Problém s označením jednotek na disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Problém s označením jednotek na disku

Příspěvek od MartinFALCON »

Stalo se mi, že mám doma nějak poškozený disk, je to nějaký hardwarový problém. Koupil jsem si nový a podařilo se mi zkopírovat pomocí norton ghosta, partition 2a3,ale první se systémem nešla. tak jsem disk připojil na jiné pc a podařilo se mi z něj zkopírovat i ten první oddíl(naštěstí bez chyb, byla to nějaká světlá chvilka).

Tak jsem to pak všechno nahrál na ten nový disk, ale systém mě při bootování zatvrdnul na modré obrazovce vítejte, po které už se objeví hned systém. Tak jsem pomocí nabootování z disku xpéček zvolil opravit instalaci winů a to už potom vše v pořádku naběhlo. Jenom s tím problémem, že oddíly na disku se nejmenovaly normálně C,D,E ale H,I,J a tím pádem mě nefungují, žádné programy, protože odkazy v registrech ukazují jinam. Je nějaká možnost jak ty disky přejmenovat zpět na klasické C,D,E? Ty disky se tak asi namapovaly při kopírování na jiném pc, ale není mi jasné proč se nenamapovaly zpět, když jsem je dal do pc, ve kterém žádný disk není. To, že se ten disk přejmenoval byl asi taky důvod proč ten windows nechtěl naběhnout, protože byl původně nainstalovan na C a najednou se ocitl na H.

Oba disky jsou sata2, 250GB (poškozenej je seagate a novej je wd)

Dá se s tím něco dělat?

Děkuji!
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

tento počítač (pravé tlačítko)-spravovat-úložiště-správa disků-vyber si disk, pravé tlačítko-změnit písmeno jednotky.
Ale trochu se bojím, že s oddílem,na kterým ti běží systém, nehneš.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MartinFALCON »

no právě, tam kde je ten systém se to změnit nedá...
Mě se teda zrovna moc nezamlouvá, že když napíchnu flashdisc, že se hlásí jako C:
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Máš-li odvahu, můžeš to zkusit přejmenovat:

http://support.microsoft.com/kb/223188
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Umí to Partition Magic ale na 99% ani nenabootuješ....musel by si zmenit ručne vše...jak psal kocour.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Pajiiik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pajiiik »

Jo, tohle jsem zkoušel a opravdu ani nenabootuju...
Teď mě napadá, co počkat, až ten první disk dostanu spravenej, když ho tam pak napojím, tak mu to asi přiřadí C a pak jen dám zkopírovat partition na tenhle disk(myslím přesunutí systému, umí to třeba disc wizard.) tak by se mi to tím pádem mělo přesunout na to C a vše by bylo v poho ne?
Nebo mi to zase ten disk přemění na to původní písmeno???
*Look*
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Look* »

Nebo máš možnost celý winy reinstalovat a pak už by s písmeny disků neměl být problém. ;)
ale je to krajní řešení, po kterým musíš pochopitelně nainstalovat veškerej soft co si tam předtim měl..
CPU: Intel Celeron 2.667GHz (x86) | MB: ASUS P4S533-MX | RAM: 512MB DDR | VGA: HiS Excalibour Radeon X1300 256MB DDR2
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“