změna rychlosti USB
Moderátor: Eddward
- dom016
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
změna rychlosti USB
Čus potřebuju změnit rychlost USB z 1.1 na 2.0, sběrnici mám 2.0 ale kvůli čtečce sem ji měl nastavenou na 1.1.Dík
- Shit
- Odborník PCT

Re: změna rychlosti USB
Rychlost USB se mění v nastavení BIOSu => proto se uvádí i popis sestavy.dom016 píše:Čus potřebuju změnit rychlost USB z 1.1 na 2.0, sběrnici mám 2.0 ale kvůli čtečce sem ji měl nastavenou na 1.1.Dík
- Fifi
- Středně pokročilý

To je sice pěkné, že se neorientuješ v nastavení BIOSu. Ale číst určitě umíš, tak zde prosím uveď typ své základní desky a verzi BIOSu. Jinak je to jednoduchá rada, podívej se do manuálu k desce. Může to být třeba záložka "Integrated Peripherals" a položka "On board USB controller". Ale to mi nevíme, neb jsi nám neřekl typ MB. Už mi rozumíš?
- dom016
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Maddogg
- Čestný člen

- seiko
- Začátečník

- Fifi
- Středně pokročilý

O jakém zařízení teď mluvíš? Nedává se tenhle řadič spíš do mobilních telefonů? Tohle máš na desce?zombux píše:heh, mám opačnej problém...
Tak tady se už vůbec nechytám. Typ základní desky? (uveden většinou bílým písmem na PCB) Verze BIOSu? (hlásí se při startu systému) To co jsi citoval, je spíš fragment verze BIOSu VGA.dom016 píše:sorry. Typ karty je socket 775 a verze biosu je 02.57
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: změna rychlosti USB
Mrkni do manualu od desky...dom016 píše:Čus potřebuju změnit rychlost USB z 1.1 na 2.0, sběrnici mám 2.0 ale kvůli čtečce sem ji měl nastavenou na 1.1.Dík
V biosu hledej polozku "Integrated Peripherals" - muze se jmenovat i trosku jinak napr "Onboard Configuration"

A hledej to co je podtrzeno.. Opet se to muze znacit odlisne, ale pochybuju ze to bude pod nejakym jinym nazvem nez prave USB s nejakym dodatkem..
Napr: USB Controller/ USB Configuration...
- Shit
- Odborník PCT

Re: RE
A dál nic?dom016 píše:V integrated peripherals je USB FUNCTIONS. Ale tam je jenom DISABLED a ENABLED.
(Jsem línej si stahovat a číst manuál na tuto desku...)
//Fifi: Jsem se do toho pustil. Už vím proč nemám rád MSI web, neb tak pomalý download. To je hrůza.
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Dodatek
No tak to nechas prirozene povoleny (enabled) a melo by to jet na "verzi 2.0"..dom016 píše:V integrated peripherals je USB 2.0 CONTROLLER a na výběr disabled a enabled
Jen by me zajimalo, jak jsi tedy omezil rychlost z 2.0 na 1.1 kdyz to v bisou nejde..
- Fifi
- Středně pokročilý

- Shit
- Odborník PCT

Palec123 píše:Jen by me zajimalo, jak jsi tedy omezil rychlost z 2.0 na 1.1 kdyz to v bisou nejde..
MSI používá skryté volby v BIOSu. U Award to bývá Shift F2+ Ctrl F3, u AMI F4... Ale může to být i jinak -> jediná možnost je prošťourat http://forum.msi.com.tw/index.php.Fifi píše:Skutečně se ti podařilo změnit USB rychlost v BIOSu. Nastudoval jsem několik manuálů, k téhle desce. Nikde jsem u MSI 945P Neo2 tuto možnost neviděl. Podle čeho soudíš, že USB je nastaveno na 1.1? Jaký používáš OS? Pokud WinXP, máš SP2?
Teď mám P6N SLI a volba USB2.0 enable/disable je skrytá, aktivuje se přes F4. Defaultně je samozřejmě na enable.
Standartně viditelná je pouze volba USB enable/disable.
Možná by bylo nejrychlejší hodit BIOS na default a nastavit to znovu.