Norton Ghost 2003 - Jak na to ?

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

pls moze mi niekdo napista navod ako to sporavit a este aj verziu ktoru na to potrebujem. potrebujem spravit zalohu disku v NTFS -20GB zaplnenich len 3.5 GB a dat to na botovatelne DVD ze proste len vlozim dvd do mechaniky nabotuje to a vsetko to spravi samo proste bezobsluzne ;) pretoze to ma ist takym menej skusenym uzivatelom :) thx
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

keno 10 píše:pls moze mi niekdo napista navod ako to sporavit a este aj verziu ktoru na to potrebujem. potrebujem spravit zalohu disku v NTFS -20GB zaplnenich len 3.5 GB a dat to na botovatelne DVD ze proste len vlozim dvd do mechaniky nabotuje to a vsetko to spravi samo proste bezobsluzne ;) pretoze to ma ist takym menej skusenym uzivatelom :) thx
jen tak samo to samozrejme nepujde. musis zadat umisteni image, kam se ma nahrat a tak podobne. jak na to tady mas ale napsano a dost podrobne vysvetleno.
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

jj ja len ci to nejde bezobsluzne :(
Kajula
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kajula »

prosim, muze mi nekdo poslat obsah te diskety z ghostu 2003? ted jsem ho nainstaloval, ale asi mi odesla disketovka (asi 4 roky nevidela disketu) a nemuzu ani disketu naformatovat :sad: tak kdyby se nasla nejaka mooooc hodna dusicka, ktera by mi napsala na ICQ(238896363) a poslala i obsah te disketky, abych si to mohl vypalit na CD (ktere neni bohuzel timto softwarem podporovane :sad: - pokud je,poradte, jak to vypalim na cd bez diskety :-D ) Diky diky diky

edit1: jeste zkousim nejaky balicek hiren´s boot cd (verze 8.7 tusim) a tam je pry norton ghost taky, tak jsem zvedavy, jestli to bude fungovat...

edit2: tak to funguje, nic neposilat :) ale na tom hirens boot cd, je docela dost utilit na spravu disku, antiviry a podobne vecicky,takze to vypada celkem uzitecne :)
PC1> R7 1700, Asus Crosshair Hero VI X370, Corsair Vengeance LPX DDR4 @ 3 Ghz CL15 32 GB, EVGA GTX 1080, Samsung 960 Pro 512 GB, Sandisk Ultra II 480 + 960 GB, WD Green 1+2TB, WD Blue 1 TB, Toshiba 2x3TB, EVGA G3 750, Fractal R5
PC2> Phenom 720 BE, Gigabyte GA-MA790XT, Kingston HyperX 1666 DDR3 CL9 4x2048, Gigabyte GTX 560 (SOC edice), Samsung 850 Evo 250 GB + WD Black 640 GB, Corsair XT 520W
PC other>C2D E7400 + Radeon 5770, Athlon XP 3000+ Gigabyte GA-7VA Via KT 400, 1 GB DDR 333 CL2.5 + Radeon X800GT
NTB> Lenovo E125 + Dell Latitude E6420(i5,8GB RAM, 960 GB SanDisk SSD)
pavel77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem pri klonovani HDD - Norton Ghost 2003

Příspěvek od pavel77 »

Mam vytvorene bootovaci CD s Win98 a souborem Ghost.exe (asi 1 MB). Na starsim PC AMD 3200+ a deskou Gigabyte 7VT 600 1394 mi jde udelat zaloha image HDD bezproblemu, ale kdyz ji nabootuju na novem PC s CPU Core Duo E6300 (Gigabyte P965...,) 2HDD 2xWD250GB S-ATA, tak mi norton pri bootovani CD vyhodi po chvili chybu: chybne uceni jednotky. Prvni HDD je rozdelen na C:30GB a D:200GB, druhy je vcelku - E:230GB. Nevite v cem by mohl byt problem? Tady je ten obrazek: http://www.cssf.cz/attachment.php?attac ... 1173392122
pavel77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel77 »

Pouzil jsem universalni CD Hiders'boot CD a kdyz spustim jaky koli program i ten norton Ghost (11), tak mi to napise pri spousteni toho programu: QCDROM.SYS Loading failed, Aspi 320 Loadet failed a podobne hlasky. Na starem PC to funguje. Nevite kde by mohl byt problem? Jen doplnim ze ta DVD mechanika je take nova a je pripojena ne IDE kablikem ale pres uzky (cerveny) S-ATA. Za radu dekuji.
bmobil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bmobil »

Butch píše:Takže.
Nejdřív doporučuju mít disk rozdělen na dva oddíly.
systémový-kolem 10GB (pro:Windows+ovladače+programy apod...)
datový-zbytek kapacity disku(pro:filmy, hry...)

Rozdělení disku je tu popsáno už ve více threadech.
Jinak slouží na to Fdisk, Partition magic(doporučuju v PQM udělat boot diskety a disk rozdělit v dosu, zabere to pár sekund), WINXP boot cd a nějaký interní soft ve WIN)

Chtel bych tedka rozdelit 320 disk na dva oddily. Kde je nejakej thread jak na to? Ja si myslel ze hry aby fungovaly tak musi byt taky v te systemove casti, ze tam musi byt slozka Windows a program files? Umim rozdelit disk v Fdisku. Ale asi to jde aji lip
..full throttle..
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Bud instal CDXP nebo Partition Magic třeba.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
bmobil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bmobil »

No s tim install XPCD bych to asi taky umel. A to mam do obouch oddilu nainstalovat system?
..full throttle..
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

jestli to nechces reinstalovat a jen predelat, pouzij partition magic...

jak do obou oddilu? ty chces 2 systemy? na jeden nainstalujes system a na druhej normalne instalujes soft. doporucuju rozhodne vic nez 10G pro ten prvni, to butch trochu prehnal. spousta her a aplikaci vyuziva documents and settings k sejvum a nastaveni a dalsich x aplikaci pouziva aspon z casti program files.
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
bmobil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bmobil »

je to novej disk. Takze cista instalace. Ja moc nerozumim tomu ze kdyz bude system v tom jednom oddilu (to bude treba disk C:) tak v tom druhym oddilu (treba disk E:) nebude nic ani slozka program files. Tak se tam prece nemuzou instalovat hry. Tudiz ten disk E nemuzu na tohle vyuzit. Nebo se pletu?
..full throttle..
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

muzes instalovat co chces kam chces - az na vyjimky. druhy disk bude nejspis "D" - nejdrive se obvykle radi fyzicke diskove jednotky a pak teprve opticke jednotky, takze "E" bude nejspis dvdcko. na disku "D" si klidne zalozis adresar napriklad hry a programy, gamesy, smazky, aplikace, cokoliv a akorat pri instalaci softwaru nebudes klikat jako opice next next next, ale vyberes pres browse ten adresar na jinem disku. tot vse. kdyz ti to udela dobre, muzes si tam udelat treba adresar program files....
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

obnovení dat

Příspěvek od ka-spel »

Může někdo poradit čím obnovit data na partišně omylem přepsané ghostem (byla na ni obnovena záloha aktivního disku). :twisted:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: obnovení dat

Příspěvek od Dzin »

ka-spel píše:Může někdo poradit čím obnovit data na partišně omylem přepsané ghostem (byla na ni obnovena záloha aktivního disku). :twisted:
Zkus easyecovery nebo getdataback.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: obnovení dat

Příspěvek od ka-spel »

Dzin píše:
ka-spel píše:Může někdo poradit čím obnovit data na partišně omylem přepsané ghostem (byla na ni obnovena záloha aktivního disku). :twisted:
Zkus easyecovery nebo getdataback.
Díky. Dříve jsem občas používal nejrůznější softy test disk, r-studio, recovery atd. A už si nevzpomínám co mělo nejlepší výsledky (max. obnova a zachování struktury a jmen souborů). Vzpomínám si, že jednou mě klekl disk, kde byly i nějaké mp3 a použitá obnova z toho udělala shluk noname zvukových souborů, tak jsem to raději oželel. Toto je však horší. Ztratit skoro 300 GB zálohovaných DV z kamery a fotek rodinky to nemůžu.

Vyžadují ty programy co uvádíš pro obnovu další volný disk?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No jak kdy, ale stačí partiton....
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Jestli si to dobře anglicky překládám, tak není toto

http://www.easeus.com/datarecoverywizar ... e-data.htm

zrovna vhodná metoda na obnovu po přepsání ghostem?
helium
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helium »

Alekk píše:Ghost je je jeddnoduchý a velmi spolehliví,ale má jednu chybu a to že neumí pracovat se SATA disky přímo ze sys.Jde to puze s diskety.
Lze bootovat i z CD/DVD, i USB klicenky

i SATA umi, zalezi na verzi

2001 - v6.5 nezazalohuje NTFS s chybou
2003 - v7.6 podporuje maz 2 master radice disku
???? - v8.0 jiz podporuje vice jak 2 master radice (test se 4ma, 7 HDD + DVD)
peterch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peterch »

Poprosim poradit. Idem prvy krat robit zalohu svojho systemoveho disku C. HD mam rozdeleny na dve casti C: a D: Chcem si zalohovat C: pre pripad padu WXP. Proste aby som to nemusel znova nainstalovavat vsetko ( system, drivery atd..) Mam GHOSTa verziu 10. Mozte mi niekto napisat prresny postup ako to urobit? Na zaciatku fora nieco sice je napisane no velmi tomu nerozumiem. Mam ist do menu Back up alebo Recovery? Mam zvolit Back up now? alebo Copy My Hard drive? Dakujem vopred za vysvetlenie.
Intel i5-3470 + Gelid Tranquillo CPU ver. 2, 8 GB RAM (2x4) Kingston 1600 Mhz, Asus P8H77-M PRO, EVGA GeForce GTX770 Superclocked ACX, Seasonic 520 W S12II, 128 GB SSD Samsung 840 PRO, 500 GB HD Seagate, CM Elite 430, Asus PB 248Q, A4 Tech, Logitech K350
helium
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helium »

peterch píše:Poprosim poradit. Idem prvy krat robit zalohu svojho systemoveho disku C. HD mam rozdeleny na dve casti C: a D: Chcem si zalohovat C: pre pripad padu WXP. Proste aby som to nemusel znova nainstalovavat vsetko ( system, drivery atd..) Mam GHOSTa verziu 10. Mozte mi niekto napisat prresny postup ako to urobit? Na zaciatku fora nieco sice je napisane no velmi tomu nerozumiem. Mam ist do menu Back up alebo Recovery? Mam zvolit Back up now? alebo Copy My Hard drive? Dakujem vopred za vysvetlenie.
1. poridit si Anglicky-cesky IT slovnik
2. ...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“