Překlady her

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: oficialni mini-nazor

Příspěvek od Maxtor »

Dex_Holland píše:..jinak překládat hru pro radost a zadarmo je ušlechtilá věc, a to mi nikdo nevymluví.......ani zákon
jj.. to urcite.. o tom zadna.. ostatne zaplat banbuh, ze to porad jeste nekdo dela.. zase na druhou stranu kdyz jsem kdysi videl preklady napr Diabla II tak jsem si rikal, ze by ty lidi potrebovali spise dostat poradnou facku.. jenak mi prijde uchylny prekladat hry, kde je textu sotva na 2x A4 a pak taky vyrazy jako "Rouge's Encampment" - "Tábor Roštěněk".. no sry, ale tohle je xmichu..
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

pokud je lokalizace dobře udělaná, proč ne. já osobně preferuju hry v originále, pocvičím si línou palici a svou angličtinu. nicméně otec anglicky neumí, takže pro něj sháním lokalizace her (hlavně adventurky) a občas nestačím žasnout nad tím, co někteři autoři vypotí za hovadiny, ať už gramatické, tak i logické. otrocké překlady textů jsou taky hnus. ale buďme rádi aspon za to :-)

každopádně pro mě je originál nejlepší
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

ale například jednu z nej rpg co jsem hrál-planescape: torment si bez cz překladu nedokážu představit.myslim,že bez překladu by mě asi ta hra ani nijak zvlášť nezaujala
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Planescape je prý jedno z nejukecanějších RPG takže pokud člověk dobře nevládne AJ, tak si to asi opravdu nemůže užít.

Mě lokalizace nevadí, pokud jsou přeloženy jenom texty, ale zvuk zůstává původní. Většina her se dá hrát i v cizím jazyce.
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“