Sony vaio zapomenuté heslo do BIOSu

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
saistin
Nováček
Nováček

Sony vaio zapomenuté heslo do BIOSu

Příspěvek od saistin »

Dobry den,
zapomnel jsem heslo do BIOSu.A nevim jak se ho zbavit nebo jestli ho budu muset poslat do servisu to by bylo nejkrajnejsi reseni protoze notebook potrebuju kazdy den na praci.
Je to model sony vaio vgn-t52b.
Dekuji za napady.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Sony vaio zapomenuté heslo do BIOSu

Příspěvek od [CZ]mike »

saistin píše:Dobry den,
zapomnel jsem heslo do BIOSu.A nevim jak se ho zbavit nebo jestli ho budu muset poslat do servisu to by bylo nejkrajnejsi reseni protoze notebook potrebuju kazdy den na praci.
Dekuji za napady.
vynulovat CMOS. U NB dost slozite(nevidel jsem NB ktery by mel jumper lehce dostupny) Takze jedina moznost poslat do servisu. Stejne kdyz neznas heslo nemuzes ho pouzivat :razz:
saistin
Nováček
Nováček

Re: Sony vaio zapomenuté heslo do BIOSu

Příspěvek od saistin »

[CZ]mike píše:
saistin píše:Dobry den,
Dekuji za napady.
vynulovat CMOS. U NB dost slozite(nevidel jsem NB ktery by mel jumper lehce dostupny) Takze jedina moznost poslat do servisu. Stejne kdyz neznas heslo nemuzes ho pouzivat :razz:
Jde mi o to aby to bylo opravene co nejrychleji 30dni je pro me hodne ztraceneho casu.Kdybych mel stolni pc tak to neresim...
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Obecně zažitá představa že stačí clear CMOS pro zrušení hesla do BIOSU, je u nových notebooků často mylná. Heslo je uloženo v paměti EEPROM a nejde smazat. Musíš doufat, že servis si s tím poradí. Buď nějakým superuserem, nebo technickými prostředky.
Chr0n1c
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chr0n1c »

No jak rika jankop u sony to je ulozene na zvlastnim chipu a mas jen 3 moznosti 1) vypajet chip a smazat pres flashku 2)jestli mas doklad o koupi tak posles kopii do sony a oni ti poslou universalni heslo 3) dat ho do servisu ktery je jen v Praze
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

ako sa ti podarilo zabudnut heslo ked ho pouzivas kazdy den? :oops:
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

on rekl: "zapomnel jsem heslo do BIOSu" to znamena ,ze nemuze vstoupit do biosu a zmenit prioritu bootovani treba. Nevim jak ty ale ja pri normal praci na PC se do biosu nevrtam kazdy den :wink:
saistin
Nováček
Nováček

Příspěvek od saistin »

[CZ]mike píše:on rekl: "zapomnel jsem heslo do BIOSu" to znamena ,ze nemuze vstoupit do biosu a zmenit prioritu bootovani treba. Nevim jak ty ale ja pri normal praci na PC se do biosu nevrtam kazdy den :wink:
Predtim jsem pouzival jiny ntb ktery jsem prodal s tim ,ze vaio si necham prechodne a mel jsem ho zaheslovany na start.Nj ,ale ted uz je to davno vyreseny.Navsteva servisu obcas neuskodi :oops:
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“