Problem bud s UPS nebo se zdrojem Enermax Liberty 500

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
tsawo
Nováček
Nováček

Problem bud s UPS nebo se zdrojem Enermax Liberty 500

Příspěvek od tsawo »

Začalo to cca před 14 dny, najednou začal zdroj občas bzučet, jako když přepne upska na baterku. Takový zvlaštní bzučivý zvuk.

Připojil jsem tedy počítač k UPS (APC Back-UPS RS 1000), protože jsem měl az to, že je to kolísáním napětí v el. síti. Jenomže mám dojem, že se tim problemy jen vyeskalovaly. Za těch pár dnů, co je upska zapojená už jde čas, kdy je aktivní baterka upsky do desítek minut. Všechno vyvrcholilo dneska, kdy po zapnutí počítače vylítly pojistky v celém bytě, na upsce po zapnutí svítí Overload a nepomuže ani reset ani odpojení všech připojenych zařízení.

Přemýšlel jsem i o tom, že by nemusely byt v pořádku el. rozvody v bytě, ale přes rok jsem žádný el. spotřebič neměnil, v současné době mívám zapnutý jen jeden počítač + notebook. Dřív mi nepřetržitě běželo nekolik počítačů (3-4) a nikdy žádný problém nebyl. El. rozvody a to že by nestačily spotřebičům bych tedy vyloučil.

Takže zbývá buď zdroj nebo UPSka. Zdroj je Enermax Liberty 500, starý cca půl roku (počítač jsem stavěl minulý rok před vanoci). UPSka je typ APC Back-UPS RS 1000.

Neměl někdo podobný problém?
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Vypadá to, že odešlo něco ve zdroji a následně to vzalo s sebou (výstup) UPS.
Elektrický rozvod bych jako primární příčinu nevyloučil, raději se podívej do zásuvky, zda nejsou povolené svorky na vodičích, pokud jsou rozvody hliníkem, může to tam jiskřit a vstupu spínaného zdroje by se to asi moc nelíbilo.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
smetek
Nováček
Nováček

Příspěvek od smetek »

Ahojte...dneska som zapojil UPS APC CS 500...v manuale je pisane ze sa ma nabijat 8 hodin ... tak som ju pripojil do siete... UPSka sa odtestovala a zacala bzucat (cvrlikat ako cvrcky v noci na luke) neviem ci je to podobny problem alebo to prestane ked sa nabije... dufam ze prestane lebo to bude dost mrzute ak nie...je to dost prenikave ked je v miestnosti ticho :sad:
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Jenom malej dotaz jak máte steré BAT v upskách ??

Jinak UPS dost hodně bzučí kdy je přetižená ! , nabo když jsou BAT vybité !

Jiank už se mi stalo že jdou mi ups spalila zdroj , ( jiank to bylo fraqenci co lezla z UPS )
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“