Kvalita Transcend

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kvalita Transcend

Příspěvek od off »

Zajímala by mě kvalita pamětí Transcend (nejde o OC ale o spolehlivost). Konkrétně se jedná o tento model SODIMM DDR2 2048MB 667MHZ TRANSCEND.
Je to snad nejlevnější 2GB modul do NTB.
Teď mám 2x512MB a na Visty je to sakra málo a chtělo by to aspoň 2GB. Proto uvažuji o jednom tomto modulu (takže bych teď měl 2,5GB) s tím, že bych mohl později bez problému rošířit. Jinak bych kupoval 2x1GB Kingmax a kdybych chtěl někdy rozšířit tak se budu zase zbavovat obou modulů :evil: .
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Kvalita průměr.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Ok, dik aspoň za nějakou odpověď (i-když stručnou :D ).
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dava_C »

Transcend aXeRAM DIMM Kit 2048MB PC2-9600U CL5-5-5-15 (DDR2-1200) (TX1200QLJ-2GK)

Kapacita paměti 2048 MB
Frekvence sběrnice paměti 1200 MHz
Typ paměti Non-ECC
Počet pamětí v balení 2
Doplňující informace • CL5
• Kit 2x 1024 MB !!!

cena 2400,-
dodací lhůta 2 dny

Kde je háček?
draget
Nováček
Nováček

Re: Kvalita Transcend

Příspěvek od draget »

dobrej den, chtel jsem se zeptat mam RAM Transend aXe RAM 2x2Gb 1066+ DDR2 ... jsou tyto ram pln kompatabilni se zakladovkou asus M3A32-MVP Deluxe? ... jelikoz kdyz je nastavim na 1066 tak hry pisis ze program nepracuje spravne a nevim cim to muze byt, ale kdyz je necham jit jako 800Mhz tak je to v poho, procak mam AMD Phenom x4 9950 s nim by to melo jit v poho ale nejde, nevite cim to?
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

A nastavils jim předepsané napájení, časování?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
draget
Nováček
Nováček

Příspěvek od draget »

jo casovani a napajeni dam jak ma byt, jen u toho casovani nema byt nastaveny tRC ale problem je v tom ze ho musim taky nastavit ... jalikoz kdyz zapnu GPU-Z tak tam je napsany jak to mam dat aby mi to slo, ale taky tam je napsany ze u tRC nema byt zadna hodnota, ale to nejde, tekze nevim co s tim, takze zatim to mam normalne jako 800Mhz a to je trochu naprd, protoze jsem si priplatil a stejne nevyuziju jejich pravej petencial ... nenapada te jeste neco?
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

OBRův článek píše:tRC (Row Cycle Time) - Hodnota odpovídá součtu tRAS a tCL, jedná se o dobu mezi dvěma provedeními příkazu
Ono CPU-Z taky není dokonalé ve všem. :) Zkusil bych nastavit 2.1-2.2V, ale měli by jet naprosto v pohodě i při 2V podle toho co čtu po různých recenzích a fórech.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
draget
Nováček
Nováček

Příspěvek od draget »

měl jsem tam i 2.1 a není to stabilní, pořád mi jdou některý hry jen chvíli a pak že program nepracuje správně...
draget
Nováček
Nováček

Příspěvek od draget »

myslís ze je to treba tim ze ta zakladni deska nepodporuje ty ramky? ... ono je stejne zajimavy ze ty ram co mam ja nepodporuje ani jeden vyrobce a nebo mam asi spatnej kus ... co si o tom myslite?
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

To že by Transendy nejely korektně na nějaké desce slyším poprvé, sice nejsou nic extra ale kompatibilita byla vždycky 100% ( aspoň co vím ). Možná by to chtělo novější bios na desce.
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Tak sem taky odpovim, po dotazu jsem je koupil, následně jsem kupoval i set 2x2GB DDR2 800MHz do stolaku a musím říct že ani s jedněma nebyl sebemenší problém :D. Takže bych se opravdu podíval spíš na ten MB.
draget
Nováček
Nováček

Příspěvek od draget »

ja vim, trancendy co mam ja nejsou na VQL listu ani u jednoho výrobce, ale u~ to jde v poho jak jsi napsal ze tRC je soucet latence a tRAS, tak uz to jde, ale nevim ten MB je nejaka na hlavu tak uvidim, mozna pujde na reklamaci ... novej bios pro tu desku :D to je sebevrazda, jo opravi frekvence a tak ale nejdou ram v dualu :D je to podel ...
Odpovědět

Zpět na „Paměti“