Stále se točící větráčky

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Koukni se do manuálu. Pokud to tam nebude jako vlastnost (jakože tomu moc nevěřím), tak bych to zkusil reklamovat. Pokud to je v záruce, cožs ale před tím neřekl, tak bych tu reklamaci zkusil.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

TSSK píše: ne mám ještě další dva přidavné větráky - jeden vzadu na skříni a druhý vepředu před disky..Ty se ale když je PC vypnuté netočí - točí se pouze větráky na CPU, chipsetu a taky sem předtím zapomněl na grafiku - na té se točí taky..Jo říkáš to správně, když to vypnu vzadu na zdroji a znova zapnu tak se ty 3 větráky točí pořád..to samé po vypnutí PC..Takže je to deska nebo zdroj? A je to na reklamaci? Zkoušel sem PC pustit i s jiným starým neznačkovým zdrojem, který není už minimálně 2 roky použivaný a ty větráky se točili taky.. Po mých předchozích zkušenostech se všemožnými deskami ty moje vždy odchází těsně před nebo po vypršení záruční doby - tahle co mám nyní má záruku do listopadu (MSI K7N2 Delta2 Platinum Edition)..Zdroj je Redstar 350W (já vím, žádná bůhví jaká značka..)
podle toho co pises - deska. jediny co by to mohlo bejt by byl rezim spanku - ale to jsi uz kontroloval, nicmene tenhle stav nelze mit po zapnuti do el. site. reklamuj desku .)
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
TSSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TSSK »

No zítra tam zkusím napsat e-mail. Jelikož to mám z DXT Computers tak tomu moc nevěřím, protože s předchozí reklamací, se mnou pěkně vyběhli..
TSSK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TSSK »

Tak už sem se chystal desku poslat, ale nedalo mi to, tak sem si půjčil od kamaráda ještě další zdroj - a pozor s tímto zdrojem zatím, žádný problém, větráčky se po vypnutí netočí ! Tak už jsem z toho jelen. 2 zdroje a problém trvá - vyzkouším ještě pro jistotu další a problém je pryč..Uvidím nechám pro jistotu ten zdroj běžet delé, zda se to také neobjeví..

Jinak jde nějak poznat, že by ten zdroj by vadný?
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

tak to mas opravdu hooodne divny, jak uz jsem psal driv, zdroj napaji desku a ta pak vede stavu na konektory pro chladice. po zapnuti do el. site nemaj co bezet. nema na nich bejt zadny napeti. leda ze by ten zdroj to do ty desky rval porad :)
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Když už sis půjčil od kámoše zdroj, tak mu na oplátku půjči svůj a sleduj, jak se bude chovat zdroj i deska...
Pro jistotu odpoj dražší komponenty, to kdy by se to desce nelíbilo a odešla do věčných lovišť.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Asi to bude tím zdrojem.Některé zdroje mají speciální funkci,že ventilátory běží ještě asi 5minut po vypnutí PC- (kvuli snížení stresu komponent po vypnutí). Ale určitě to nemá běžet pořád.

Zkus ten zdroj vymontovat z case a odpojit ho od všech komponent,potom ho dej do zásuvky a změř si napětí na vodičích,co vedou do MB- (žluté=12v,červené=5v,a (oranžové)=3,3v),potom zkratuj zelenej vodič se zemí(černý vodič)-zdroj se spustí a znova to proměř.

Při vypnutém zdoji-pouze je zastrčen v zásuvce bys měl naměřit 3,3v(5v),jinak 0v.

Šedého vodiče si nevšímej.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“