v primitivním dialogu Přidat/odebrat hardware, nebyl spuštěnej žádnej prohlížeč, a nemám ani HD2900XT. takže na weby bych to neviděl, spíš nějakej obecnej problém ovladačů...
Pfizer & Moderna inside
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zombux píše:jak jsem napsal výše, netýká se to jen webových stránek ale obecně systému, padlo mi to do BSODu i v primitivním dialogu Přidat/odebrat hardware, nebyl spuštěnej žádnej prohlížeč, a nemám ani HD2900XT. takže na weby bych to neviděl, spíš nějakej obecnej problém ovladačů...
me uz to 5 dni nehodilo nic ani vpu cover reset apod musim to zaklepat :)
Crocodilus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crocodilus »

Jak sem výše klepal do dřeva, bylo to prd platný... po chvilkách klidu zase rup a tma... Tak už by bylo na čase, aby ty ovladače odladili... Zkusil sem napsat přímo do ATI... první odpověď byla automatická ve smyslu "dej si nejnovější ovladače na všechno" tim sem se odbýt nenechal a napsal sem jim, že to už mam... pak mi teda napsal už živej člověk, tak uvidíme...
Furt nad tim bloumam... že je to při scrollování (aspoň u mě)... a zrovna při scrollování kolečkem na myši... v tom bude zakopanej pes... zbavme se koleček na myších :-D
Ještě dotaz bokem? 65 (v klidu) a 90 (v běhu) stupňů Celsiových s původním chladičem je normál co? Mě je to teda celkem jedno, dokud mi z kejsu nepoteče plast :-D
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Crocodilus píše:Jak sem výše klepal do dřeva, bylo to prd platný... po chvilkách klidu zase rup a tma... Tak už by bylo na čase, aby ty ovladače odladili... Zkusil sem napsat přímo do ATI... první odpověď byla automatická ve smyslu "dej si nejnovější ovladače na všechno" tim sem se odbýt nenechal a napsal sem jim, že to už mam... pak mi teda napsal už živej člověk, tak uvidíme...
Furt nad tim bloumam... že je to při scrollování (aspoň u mě)... a zrovna při scrollování kolečkem na myši... v tom bude zakopanej pes... zbavme se koleček na myších :-D
Ještě dotaz bokem? 65 (v klidu) a 90 (v běhu) stupňů Celsiových s původním chladičem je normál co? Mě je to teda celkem jedno, dokud mi z kejsu nepoteče plast :-D
jo ty teploty sou normalni ted mam v planu otestovat S1 s 2x12cm vetrakama na 2900XT jestly to bude vykonejsi nez HR-03 kterej ma zebra moc husty tudiz je tam velkej odpor vzduchu coz by u ty S1 mohlo bejt lepsi ten ma zebra dal od sebe
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Stratos píše:jo ty teploty sou normalni ted mam v planu otestovat S1 s 2x12cm vetrakama na 2900XT jestly to bude vykonejsi nez HR-03 kterej ma zebra moc husty tudiz je tam velkej odpor vzduchu coz by u ty S1 mohlo bejt lepsi ten ma zebra dal od sebe
v testech pasivniho chlazeni vyhrava o neco malo S1. Pokud by to jeden vetrak 120 zmenil, tak by se z Accelero S1 stala skvela volba pro tyhle grafiky :)
http://www.svethardware.cz/art_doc-C1FF ... 45F3B.html

Jde tam S1 vubec namontovat ?? :oops:

At Redakce PCT promine, ze nelinkuju mistni test, ale ten je oproti tomuhle "mirne" nicnerikajici :oops:
az na tuhle mistni tabulku:
Obrázek
Naposledy upravil(a) rochne dne úte 19. čer 2007, 08:17, celkem upraveno 1 x.
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

rochne píše:
Stratos píše:jo ty teploty sou normalni ted mam v planu otestovat S1 s 2x12cm vetrakama na 2900XT jestly to bude vykonejsi nez HR-03 kterej ma zebra moc husty tudiz je tam velkej odpor vzduchu coz by u ty S1 mohlo bejt lepsi ten ma zebra dal od sebe
v testech pasivniho chlazeni vyhrava o neco malo S1. Pokud by to jeden vetrak 120 zmenil, tak by se z Accelero S1 stala skvela volba pro tyhle grafiky :)
http://www.svethardware.cz/art_doc-C1FF ... 45F3B.html

Jde tam S1 vubec namontovat ?? :oops:

At Redakce PCT promine, ze nelinkuju mistni test, ale ten je oproti tomuhle "mirne" nicnerikajici :oops:
S úpravou základny, proč by ne, Stratos měl hr-03 taky na x1900 a ted i na hd2900, maj stejnej rozteč děr ;-) imoh to půjde, a i když se nedosáhne o moc lepších teplot, dosáhne se mnohem nižšího hluku ;-)
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Takže Crossfire mi nejde, buď je blbá jedna z karet, nebo jedna z propojek, nebo to deska prostě z nějakého důvodu neumí, zkoušel jsem to jak pod vistama, tak pod XP, podle toho co jsem se díval na recenze to mám zapojeno správně, prostě nic nepomáhá, nový bios na desku jsem dával.
Skončím vždy na tomhle
Obrázek
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Jaky BIOS ma tvoje MoBo?
P5B DeLuxe podporuje Crossfire az s BIOSy 0709 a vyssimi....ale ten jsi updatoval. Jeste me napada....Jak mas nastaveny MCH v BIOSu?? 16x/4x nebo 8x/8x? Obavam se, ze 16x/16x P965 nezvlada...A nakonec....zkousel jsi pro rozchozeni Crossfire shodit pretakt procaku? Ono nekdy pro zacatek je dobre resetovat BIOS na defaultni hodnoty a pak postupne znova tunit.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“