Hledám trekkies betatestery...

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Hledám trekkies betatestery...

Příspěvek od Lukfi »

Space. The final frontier.
These are the voyages of the starship Excelsior.
It's continuing mission... to keep the pile of junk together for one more day.
To boldly go... wherever the warp engines conk out.

Ahoj, pracuju na nové jednoduché hříčce na motivy Star Treku. Příští rok by to měl být můj program k maturitě z programování. Zatím mám hotové první dva levely a většinu kódu, ke kterému se pak budou dát přidávat další úrovně.
Stáhnout to můžete tady:
http://sweb.cz/lukfi/NX2004P.EXE
http://sweb.cz/lukfi/msdflt.fnt (nezbytné pro spuštění, bez toho uvidíte černou obrazovku)
Kompatibilita: běhá pod Windows XP, mělo by běhat pod DOSem, neběhá pod Windows 2000.
Zdroják zatím nezveřejňuju, anžto je v tom hroznej bordel a je tam málo komentářů :oops:

Pokud byste se chtěli na vývoji Excelsioru nějak podílet, uvítal bych jednak nějaké návrhy, co zlepšit a taky feedback jak to běhá na slabších PC (bohužel stránkovací grafika není z nejrychlejších). No a jestli někdo umíte naslepo "kreslit" z čar, bodů a oblouků jako například v Pascalu v jednotce Graph (BGI), taky se můžete zapojit. Odměnou vám bude zmínka v Credits :)
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

na XP mi to zustane a blika kurzor pripraveny psat, nereaguje to na klavesy, jdu to zkusit na DOSu, ale nevim jak si s tim poradi 25MHz CPU kdyz rikas, ze to ma vysoky pozadavky :roll:

ale tipuju, ze to dela moje USB klavesnice.. :oops:
vim ze byly problemy i s USB mysi kdyz nekdo naprogramoval malovani tak mi nesla mys v USB :wink:

// na DOSu na 486 notebooku to rekne, ze nemam VESA rozhrani na grafice a posle me to pryc ;)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Jestli tam vidíš ten blikající kurzor tak je něco špatně, tohle by se mělo přepnout do grafického režimu. Tu hlášku o grafice nepodporující VESA rozhraní mi to právě házelo na školních mašinách s Windows 2000, ale když se nabootuje ze spouštěcí diskety DOSu (kterou si můžeš vytvořit ve Windows) tak to běhá. Tak leda že bys to zkusil takhle na tom tvým Athlonu.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

U mě to vypada jako že se to pustí , ale hned co se to hodí do fullscreenu mě to vypne monitor tak nevím.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Vypne monitor? A máš oba ty soubory? No, teda zaráží mě že vám to takhle nejde... ta VESA knihovna, na který je to postavený, je psaná pro DOS a měla by fungovat kdekoliv... sice ten program používá hafo dalších knihoven, ale když to hodím na disketu jako jenom exe a fnt tak to chodí...
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Hele, nechceš dělat pro Apple ? Tohle má podobnou funkčnost jako Beta Safari ... :lol:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

možná by bylo dobré vykašlat se na Pascal a začít psát v něčem normálním
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Lukfi píše:Vypne monitor? A máš oba ty soubory? No, teda zaráží mě že vám to takhle nejde... ta VESA knihovna, na který je to postavený, je psaná pro DOS a měla by fungovat kdekoliv... sice ten program používá hafo dalších knihoven, ale když to hodím na disketu jako jenom exe a fnt tak to chodí...
Jo mám oba soubory v jedné složce. Prostě ho to vypne jako když vypnu comp (oranžová ikonka) dam alt+tab na něco jiného a zapne se , když to vrátím tak se zas vypne...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Jsem z toho jelen. Vždyť mně to fungovalo na sestavě co mám teď, i když jsem měl Radeon X1650XT to fungovalo, ve škole je Athlon 64 a Radeon X1300 a taky to tam fungovalo (v DOSu), a tomu maníkovi co spáchal tu VESA knihovnu to na jeho rachotině taky fungovalo (jedna ze starších verzí).

=>Smith: Přemýšlel jsem o tom, a prej je céčko dost podobný pascalu, ale chtěl jsem to dělat ve 2D knihovně nejlíp s českejma komentářema a podporou, což tady mám...
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

je to super :up:

Jenom musí být oba soubory ve stejné složce, jinak to nefunguje(překvapivě :oops: )
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Mr.Nigga píše:Jenom musí být oba soubory ve stejné složce, jinak to nefunguje(překvapivě :oops: )
No, funguje, ale protože v tom souboru jsou fonty tak nevidíš text v menu. A když se tím menu prokousáš poslepu tak zase nevidíš torpéda, protože ty jsou dělaný z písmenek, a nevidíš dole nápisy u těch ukazatelů.

No, alespoň že někomu to funguje :oops:
_xp_
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _xp_ »

mě to funguje bezproblému, akorát nevidim co je napsany v hornim rohu obrazovky, je tam vidět jen zelená čára, ne vždy jsou vidět životy, muzika taky nehraje
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

V horním rohu obrazovky není napsaný nic. Tam jsou dvě čáry, zelená a žlutá. Pokud je žlutá delší než zelená, PC nestíhá. Zobrazování můžeš vypnout když vypneš v options benchmark mode. No a hudba nehraje proto, že u toho žádná není. Až bude finální release, nahraju jí na nějakej filehosting. Ale kvalita je stejnak špatná a hádám že to zase polovině lidí nepůjde. S těmi životy... vysvětli :?
_xp_
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _xp_ »

jó to je nabíjení zbraní, právě že jsem několikrat prohral, když se zbraně nabily
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Jak prohrál, když se zbraně nabily?
Excelsior má dva duplicitní displeje. Dole na obrazovce vidíš stav zbraní, štítů a trupu. To je vidět pořád. Pak jsou oblouky kolem lodi: nahoře vlevo jsou torpéda, vpravo phasery, dole vlevo štíty a dole vpravo trup. Oblouky jsou vidět jen když jsou potřeba, tedy jen pokud se zbraně nabíjí nebo pokud dostaneš zásah.

Koukám, že budu muset naprogramovat ještě tutoriál :oops:
Jirkas77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkas77 »

No hra nefunguje (cerna obrazovka akorat s ruznyma grafickyma artefaktama), zato to dokaze perfektne rozhodit windowsy:

Obrázek
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tak to jsem ještě neviděl. Pak napíšu tvůrci grafické knihovny, jestli mi k tomu něco poví :?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

:lol:

no budu se opakovat, ale ... pokud to s tím programováním myslíš aspoň trochu vážně, tak se vys*r na Pascal a nauč se normální pořádný jazyk :wink:
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Smith píše:no budu se opakovat, ale ... pokud to s tím programováním myslíš aspoň trochu vážně, tak se vys*r na Pascal a nauč se normální pořádný jazyk :wink:
Důvod, proč to dělám v Pascalu, už jsem ti psal. A navíc se tohle téma jmenuje "Hledám trekkies betatestery", ne "hledám rejpaly co nemaj co říct k tématu".
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Nevim sice oc jde, ale jak pise Smith, Packal neni to prave orechove.. :roll:

Pokud maturujes az za rok a mas trochu casu (a odhodlani) tak tu mame klasicky C/C++/whatever a vykreslovani pres D2D/OpenGL ktery bude o dost min narocnejsi, protoze se bude ucastnit vypoctu i grafarna a ne jen CPU jako doposavad (tipuju ze Ti vse jede skrz CPU)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“