OC BIOS pre i945gm notebooky.

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
THX_corp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

OC BIOS pre i945gm notebooky.

Příspěvek od THX_corp »

Neviete, kde by sa dal zohnat nejaky OC friendly BIOS pre notebooky s chipsetom i945gm? Resp. pripadne aspon ake je najcastejsie pouzivane PLL s tymto chipsetom a preco pripadne nie je vidiet na smbuse.
Dik za kazdu radu....
nx7400 1,86g
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

taktovat notebook je nanic, pochybuju ze takovy BIOS bude existovat..

Ponevadz to nebude stihat chladit :wink:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
THX_corp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THX_corp »

Ale bude stihat. Ak dokaze uchladit 2.33 ghz dual core, tak preco by neuchladil na 2.2ghz pretaktovane single core? Mozno sa bude iba castejsie zapinat. Voltaz sa aj tak nebude menit...
nx7400 1,86g
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

A kde si vzal ze to uchladi i dualcore 2.33GHz?
....
....
....
....
(trapna chvile ticha)
....
....
....
....
Pokud to je core technologie (ten dulacore) a netburst (singlecore) tak to urcite nebude stihat chladit, netburst a v nem P IV byly topici..

Jinak pochybuju ze maj UPLNE VSETKY NOTEBOOKY STEJNE CHLAZENI wtz..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
THX_corp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THX_corp »

OndraSter píše:A kde si vzal ze to uchladi i dualcore 2.33GHz?
....
....
....
....
(trapna chvile ticha)
....
....
....
....
Pokud to je core technologie (ten dulacore) a netburst (singlecore) tak to urcite nebude stihat chladit, netburst a v nem P IV byly topici..

Jinak pochybuju ze maj UPLNE VSETKY NOTEBOOKY STEJNE CHLAZENI wtz..
vzal som to z ofic. specifikacii notebooku, kde ho predavaju aj s 2.16ghz DC (ok, tak nie 2,33 ale pisu ze podporuje aj 2.33), vacsie chladenie sa do toho notebooku uz neda dat, takze je tam skratka jedno a to iste chladenie pre vsetky procaky. V podstate vsetky konfiguracie toho notebooku sa lisia iba procakom, diskom a velkostou ramky...
Takze tolko ku chladeniu - ano, zvladne to.
Aj fsb zvladne OC z 533 na 666, pretoze 666tku podporuje.
Mozno by mi iba stacilo nejak zadrotovat ten celerM co tam mam, aby siel na 666fsb namiesto 533, ale to je uz dost problematicke...
nx7400 1,86g
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

o chlazení bych se moc nestaral, protože to pravděpodobně zvládne, ale problém je (a to nevím jistě), že notebookové chipsety nemají PCIe lock, takže taktovat to moc nepůjde
já zvládl přetaktit svůj Celeron M z 1,5 na 2,0GHz přes clockgen (přepnutí ze 100MHz sběrnice na 133MHz), problém je, že v 50% případů se mi při přetaktování sekne noťas, takže to nepoužívám
THX_corp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THX_corp »

Mne by tiez hlavne trebalo zistit ake je tam PLL. SMBus sa sprava nejak divne, ako keby ho bios blokoval alebo co. V speedfane 1. krat nacita vsetko OK, ale ked si potom v samostatnom dialogu dam scan for smbus devices, tak to nic nenajde a hadze nejake errory :|

To PLL nevidno ani pod klavesnicou, ani zospodu pod ramkami a ani pod diskom, este skusim vybrat napalovacku, ale tam je dost blby pristup a asi to tam tiez nebude, hladal som to PLL vsade na nete, ale neuspesne.
Co sa mi zda divne, pretoze takychto notebookov i945gm s integrovanou gma950tkou sa vyrabaju obrovske kvata u roznych vyrobcov a teda musia pouzivat bud rovnake alebo aspon velmi podobne PLL. No bohuzial proste sa mi to nedari zistit ake to tam PLL je. :(
nx7400 1,86g
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Ono ikdyž dojdeš do stádia, že zjistíš jaké tam je PLL. Tak s tím moc neuděláš. Co nějaká 9502? i945 bude mít dost podobná PLL. Co je to za NB (prosím přesný model)?
THX_corp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THX_corp »

Je to HP nx7400 RH411#EA, teraz som tam dal cd T2350, ale to je zase 533fsb. Ako posledne riesenie ma napada nejak zadratovat procesor, aby sa hlasil ako 666fsb. Toto mi nabehne ked dam v clockgene precitat PLL info a tie prve tri FF sa mi nejak nepozdavaju. Mozno prave toto blokuje bios, ale to bude asi len typ pll? neviem...

Obrázek
nx7400 1,86g
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

ja si chcem tiez pretaktovat CPU v notebooku, o chladenie mam postarane :)
mam Fujitsu-Siemens Amilo Pi1556
popis je pod tymto :wink:
PPL cip by som aj nasiel kebyze viem ako vyzera :wink:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Podle mého názoru to přetaktování nemá moc smysl. Jediné co ti úspěšně poroste bude spotřeba NB.
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Fifi píše:Podle mého názoru to přetaktování nemá moc smysl. Jediné co ti úspěšně poroste bude spotřeba NB.
to je pravda, bez PCIE/AGP lock, to o moc nepřetaktuješ
THX_corp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THX_corp »

Fifi píše:Podle mého názoru to přetaktování nemá moc smysl. Jediné co ti úspěšně poroste bude spotřeba NB.
vzhladom na to ze notebook ma spotrebu do 50w, tak ked bude mat po pretaktovani 65w, tak mi to je aj tak jedno, jasne ze v rezime na baterku taktovat nebudem

a ze agp/pcie lock nie je, nevadi, aj tak mam len integrovanu grafiku (ktoru by som rad tiez pretaktoval) a na pcie/agp ziadne zariadenia (okrem wireless, kt. je 99% casu vypnuty)
nx7400 1,86g
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“